destination taste!

ΠΡΑΣΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΠΡΑΣΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΠΡΑΣΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

: 30-35
: 20 min
: 45 min
           
: 1 hr

Τα πράσα γλυκαίνουν το κλασικό μείγμα κιμά ενώ το γιαούρτι τούς κάνει ιδιαίτερα αφράτους.

Matériaux
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, από σπάλα και μπούτι, μισό-μισό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθος, πολύ ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κριθαροκουλούρα (περίπου 2 κριθαροκουλούρες), τριμμένες στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο, για το ταψί
Instructions
  • Étape 1 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα πράσα για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά να μην ροδίσουν. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω για 1 λεπτό ακόμη. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.
  • Étape 2 Σε ένα μεγάλο μπολ (ή σε μια λεκάνη) βάζω τον κιμά, τον άνηθο, το ξίδι και τα αυγά και ζυμώνω με τα χέρια μας για 1 – 2 λεπτά. Ρίχνω το μείγμα του τηγανιού, μαζί με το λάδι του, και ζυμώνω ξανά για άλλα 2 λεπτά. Τέλος, ρίχνω το γιαούρτι, την τριμμένη γραβιέρα, τις τριμμένες κριθαροκουλούρες, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  • Étape 3 Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Étape 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Λαδώνω ελαφρώς ένα μεγάλο ταψί. Πλάθω το μείγμα του κιμά σε 30 – 35 κεφτέδες, αρκετά μεγάλους, βάρους περίπου 40 γρ. ο καθένας και τους βάζω στο ταψί. Τους ψήνω για 40 – 45 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, ενώ εσωτερικά θα είναι ψημένοι μεν, αλλά αφράτοι και ζουμεροί.

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΜΠΑΚΛΑΒΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΜΠΑΚΛΑΒΑ

Μια ξεχωριστή τούρτα που η βάση της κάνει την διαφορά. Ο μπακλαβάς που περίσσεψε, ανακυκλώνεται και γίνεται ιδιαίτερη βάση σε μια τούρτα σκέτη «κόλαση».

ΖΕΛΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΕ ΔΥΟ ΓΕΥΣΕΙΣ

ΖΕΛΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΕ ΔΥΟ ΓΕΥΣΕΙΣ

Το τέλειο επιδόρπιο για το καλοκαίρι… Με λίγες θερμίδες και απόλυτα απολαυστικό. Δοκιμάστε το σε όποιες γεύσεις σας αρέσουν. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που υπάρχει μεγάλη ποικιλία.



Subscribe