destination taste!

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

: 18-20 πιτάκια
: 15 min
: 15 min

Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που θα ξετρελάνουν τα πιτσιρίκια και θα φύγουν σε χρόνο ρεκόρ από την πιατέλα.

Matériaux
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 18-20 λουκανικάκια κοκτέιλ ή άλλα λουκάνικα της αρεσκείας μας –όχι λιπαρά-κομμένα σε κομμάτια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι τριμμένο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 3 κουτ .σούπας γάλα
  • ⅓ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Instructions
  • Étape 1 Κόβω το φύλλο σφολιάτας σε μακρόστενες λωρίδες φάρδους 4-5 εκατοστών, όσο δηλαδή είναι και τo μήκος των λουκάνικων. Τη κάθε λωρίδα φύλου, τη κόβω σε τρία κομμάτια. Tο κάθε κομμάτι το λαδώνω και το πασπαλίζω με το τριμμένο τυρί. Στην άκρη του κάθε κομματιού βάζω το λουκάνικο και το τυλίγω σε ρολάκι εγκλωβίζοντας μέσα το λουκάνικο.
  • Étape 2 Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο και για τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετώ τα σφολιατολουκανικάκια σε λαδωμένο ταψί ή σε λαμαρίνα που έχω στρώσει με αντικολητικό χαρτί. Σε ένα μπολ χτυπάω με ένα πιρούνι τους κρόκους με το γάλα. Αλείφω τα ρολάκια με το μίγμα αυτό. Ψήνω τα ρολάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Related Posts

ΓΑΛΑ & ΓΙΑΟΥΡΤΙ – ΟΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ «ΦΙΛΟΙ» ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΓΑΛΑ & ΓΙΑΟΥΡΤΙ – ΟΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ «ΦΙΛΟΙ» ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Τόσο το γάλα, όσο και το γιαούρτι είναι τροφές με μεγάλη θρεπτική αξία, που περιέχουν όλες τις πολύτιμες βιταμίνες, τα απαραίτητα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία για να χτιστεί ένας γερός οργανισμός. Καθένα από τα συστατικά αυτά παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο -μοναδικό και αναντικατάστατο- στην ανάπτυξη […]

ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Δροσερό και πανάλαφρο επιδόρπιο, ότι πρέπει για τις ζέστες του καλοκαιριού. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε γεύση ζελέ σας αρέσει αν και το ζελέ φράουλα δείχνει πολύ εντυπωσιακό λόγω του χρώματός του.



Subscribe