destination taste!

ΣΑΡΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΛΕΣΒΟΣ)

ΣΑΡΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΛΕΣΒΟΣ)

ΣΑΡΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΛΕΣΒΟΣ)

: 6 - 8 μερίδες
: 40 min
: 1 hr

Πρόκειται για ένα υπέροχο έδεσμα από τη Λέσβο, που συνδυάζει τόσο το ψαχνό του αρνιού όσο και τη συκωταριά. Σερβίρεται κυρίως ως κρασομεζές, μέχρι να ετοιμαστεί το αρνάκι!

Matériaux
  • 1 μεγαλούτσικη συκωταριά αρνίσια, καθαρισμένη και πλυμένη
  • 1 αρνίσια μπόλια (σκέπη)
  • 500 γρ. αρνάκι από μπούτι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • ½ φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρά χτυπημένο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, κομμένες κυδωνάτες
  • 250 ml λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • άφθονη ξερή ρίγανη
Instructions
  • Étape 1 Βάζω τη μπόλια σε μια λεκάνη με ζεστό προς χλιαρό νερό και την αφήνω να μαλακώσει.
  • Étape 2 Κόβω τη συκωταριά σε μικρά κομματάκια, τη βάζω σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω το κομμένο κρέας, το αυγό, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και μπόλικη ρίγανη και ανακατεύω το μείγμα καλά.
  • Étape 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Étape 4 Στραγγίζω καλά αλλά προσεκτικά τη μπόλια με τα χέρια μου και την απλώνω σε μα καθαρή και επίπεδη επιφάνεια. Απλώνω το μείγμα της γέμισης στο κέντρο και κατά μήκος της μπόλιας και τυλίγω ώσπου να φτιάξω ένα μακρύ ρολό. Διπλώνω ή δένω τις άκρες με σπάγκο μαγειρικής και βάζω το ρολό στο ταψί. Προσθέτω τις πατάτες γύρω-γύρω, αλατοπιπερώνω, προσθέτω μπόλικη ρίγανη και περιχύνω με το ελαιόλαδο, το κρασί και το χυμό λεμονιού.
  • Étape 5 Ψήνω για 1 ώρα ή μέχρι ο σαλμάς να ροδίσει καλά από πάνω. Τον σερβίρω ζεστό, κομμένο στις φέτες.


Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ντομάτας ακόμα και 3 – 4 ημέρες νωρίτερα και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο, καλά κλεισμένη σε δοχείο.

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ;

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ;

Φαντάζομαι ότι όλοι γνωρίζετε την γκουακαμόλε… αλλά δεν είναι μόνο αυτή. Ελάτε να ταξιδέψουμε γευστικά σε μια πολύ ενδιαφέρουσα γαστρονομική χώρα της Νοτίου Αμερικής! Το καλαμποκάλευροΤο πιο διαδεδομένο υλικό στο Μεξικό που γίνονται οι πασίγνωστες σε όλους μας τορτίγιες. Οι τορτίγιες είναι για το Μεξικό, […]