destination taste!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

: 4
: 50 min

Το πλιγούρι μπορεί να το συναντάμε σπάνια πλέον στα μαγειρέματά μας, παρ’ όλ’ αυτά, σας προτείνω να το ξαναθυμηθείτε και να το ξαναφέρετε στο τραπέζι σας. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, είναι πολύ χορταστικό και κυρίως… πολύ νόστιμο!

Matériaux
  • 180 γρ. πλιγούρι, Ωμέγα
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 250 γρ. μανιτάρια Portobello, κομμένα σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ή 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι Dina Nikolaou
  • 250 γρ. λουκάνικο μοσχαρίσιο με θυμάρι & κόκκινο κρασί, Μουταβελής, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Φύλλα από ¼ ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένα
  • Φύλλα από ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους & ψιλοκομμένες
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • Θαλασινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Βάζω το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέτω το 360 ml καυτό νερό. Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω στην άκρη μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό.
  • Étape 2 Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνω το βούτυρο και ελάχιστο ελαιόλαδο. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω για 7-8 λεπτά. Προσθέτω το κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο ή την κρέμα σκόρδου, αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το πετιμέζι.
  • Étape 3 Βάζω ένα ακόμη αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τα λουκάνικα και τα σοτάρω μέχρι να ροδίσουν. Σβήνω με το χυμό λεμονιού και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Étape 4 Βάζω σε μια σαλατιέρα το πλιγούρι και προσθέτω τα λουκάνικα, τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες και τα μυρωδικά (κόλιανδρο & μαϊντανό). Αλατοπιπερώνω, ραντίζω με το ελαιόλαδο και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

Πεντανόστιμες ατομικές πιτούλες με αφράτη κρέμα γαλατόπιτας αλλά και γλυκό κουταλιού βύσσινο. Το βύσσινο πρέπει να είναι καλά στραγγισμένο από το σιρόπι του για να μην δώσει περισσότερη υγρασία στην κρέμα.

ΟΣΠΡΙΟΣΑΛΑΤΕΣ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ!

ΟΣΠΡΙΟΣΑΛΑΤΕΣ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ!

Όσο λαχταριστά είναι τα όσπρια μαγειρεμένα σε σούπες τον χειμώνα, άλλα τόσο απολαυστικά είναι και κρύα, σε υπέροχες σαλάτες όπου και παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα όσπρια είναι ιδιαίτερα θρεπτικά και χορταστικά. Αποφεύγεις, λοιπόν, να τα «πνίξεις» με πολλά υλικά γιατί θα γίνουν βαριά. Σαλάτες […]



Subscribe