destination taste!

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ & ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ & ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ & ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ

: 6-8
: 30 min
: 45 min

Γρήγορα και γευστικά πιταράκια που μπορείτε να τα φτιάξετε για τα γιορτινά brunch αλλά και ως σνακ για τα παιδιά που είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστούν.

Matériaux
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας Ζύμη Ψαχνών
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • Για τη γέμιση
  • 400 γρ. καπνιστό ψαρονέφρι, Μπέλλης, ψιλοκομμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 100 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, Arla, θρυμματισμένο
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κουτ. σούπας Ανατολίτικο μείγμα με σχοινόπρασο, Εvripidou.gr
  • Λίγους κολοκυθόσπορους, για την επιφάνεια
  • Λίγους λιναρόσπορους, για την επιφάνεια
Instructions
  • Étape 1 Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης και το αφήνω στην άκρη.
  • Étape 2 Απλώνω ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο (με τη μακριά πλευρά προς το μέρος μου) και το βουτυρώνω καλά. Σκεπάζω με ένα ακόμη φύλλο το βουτυρώνω κι αυτό. Με ένα κουτάλι απλώνω λίγες κουταλιές γέμισης κατά μήκος στην άκρη του φύλλου και τυλίγω σε ρολό. Γυρίζω το ρολό φτιάχνοντας ένα μεγάλο στριφτάρι. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Étape 3 Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα του φούρνου, τοποθετώ τα στριφτάρια και αλείφω με λίγο βούτυρο. Πασπαλίζω με λίγο ανατολίτικο μείγμα και ψήνω για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Related Posts

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

Μεγάλη εφεύρεση ο φούρνος. Μετά τις εστίες, είναι ίσως η συσκευή με την μεγαλύτερη χρήση στην κουζίνα. Φυσικά υπάρχουν κι εδώ κανόνες για τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε αλλά υπάρχουν και κάποια λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε ποτέ. Δείτε πια είναι αυτά… 1-Την […]

ΣΦΟΛΙΑΤΑ… ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΝΑΚ ΜΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ!

ΣΦΟΛΙΑΤΑ… ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΝΑΚ ΜΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ!

Την επόμενη φορά που θα πας στο σούπερ μάρκετ, αγόρασε 1 πακέτο κατεψυγμένο φύλλο σφολιάτας. Κάθε πακέτο έχει 2 φύλλα, το καθένα τυλιγμένο ξεχωριστά για να χρησιμοποιήσεις όσα θέλεις. Μη νομίζεις ότι η σφολιάτα είναι κατάλληλη μόνο για τις πίτες και τις τάρτες που φτιάχνει […]



Subscribe