destination taste!

ΣΑΛΑΤΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ

ΣΑΛΑΤΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ

ΣΑΛΑΤΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ

: 4
: 20 min
: 10 min

Πανεύκολο και γρήγορο πιάτο που μπορούμε να σερβίρουμε τόσο σαν ελαφρύ κύριο πιάτο ή σαν σαλάτα που θα συνοδεύσει ψητά κρέατα ή πουλερικά.

Matériaux
  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κονσέρβες σολομός, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το πέστο άνηθου
  • 1 μεγάλο ματσάκι άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), χονδροκομμένος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα (ή πεκορίνο ή παρμεζάνα), τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
Instructions
  • Étape 1 Πέστο: Πολτοποιώ όλα μαζί τα υλικά του πέστο στο μπλέντερ (ή στο μούλτι), μέχρι να φτιάξω μια ομοιογενή πάστα. Την αφήνω κατά μέρος.
  • Étape 2 Ζυμαρικά: Βράζω τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω καλά, τα ξεπλένω με καυτό νερό μέσα στο σουρωτήρι, τα αφήνω και πάλι να στραγγίξουν και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το γιαούρτι και το πέστο άνηθου, ρίχνω άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά. Προσθέτω τον κομματιασμένο σολομό, ανακατεύω άλλη μια φορά και σερβίρω.

Related Posts

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Μια φρέσκια και γρήγορη πρόταση για ένα φαγάκι που θα απολαύσετε χωρίς να σας βαρύνει.

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ

Ένα καταπληκτικά γρήγορο πιάτο που ετοιμάζεται σε 10 λεπτά. Πολύχρωμο και χορταστικό θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μπορείτε να διαλέξετε τα δικά σας λαχανικά αρκεί να τα κόψετε σε μικρούς κύβους.