destination taste!

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ & ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ & ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ & ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

: 10-12
: 10 min
: 1 hr 30 min

Ένα αλλιώτικο ραβανί βγαλμένο από την παράδοση. Ο συνδυασμός με το ινδοκάρυδο το κάνει πιο ανάλαφρο και πολύ γευστικό!

Matériaux
  • 500 γρ. ρύζι γλασέ Ωμέγα
  • 100 γρ. Lurpak soft
  • 80 γρ. ινδοκάρυδο, τριμμένο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • ½ λεμόνι
  • Για τη διακόσμηση
  • Ινδοκάρυδο
  • Τρούφα λευκής σοκολάτας
Instructions
  • Étape 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω το ρύζι γλασέ στο μπλέντερ και το θρυμματίζω μέχρι να γίνει σκόνη. Προσθέτω το ινδοκάρυδο και ανακατεύω.
  • Étape 2 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια. Στύβω το χυμό του λεμονιού απευθείας στην κατσαρόλα και προσθέτω και τη λεμονόκουπα. Ρίχνω το βούτυρο και βράζω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να λιώσει το βούτυρο.
  • Étape 3 Προσθέτω πασπαλιστά το θρυμματισμένο ρύζι με το ινδοκάρυδο, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 6-7 λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  • Étape 4 Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι και αδειάζω το μείγμα του ρυζιού. Πετάω τη λεμονόκουπα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Ψήνω το ραβανί για 1 ώρα και 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  • Étape 5 Αποσύρω από το φούρνο και πασπαλίζω με τριμμένο ινδοκάρυδο και λευκή τρούφα. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Related Posts

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ

Η αγαπημένη μαρμελάδα όλης της οικογένειας. Κάθε χρόνο τέλη Μαΐου, τότε που η τιμή της φράουλας κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια, στο σπίτι μας για μια βδομάδα…

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Στη ζωή, όλα είναι θέμα οργάνωσης και φυσικά, το ίδιο ισχύ και στη κουζίνα! Ένα σωστό και οργανωμένο ντουλάπι με τις σωστές τροφές θα σας σώσει από πολλά, περιττά τσιμπολογήματα. Όλοι ξέρουμε πως το ψυγείο αδειάζει πολύ γρήγορα, ειδικά, όταν έχουμε μεγάλη οικογένεια! Αν λοιπόν, […]



Subscribe