destination taste!

ΡΕΒΙΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΡΕΒΙΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΡΕΒΙΘΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

: 4
: 10 min
: 25 min

Πολύ χορταστική ρεβιθοσαλάτα με δυνατά αρώματα και γεύση. Τα ψητά ρεβίθια μπορείτε να τα φτιάξετε και να τα απολαμβάνετε σαν σνακ μαζί με το ποτάκι σας.

Matériaux
  • 300 γρ. ρεβίθια Ωμέγα, μουλιασμένα για 12 ώρες
  • 1 κόκκινο ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο ολόκληρο
  • 1 φινόκιο καθαρισμένο από τις χοντρές ίνες, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 αβοκάντο καθαρισμένο
  • 1 πορτοκάλι, καθαρισμένο και κομμένο σε φιλέτα
  • 100 γρ. βαλεριάνα
  • 150 γρ. πολύχρωμα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ντρέσινγκ
  • 100 ml ελαιόλαδο Dina Nikolaou
  • 2 κουτ. σούπας ρεβίθια βρασμένα και πολτοποιημένα
  • 50 ml χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα ψητά ρεβίθια
  • 3 κουτ. σούπας βρασμένα ρεβίθια
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Σουρώνω τα ρεβίθια από το νερό που τα έχω να μουλιάσουν και τα ξεπλένω καλά. Τα βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και γεμίζω με νερό. Βράζω τα ρεβίθια για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Τα σουρώνω και τα αφήνω να κρυώσουν.
  • Étape 2 Για το ντρέσινγκ: Βάζω στο μούλτι 2 κουταλιές από τα βρασμένα ρεβίθια, το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιώ. Προσθέτω το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη.
  • Étape 3 Για τα ψητά ρεβίθια: Σε ένα ταψάκι βάζω 3 κουταλιές από τα βρασμένα ρεβίθια και πασπαλίζω με τα μπαχαρικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και τα ψήνω για 20 λεπτά στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
  • Étape 4 Για τη σαλάτα: Σε μια σαλατιέρα βάζω την βαλεριάνα, τα κρύα ρεβίθια, τα ντοματίνια, το φινόκιο, το πορτοκάλι και το αβοκάντο. Αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το μισό ντρέσινγκ. Βάζω τη ρεβιθοσαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα, σκορπίζω τα ψημένα ρεβίθια και ραντίζω με το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΟΣΠΡΙΟΣΑΛΑΤΕΣ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ!

ΟΣΠΡΙΟΣΑΛΑΤΕΣ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ!

Όσο λαχταριστά είναι τα όσπρια μαγειρεμένα σε σούπες τον χειμώνα, άλλα τόσο απολαυστικά είναι και κρύα, σε υπέροχες σαλάτες όπου και παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα όσπρια είναι ιδιαίτερα θρεπτικά και χορταστικά. Αποφεύγεις, λοιπόν, να τα «πνίξεις» με πολλά υλικά γιατί θα γίνουν βαριά. Σαλάτες […]

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.



Subscribe