destination taste!

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

: 18-20 πιτάκια
: 15 min
: 15 min

Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που θα ξετρελάνουν τα πιτσιρίκια και θα φύγουν σε χρόνο ρεκόρ από την πιατέλα.

Matériaux
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 18-20 λουκανικάκια κοκτέιλ ή άλλα λουκάνικα της αρεσκείας μας –όχι λιπαρά-κομμένα σε κομμάτια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι τριμμένο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 3 κουτ .σούπας γάλα
  • ⅓ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Instructions
  • Étape 1 Κόβω το φύλλο σφολιάτας σε μακρόστενες λωρίδες φάρδους 4-5 εκατοστών, όσο δηλαδή είναι και τo μήκος των λουκάνικων. Τη κάθε λωρίδα φύλου, τη κόβω σε τρία κομμάτια. Tο κάθε κομμάτι το λαδώνω και το πασπαλίζω με το τριμμένο τυρί. Στην άκρη του κάθε κομματιού βάζω το λουκάνικο και το τυλίγω σε ρολάκι εγκλωβίζοντας μέσα το λουκάνικο.
  • Étape 2 Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο και για τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετώ τα σφολιατολουκανικάκια σε λαδωμένο ταψί ή σε λαμαρίνα που έχω στρώσει με αντικολητικό χαρτί. Σε ένα μπολ χτυπάω με ένα πιρούνι τους κρόκους με το γάλα. Αλείφω τα ρολάκια με το μίγμα αυτό. Ψήνω τα ρολάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Related Posts

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ CROQUE MONSIEUR; ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ Ή ΧΩΡΙΣ;

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ CROQUE MONSIEUR; ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ Ή ΧΩΡΙΣ;

Το κροκ-μεσιέ είναι ένα είδος ψητού σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί, το οποίο αποτελεί τυπικό έδεσμα των γαλλικών μπιστρό. Το όνομά του προκύπτει από τις λέξεις croquer (τραγανίζω) και monsieur (κύριος). Θα μπορούσαμε να πούμε υποθετικά στα ελληνικά ένας τραγανός κύριος. Πολλές παραλλαγές έχουν γίνει […]

ΜΕΡΙΔΑ… ΓΙΑ ΔΥΟ; ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗ!

ΜΕΡΙΔΑ… ΓΙΑ ΔΥΟ; ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗ!

Ακόμη κι αν δεν το συνηθίζετε, σίγουρα θα έτυχε κάποια στιγμή να πάτε μόνοι σας έξω για καφέ ή φαγητό. Θυμάστε μήπως το βλέμμα αυτού που σας σέρβιρε; Ανήκετε στην κατηγορία ψηλή ξανθιά με εντυπωσιακό ντύσιμο ή ψηλός αξύριστος μελαχρινός με γυμνασμένους κοιλιακούς; Τότε εντάξει, […]