destination taste!

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

: 4
: 10 min
: 7 min

Μη σας τρομοκρατεί ο παστουρμάς σ’ αυτό το σάντουιτς. Δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα και πικάντικη γεύση που θα την απολαύσετε.

Matériaux
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ ψιλά καρέ
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 150 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 5 φλιτζ. τσαγιού μαρούλι, ψιλοκομμένο (ή ρόκα ή φρέσκο σπανάκι)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 600 γρ. παστουρμά
  • 4 ατομικά φραντζολάκια τις αρεσκείας σας (με σουσάμι, πολύσπορα, τσιαπάτα κ.λπ.)
Instructions
  • Étape 1 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι και τις λιαστές ντομάτες για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Σβήνω με το ξίδι και μαγειρεύω για 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.
  • Étape 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το ψιλοκομμένο μαρούλι (ή τη ρόκα ή το σπανάκι), το γιαούρτι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
  • Étape 3 Κόβω κάθε φρατζολάκι στη μέση και στα μισά κομμάτια απλώνω 1 – 2 κουτ. σούπας από το μείγμα της λιαστής ντομάτας. Μοιράζω από πάνω τις φέτες παστουρμά και τις σκεπάζω με το μείγμα του μαρουλιού. Σκεπάζω με τα υπόλοιπα κομμάτια ψωμιού, πιέζω ελαφρώς και σερβίρω.

Related Posts

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Γιορτή της Παναγιάς και όλοι οι Έλληνες γιορτάζουμε την ΜΑΝΑ όλων μας! Ας γιορτάσουμε γύρω απο ένα τραπέζι όπως μόνο εμείς ξέρουμε να κάνουμε! Σας έχω έτοιμο το τραπέζι του 15Αύγουστου! ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΟΥΡΝΙΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΡΟΚΑ & ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΕ […]

ΠΩΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΠΩΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Αφαιρώ με ένα μικρό μαχαίρι τον αφαλό (το υποπράσινο σημείο κάτω από το κοτσάνι) κάθε ντομάτας και τις χαράζω σταυρωτά στη βάση τους. Βουτάω κάθε ντομάτα σε νερό που κοχλάζει για 15-20 δευτερόλεπτα και αμέσως μετά τη βουτάω μέσα σε ένα μπολ με πολύ παγωμένο […]