destination taste!

ΣΝΑΚ-BRUNCH

ΤΑΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΩΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟ
ΤΑΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΩΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟ
Ένα γρήγορο πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας. Στο πρωινό θα σας γεμίσει ενέργεια αλλά και σαν ελαφρύ βραδινό είναι ιδανικό. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία και είναι πεντανόστιμο!
Περισσότερα →
BAO BUNS (ΨΩΜΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ)
BAO BUNS (ΨΩΜΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ)
Αφράτα, τρυφερά ψωμάκια που ψήνονται στον ατμό. Στην Κίνα είναι διάσημο street food και έχουν καταφέρει να γίνουν αγαπητά σε όλο κόσμο. Η γέμισή τους ποικίλει… κοτόπουλο, χοιρινό, λαχανικά, θαλασσινά… όλα μπορούν να «αγκαλιαστούν» από τα bao buns.
Περισσότερα →
BAGELS ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
BAGELS ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
Σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης αλλά με εβραιο-πολωνικές καταβολές, αυτά τα στρογγυλά κουλούρια είναι αφράτα και πεντανόστιμα. Τέλεια για σάντουιτς αλλά και για το πρωινό.
Περισσότερα →
ΠΙΤΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ, ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΠΙΤΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ, ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Χωριάτικη, χορταστική και πεντανόστιμη. Ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι ή για ένα μπουφέ. Κρατώντας το ζυμαράκι μπορείτε να φτιάξετε και δικούς σας συνδυασμούς κρεάτων… Μοσχάρι με κοτόπουλο, γαλοπούλα με λουκάνικο…
Περισσότερα →
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Το σουβλάκι κοτόπουλο είναι πολύ τρυφερό και το αγαπούν πολύ τα παιδιά. Αν δεν θέλετε να γίνουν πολύ πικάντικα μπορείτε να αφαιρέσετε το πιπέρι καγιέν. Δώστε προσοχή στο ψήσιμο γιατί μπορεί να στεγνώσουν γρήγορα.
Περισσότερα →
MUFFINS ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
MUFFINS ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Ονειρεμένα muffins με φιλέτο κοτόπουλο αλλά και μια πικάντικη, σκορδοβουτυράτη επίγευση που θα σας κάνει να τα λατρέψετε. Αν έχετε κρέμα σκόρδου μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε αντί για το φρέσκο. Θα είναι ακόμη πιο απαλή η γεύση του.
Περισσότερα →
ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Χορταστική και ανοιξιάτικη πίτα με κοτόπουλο. Αν βρείτε φρέσκα χορταρικά στη λαϊκή μη διστάσετε να αντικαταστήσετε το σπανάκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βλήτα, λάπαθα ή ραδίκια… ότι πιο φρέσκο βρείτε στους πάγκους.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Μια τάρτα με διαφορετική ζύμη αφού περιέχει σπανάκι φρέσκο. Μπορείτε να την φτιάξετε και με κατεψυγμένο αλλά ίσως χρειαστείτε περισσότερο αλεύρι αφού η υγρασία είναι πολύ περισσότερη.
Περισσότερα →
BABKA ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΚΑΡΥΔΙΟΥ
BABKA ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΚΑΡΥΔΙΟΥ
Αφράτη babka με ένα διαφορετικό πέστο καρυδιού. Χρειάζεται λίγη υπομονή για το φούσκωμα της ζύμης αφού πρέπει να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 12 ώρες στο ψυγείο. Αυτή η διαδικασία θα του δώσει το υπέροχο αφράτεμα.
Περισσότερα →
ΜΠΟΜΠΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
ΜΠΟΜΠΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
Η μπόμπα είναι μια τέλεια πρόταση για να ανακυκλώσουμε τα πολλά αυγά του Πάσχα. Ο συνδυασμός με το απαλό τυρί κρέμα και την πικάντικη μελιτζανοσαλάτα είναι ιδανικός. Απολαύστε την με δροσερή μπύρα ή λευκό κρασί.
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
Τα «πιτσάκι» κολοκυθιού είναι ένα πρωτότυπο μεζεδάκι που μπορείτε να το σερβίρετε για να συνοδέψετε το κρασί, τη μπύρα ή το ποτό σας. Η μοτσαρέλα, τα αμύγδαλα και το αρωματικό λάδι βασιλικού δίνουν γεύση και άρωμα στο ταπεινό κολοκυθάκι.
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
CHEESECAKE ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Ένα αλμυρό cheesecake που ξεχωρίζει για τις κόντρες του. Οι γλυκές φράουλες με τα μελωμένα παντζάρια κάνουν έναν εκρηκτικό ντουέτο και σε συνδυασμό με το παξιμάδι χαρουπιού θα σας χαρίσουν δυνατές γευστικές συγκινήσεις.
Περισσότερα →
ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ
ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ
Η κεφαλονίτικη κρεατόπιτα είναι ένα πατροπαράδοτο φαγητό στην Κεφαλονιά. Αρχικά δημιουργήθηκε για να αξιοποιηθεί το κρέας που είχε περισσέψει από το κυριακάτικο ψητό ή το πασχαλινό αρνί.
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ
Μια διαφορετική ντοματένια βάση πίτσας που θα αγαπήσετε πολύ. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για την επιφάνεια αποφασίστε τα εσείς. Η συνταγή αυτή προσφέρει επαρκή ποσά αντιοξειδωτικών ουσιών τόσο από το ελαιόλαδο όσο και από τις ελιές και πιπεριές.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Μια υπέροχη τάρτα με μεσογειακή ζύμη μπριζέ, γλυκοπατάτες και κόκκινα κρεμμύδια, που θα αγαπήσετε! Οι γλυκοπατάτες μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην ελληνική κουζίνα, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει πολλούς φανς.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Εντυπωσιακό και πεντανόστιμο κέικ με πολύχρωμες ψητές πιπεριές και αρωματικό ελαιόλαδο. Αν δεν έχετε χρόνο για να ψήσετε δικές σας πιπεριές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες ψημένες από βάζο.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ, ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΠΟΧΗΣ
ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ, ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΠΟΧΗΣ
Ταρτάκια «πασπαρτού», αφού μπορείτε να τα φτιάχνετε όλο το χρόνο και όλες τις εποχές αλλάζοντας τα λαχανικά. Κρατήστε την βασική κρέμα τυριών και δοκιμάστε τα με διάφορους συνδυασμούς… Παντζάρι, κολοκύθα, πιπεριές σε διάφορα χρώματα ή ότι άλλο βρείτε στη λαϊκή.
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Μία ιδανική πρόταση για όλες τις ώρες τις ημέρας, με υπέροχη γεύση και υψηλή διατροφική αξία Τα κόκκινα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά: ανθοκυανίνες, κερκετίνη και λυκοπένιο, τα οποία μπορούν να ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, παρουσιάζουν αντικαρκινική δράση
Περισσότερα →
SMOOTHIE ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ
SMOOTHIE ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ
Ένα αναζωογονητικό smoothie με αβοκάντο, σπανάκι και ακτινίδιο για να μας τονώσει και να μας δώσει πολλές βίταμινες. Σερβίρετέ το με τα μοναδικά artesian pasta straws, τα βιοδιασπώμενα καλαμάκια από ζυμαρικό της Βιομηχανίας Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, τα οποία κυκλοφορούν σε 3 χαρούμενα χρώματα και προορίζονται για κρύα ροφήματα.
Περισσότερα →
QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ
QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ
Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.
Περισσότερα →
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ SUPER FOOD
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ SUPER FOOD
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Πρωτεΐνες, βιταμίνες της ομάδας Β και μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών καθιστούν την επιλογή των μπαρών ρυζιού με νιφάδες βρώμης και super fruits ως ένα τέλειο πρωινό ή και ενδιάμεσο γεύμα.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ
ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Νόστιμη συνταγή για όλες τις ώρες της ημέρας. Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και με ποικιλία βιταμινών του συμπλέγματος Β...
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ
ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ
Πικάντικο μεζεδάκι που μπορεί να συνοδέψετε το κρασί μας ή τη μπύρα μας. Αν το αντέχετε μπορείτε να προσθέσετε και 1 κουταλάκι μπούκοβο πικάντικο που ταιριάζει τέλεια με τα απαλά τυριά και τη λιαστή ντομάτα.
Περισσότερα →
ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
Ένα ψωμί διαφορετικό από όσα γνωρίζετε που μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο σαν σνακ. Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε τη ζύμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκια ζύμη πίτσας με προζύμι και το ζωμό των παντζαριών να το χρησιμοποιήσετε για να αλείψετε τη ζύμη.
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ, ΘΡΑΨΑΛΟ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ, ΘΡΑΨΑΛΟ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ιδιαίτερη και πολύ θρεπτική πρόταση από την αγαπημένη Ντίνα Νικολάου. Η ρόκα έχει υψηλή περιεκτικότητά σε φυτικές ίνες, γεγονός που βοηθάει τη διαδικασία της πέψης και τη σωστή λειτουργία του εντέρου.
Περισσότερα →
POWER BOWL ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ & SUPER FOODS
POWER BOWL ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ & SUPER FOODS
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Υπέροχη και σούπερ θρεπτική πρόταση της αγαπημένης Ντίνας! Το επιδόρπιο γιαουρτιού πρωτεΐνης είναι πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνες που ενισχύουν την οστική και τη μυϊκή μάζα.
Περισσότερα →
ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ
ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Αγαπημένη Ιταλική συνταγή με μοναδικά υλικά από την Ντίνα Νικολάου! Τα φρούτα αποτελούν θαυμάσιες πηγές θρεπτικών συστατικών, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά.
Περισσότερα →
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια πεντανόστιμη τραγανή και θρεπτική πατατόπιτα που θα λατρέψετε από την αγαπημένη μας Ντίνα. Παρόλο που η πατάτα συχνά, κατηγοριοποιείται για την αύξηση του σωματικού βάρους, έχει εξαιρετική διατροφική αξία.
Περισσότερα →
ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΤΥΡΙ COTTAGE & ΔΥΟΣΜΟ
ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΤΥΡΙ COTTAGE & ΔΥΟΣΜΟ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Οι πίτες έχουν καθιερωθεί εδώ και χρόνια ως ένα πολύ θρεπτικό σνακ ή πρωινό, αν και τα τελευταία χρόνια έχουν λάβει την θέση τους και στο μεσημεριανό μας γεύμα. Η συγκεκριμένη πρόταση της αγαπημένης μας Ντίνας πέρα από την υπέροχη και παραδοσιακή γεύση, έχει να σου προσφέρει και πλήθος θρεπτικών συστατικών.
Περισσότερα →
ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ
ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μια υπέροχη και γρήγορη λύση φαγητού από την αγαπημένη μας Ντίνα Νικολάου. Η κάθε προτεινόμενη μπρουσκέτα περιέχει όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό: υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και καλά λιπαρά οξέα.
Περισσότερα →
SMOOTHIE ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ
SMOOTHIE ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ
Η γρεναδίνη είναι ένα έντονο σιρόπι χωρίς αλκοόλ με ζάχαρη και χυμό ροδιού. Δίνει πολύ έντονο, κόκκινο χρώμα όπου το χρησιμοποιούμε και πολύ ωραία πυκνότητα στους χυμούς και τα smoothies.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Τα αλμυρά κέικ είναι τέλεια για όλες τις ώρες της ημέρας. Για το πρωινό, για το brunch ή σαν σνακ για το γραφείο ή το σχολείο των παιδιών. Αν σας αρέσουν οι «κόντρες» στις γεύσεις μεταξύ αλμυρού και γλυκού μπορείτε να βάλετε 2 διαφορετικά είδη αποξηραμένων φρούτων, π.χ. δαμάσκηνα και βερίκοκα.
Περισσότερα →
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ
Η τάρτα με πιπεριές είναι πικάντικη, πολύχρωμη και γευστικότατη. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ελληνικές πιπεριές από τη Φλώρινα και αν θέλετε να προσθέσετε 1-2 πιπερίτσες καυτερές που θα δώσουν πιο μερακλίδικο τόνο και θα είναι ιδανική να την συνοδέψετε με μπυρίτσα ή ουζάκι.
Περισσότερα →
QUICHE LORRAINE
QUICHE LORRAINE
Ώρα για Κις Λορέν (Quiche Lorraine) με την υπογραφή της Ντίνας Νικολάου! Οι κις λορέν αποτελούν τις πιο διαδεδομένες τάρτες κι αναπόσπαστο κομμάτι της Γαλλικής Κουζίνας. Μπορούν να καταναλωθούν ως κύριο γεύμα αφού οι πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας που προσφέρουν τα αυγά...
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΙΓΜΑ ΤΥΡΙΩΝ
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΙΓΜΑ ΤΥΡΙΩΝ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Καλοκαιρινή πεντανόστιμη πρόταση της Ντίνας Νικολάου! Μια τάρτα με υπέροχα χρώματα και πλούσια διατροφική αξία. Οι χρωματιστές πιπεριές αποτελούν εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ, ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ
Είναι το τέλειο κέικ για ένα brunch ή για κολατσιό στο γραφείο ή το σχολείο των παιδιών. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το κύμινο με άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας σας όπως μοσχοκάρυδο, κανέλα ή το σουμάκ.
Περισσότερα →
ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΓΑΣΤΡΑΣ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ
ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΓΑΣΤΡΑΣ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ
Πολύ εύκολο ψωμί που δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα. Εγώ σας προτείνω αλεύρι κίτρινο για να έχετε ένα χωριάτικο ψωμί, αλλά εσείς μπορείτε να πειραματιστείτε με ότι σας αρέσει περισσότερο. Ολικής, πολύσπορο, βρώμης, καλαμποκάλευρο…
Περισσότερα →
ΚΟΚΚΙΝΟ SMOOTHIE ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΚΟΚΚΙΝΟ SMOOTHIE ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Ένα smoothie που θα σας τονώσει και θα σας γεμίσει ενέργεια! Η μπανάνα του δίνει βελούδινη υφή και οι φράουλες άρωμα και γεύση. Το παντζάρι είναι η «κρυμμένη» δύναμη αφού με τις βιταμίνες του και τις αντιοξειδωτικές ουσίες σας χαρίζει σούπερ δυνάμεις!
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ
ΚΟΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Νόστιμη επιλογή για όλες τις ώρες τις ημέρες. Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και με ποικιλία βιταμινών του συμπλέγματος Β για τη σωστή κυτταρική διαίρεση, την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, ισχυρό νευρικό σύστημα και βελτιωμένο μεταβολισμό.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία φανταστική συνταγή της αγαπημένης μας Ντίνας με υπέροχη γεύση. Η επιλογή των τυριών δημιουργεί μια πρόταση υψηλής διατροφικής αξίας. Συγκεκριμένα, η μοτσαρέλα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ενώ είναι και άξιος εκπρόσωπος της οικογένειας των γαλακτοκομικών, ως εξαιρετική πηγή ασβεστίου.
Περισσότερα →
ΠΙΤΑ-ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
ΠΙΤΑ-ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία ιδανική πρόταση για όλες τις ώρες τις ημέρας, με υπέροχη γεύση και υψηλή διατροφική αξία Τα βλήτα είναι μια εξαιρετική πηγή σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Περιέχουν βιταμίνη Κ, β-καροτένιο (προβιταμίνη Α) , βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη B6, μαγνήσιο, κάλιο και μαγγάνιο.
Περισσότερα →
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ & ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ & ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία παραδοσιακή, γευστική πρόταση της αγαπημένης μας Ντίνας για να μαγειρέψετε και να απολαύσετε τις μελιτζάνες. Η μελιτζάνα είναι ένα λαχανικό το οποίο παρέχει ισχυρή προστασία στο ανοσοποιητικό σύστημα. Στην παραδοσιακή κορεατική ιατρική χρησιμοποιείται για τη αντιμετώπιση του πόνου, της ερυθράς και του αλκοολισμού.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΨΗΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΨΗΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η γευστική μας αυτή πρόταση αποτελεί μία θαυμάσια ιδέα για να προσθέσετε την ντομάτα στη διατροφή σας με ένα μοναδικό τρόπο. Τη συνταγή αυτή της αγαπημένης μας Ντίνας θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω ως μία γνήσια έκφραση της παραδοσιακής διατροφής γεμάτη από θρεπτικές ιδιότητες!
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Οι αγκινάρες κατέχουν περίοπτη θέση στην πυραμίδα των τροφίμων που παρουσιάζουν σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ένα τέτοιο πιάτο μας τροφοδοτεί με ποσότητα μονάδων ORAC που αντιπροσωπεύει περισσότερο 165% επί του Μέσου Όρου της Ημερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης, βάσει των συστάσεων του U.S.D.A.
Περισσότερα →
ΠΙΤΑ ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ
ΠΙΤΑ ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη συνταγή της Ντίνας, η οποία προσφέρει ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την υψηλή θωράκιση του ανοσοποιητικού.
Περισσότερα →
ΚΡΕΜΜΥΔΟΨΩΜΟ
ΚΡΕΜΜΥΔΟΨΩΜΟ
Ιδανικό ψωμί για αλείμματα (με ταραμοσαλάτα, πέστο, πάστα ελιάς κ.ά.) αλλά και σερβίρισμα με κρεμώδη τυριά όπως κατίκι ή γαλοτύρι.
Περισσότερα →
PANCAKES ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
PANCAKES ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
Το αγαπημένο πρωινό μικρών και μεγάλων. Με το σιρόπι κόκκινων φρούτων γίνεται υπερπαραγωγή. Φυσικά μπορείτε να σερβίρετε τα pancakes σας με μέλι ή με ζάχαρη και κανέλα ακόμα και με μαρμελάδα.
Περισσότερα →
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Καλοκαιρινή, γρήγορη και πολύ ελαφριά φριτάτα με μελιτζάνες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μελιτζάνες φλάσκες, τσακώνικες ή λευκές Σαντορίνης. Σερβίρετε με φρεσκοψημένο ψωμί...
Περισσότερα →
ΣΠΕΤΖΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
ΣΠΕΤΖΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Σπετζάκια λένε στο Πήλιο, τις μικρές, καυτερές πιπερίτσες (από κει έχει πάρει το όνομά του το διάσημο σπετζοφάι). Οι πιτούλες αυτές έχουν διάφορες πιπεριές αλλά και μικρές καυτερές τις οποίες μπορείτε...
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ
Ένα τέλειο κέικ για σνακ, μεζεδάκι ή ακόμα και για να το σερβίρετε ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο δείπνο. Η αλμυρή και δυνατή γεύση από το μπλε τυρί έρχεται σε κόντρα με την γλύκα των σύκων.
Περισσότερα →
ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
Η αφράτη, βουτυρένια σφολιάτα «αγκαλιάζει» τέλεια το σούπερ πικάντικο κοτόπουλο. Οι πιπεριές και τα πολλά μπαχαρικά το κάνουν ξεχωριστό. Μπορεί να το σερβίρετε με μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα, σαν κύριο γεύμα.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το φαγόπυρο είναι ένα «ψευτοδημητριακό», πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό. Σε συνδυασμό με το λεπτεπίλεπτο αλεύρι ρυζιού, μας δίνει ένα ζυμαράκι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα κλασσικά ζυμάρια με σταρένιο αλεύρι.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΟ ΜΕ ΖΥΜΗ BRIOCHE
ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΟ ΜΕ ΖΥΜΗ BRIOCHE
Θα το αγαπήσουν όλα τα παιδιά, αυτό το βουτυρένιο τυροκούλουρο. Εκτός από τυρί, μπορείτε να προσθέσετε, ζαμπόν, γαλοπούλα ή χρωματιστές πιπεριές αν τους αρέσουν.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το φαγόπυρο δεν έχει σχέση με το σιτάρι και θεωρείται ψευτοδημητριακό. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και δεν περιέχει γλουτένη. Το κέικ αυτό, είναι αφράτο, μυρωδάτο και δεν καταλαβαίνεις ότι δεν έχει «κλασσικό» αλεύρι!
Περισσότερα →
ΧΑΡΟΥΠΟΨΩΜΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ
ΧΑΡΟΥΠΟΨΩΜΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ
Δεν είναι μόνο υγιεινό, είναι και πολύ νόστιμο. Το χαρουπάλευρο μπορεί να ξυπνά άσχημες αναμνήσεις στις παλαιότερες γενιές, όπως έχει μια ιδιαίτερη γεύση, ελαφρώς καπνιστή, πικρούτσικη και...
Περισσότερα →
ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ
ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ
Αν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ-μίνι γεύμα, δοκιμάστε αυτό το χορταστικό πεϊνιρλί. Η αφράτη ζύμη της Ζύμης Ψαχνών θα σας βγάλει από τον κόπο να ζυμώνετε αλλά θα είστε και σίγουροι ότι το πεϊνιρλί θα είναι απόλυτα επιτυχημένο.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕ ΖΥΜΗ ΠΕΪΝΙΡΛΙ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕ ΖΥΜΗ ΠΕΪΝΙΡΛΙ
Μοιάζει με τάρτα αυτή η τυρόπιτα, αφού έχει μονάχα ένα φύλλο, στη βάση της, αφήνοντας τη γέμιση να ροδοκοκκινίσει ακάλυπτη, γυμνή, λαχταριστή. Αντικαταστήστε τα τυριά που σας προτείνω με όποιο συνδυασμό θέλετε εσείς.
Περισσότερα →
ΜΠΛΑΤΣΑΡΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
ΜΠΛΑΤΣΑΡΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
Μπλατσαριά είναι μια από τις περίφημες ηπειρώτικες πίτες, με βάση συνήθως μείγμα από άγρια χορταρικά της εποχής, ανάμεσα σε δύο στρώματα από πλούσιο χυλό με βάση το καλαμποκάλευρο. Το μείγμα αυτό, με το ψήσιμο γίνεται μια απολαυστικά τραγανή κρούστα...
Περισσότερα →
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΠΙΤΑ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΠΙΤΑ
Για να ξαλμυρίσουμε φιλέτα μπακαλιάρου τα βάζουμε σε μια λεκάνη με άφθονο κρύο νερό, με το δέρμα προς τα κάτω και τα αφήνουμε για 24 ώρες, αλλάζοντας το νερό περίπου κάθε 4 – 6 ώρες ή όσο συχνά μάς είναι εύκολο.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΡΗΤΗΣ
Η τυροκουλούρα είναι ένα πλούσιο ψωμί που «στέκεται» μόνο του… σαν μεζεδάκι. Χρησιμοποίησα κεφαλοτύρι Κρήτης για την ισορροπία που έχει μεταξύ αλμυρού και πικάντικου και νομίζω ότι πρέπει να το δοκιμάσετε…
Περισσότερα →
ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ
ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ
Πανέμορφα και ξακουστά τα Ζαγοροχώρια που είναι μικρά χωριουδάκια σκορπισμένα στα βουνά γύρω από την πόλη των Ιωαννίνων. Είναι διάσημα για τις πίτες τους και την απλότητα των γεύσεων. Με λίγα και ταπεινά υλικά κάνουν θαύματα.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ «ΕΚΠΛΗΞΗ»
ΤΥΡΟΠΙΤΑ «ΕΚΠΛΗΞΗ»
Μια τυρόπιτα που θυμίζει σουφλέ. Αν δεν σας αρέσει το ρεγκάτο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μια πικάντικη γραβιέρα ή ένα ωραίο καπνιστό μετσοβόνε.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
Οι τυρόπιτες χωρίς φύλλο είναι από τα πιο ευέλικτα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι πραγματικά ατέλειωτα, τόσο σε ό,τι αφορά τα άλευρα όσο και στα υλικά του κουρκουτιού. Αναρίθμητοι συνδυασμοί τυριών και μυρωδικών...
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ
Μπορείτε να το κόψετε σε χοντρές φέτες και να τις «ντύσετε» με χαρτί κουζίνας και λαδόκολλα. Έτσι θα διατηρηθούν μαλακές και θα μπορείτε να τις δίνετε τα παιδιά σαν κολατσιό στο σχολείο τους.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ
Το μυστικό της αφράτης αυτής τυρόπιτας είναι το αναψυκτικό σόδας που περιέχει. Να ξέρετε ότι το ανθρακικό αφρατεύει όλες τις ζύμες και τα μείγματα, δίνοντάς τους αέρινη υφή.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ
Για την πίτα αυτή θα χρειαστούμε 12 φύλλα κρούστας. Κάθε πακέτο περιέχει 10 – 11 φύλλα, επομένως θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο από 1 πακέτο. Θα πάρουμε 1 – 2 φύλλα από το δεύτερο πακέτο και θα φυλάξουμε τα υπόλοιπα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, για άλλη πίτα.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΜΥΛΟΙ
ΤΥΡΟΜΥΛΟΙ
Μια «παιχνιδιάρικη» γλυκιά συνταγή που θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Είναι ιδανικό σνακ για το σχολείο τους ή για απογευματινό κολατσιό και μπορούν να βοηθήσουν στην παρασκευή τους.
Περισσότερα →
ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Την τραχανόπιτα την έχω δοκιμάσει από την Ήπειρο μέχρι την Κρήτη. Είναι παραδοσιακή πίτα που φτιάχνετε σε όλη, σχεδόν, την Ελλάδα. Με την προσθήκη της λιαστής ντομάτας γίνεται πολύ πικάντικη και μπορείτε να την σερβίρετε και σαν μεζεδάκι.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
Το πλιγούρι είναι σπασμένο σιτάρι, πολύ πλούσιο σε ίνες. Θα το βρείτε στα καλά μπαχαράδικα της Ευριπίδου σε τρεις τύπους. Ψιλό, μέτριο και χοντρό και το καθένα είναι κατάλλογη για διαφορετικές συνταγές και μαγειρέματα.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
Το μυστικό αυτής της ζύμης είναι να μην παραδουλευτούν τα υλικά γιατί έτσι απελευθερώνεται η γλουτένη του αλευριού, οπότε η ζύμη θα γίνει κολλώδης και δεν θα ανοίγεται εύκολα. Μια απλή ανάμειξη με τον «γάντζο» του μίξερ για 1 λεπτό ή ένα απλό ζύμωμα με τα χέρια για 2 λεπτά είναι αρκετά.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ
Η τάρτα αυτή είναι βασισμένη στην «pissaladière», παραδοσιακή συνταγή της γαλλικής Νίκαιας. Αν δεν έχουμε μικρές ταρτιέρες μπορούμε να φτιάξουμε μία μεγαλύτερη τάρτα, με διάμετρο 26 – 28 εκ. Η δόση των υλικών της γέμισης είναι η ίδια.
Περισσότερα →
ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
Πανεύκολα και γρήγορα, σας λύνουν τα χέρια κάθε στιγμή που θέλετε να σερβίρετε ένα γρήγορο μεζεδάκι για τη μπίρα ή το κρασάκι σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πάστα λιαστής ντομάτας με πάστα πιπεριάς Φλωρίνης...
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΕ 4 ΤΥΡΙΑ
ΠΙΤΣΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΕ 4 ΤΥΡΙΑ
Μια ωραία ιδέα για να αρωματίσουμε τις πίτσες είναι να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο αντί για σκέτο λάδι. Για να το φτιάξουμε βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 1 λίτρο καλό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά...
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΨΩΜΟ… ΣΑΝ ΠΙΤΣΑ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ… ΣΑΝ ΠΙΤΣΑ
Το κλασικό τυρόψωμο γίνεται μια πρώτης τάξης αφράτη βάση για πίτσα. Πρώτα θα ετοιμάσουμε κανονικά τα τυρόψωμα-βάσεις και θα τα τηγανίσουμε, και στη συνέχεια θα απλώσουμε επάνω τα υλικά της αρεσκείας μας. Εδώ δίνουμε τα υλικά...
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
ΠΙΤΣΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
Η ζύμη με αλεύρι ολικής άλεσης γίνεται πιο σφικτή, με έντονη γεύση και ροδίζει όμορφα. Είναι προτιμότερο να ψήσουμε τις δύο πίτσες ξεχωριτά (τη μία μετά την άλλη) και όχι μαζί, τη μία κάτω από την άλλη, για να ψηθούν καλά.
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΩΜΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΩΜΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Το σπανάκι διατηρεί τις βιταμίνες τους και είναι πιο νόστιμο όταν τρώγεται ωμό. Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε το δικό σας ζυμαράκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα έτοιμα που θα βρείτε στο μάρκετ.
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΒΛΙΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΕΝΙΑ ΒΑΣΗ
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΒΛΙΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΕΝΙΑ ΒΑΣΗ
Δώστε αυθεντική ιταλική νότα στην πίτσα αυτή, αντικαθιστώντας τη φέτα με μοτσαρέλα και το τριμμένο κασέρι με παρμεζάνα, κομμένη σε φλούδες με το εργαλείο που ξεφλουδίζετε τις πατάτες κα τα λαχανικά.
Περισσότερα →
ΠΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΡΟΚΑ
ΠΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΡΟΚΑ
Για να γίνει η ζύμη κουρού πλούσια αλλά και ευχάριστα τριφτή, το βούτυρο πρέπει να είναι κρύο και να το τρίψουμε γρήγορα με τα δάχτυλά μας στο αλεύρι, πριν ζεσταθεί από τη θερμότητα των χεριών μας και λιώσει.
Περισσότερα →
ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
Αφράτα πεϊνιρλί με δυνατή γεύση από μίγμα τριών τυριών. Αν σας αρέσουν οι καπνιστές γεύσεις, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κασέρι με ένα ωραίο Μετσοβόνε.
Περισσότερα →
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
Εύκολη πίτα χωρίς φύλλο, με διάφορα τυριά. Αν σας αρέσει το μπλε τυρί μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι, αφαιρώντας από την ποσότητα της φέτας.
Περισσότερα →
ΠΑΣΤΕΛΙ ΣΠΙΤΙΚΟ
ΠΑΣΤΕΛΙ ΣΠΙΤΙΚΟ
Το παστέλι είναι από τα πιο υγιεινά και αγνά σνακ! Μέλι και σουσάμι είναι σούπερ τροφές. Η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη και τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν.
Περισσότερα →
ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Μάλλον με τάρτα μοιάζει η πίτα αυτή αλλά, όπως κι αν την ονομάσουμε, δεν παύει να κλείνει μέσα της την ντοματένια γεύση του καλοκαιριού. Μπορούμε να πειραματιστούμε με τις ντομάτες...
Περισσότερα →
ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ
ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ
Τα «αλμυρά μπαστουνάκια» όπως λέγονται, είναι το καλύτερο συνοδευτικό για ποτό και κρασί. Το μυστικό τους: Τα διπλοψήνω για να παραμείνουν τραγανά και τα φυλάω σε γυάλινο ή μεταλλικό δοχείο...
Περισσότερα →
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ
Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχα και τραγανά κριτσίνια για κάθε στιγμή της ημέρας. Ιδιαίτερα για τις γιορτές, τα σπιτικά, χειροποίητα κριτσίνια σας θα συνοδέψουν μους και ντιπ για το γιορτινό τραπέζι ή το μπουφέ.
Περισσότερα →
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ
Τραγανά και νόστιμα, τα κριτσίνια αυτά μπορούμε να τα σερβίρουμε με σαλάτες αλλά και κάθε είδους ντιπ. Διατηρούνται για αρκετές ημέρες σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό κουτί, σε δροσερό...
Περισσότερα →
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΑΥΡΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΑΥΡΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Απλώς υπέροχα για σνακ κάθε στιγμή της ημέρας αλλά και για να συνοδέψετε όλα τα σπιτικά ντιπ και αλείμματα. Αν δεν θέλετε να βάλετε ελιές παραλείψτε τις ή αντικαταστήστε τις...
Περισσότερα →
ΚΟΥΡΚΩΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΚΟΥΡΚΩΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Στον τόπο καταγωγής μου, την ορεινή Φθιώτιδα, φτιάχνουμε όλο το χρόνο το κουρκωτό, μια πίτα με κουρκούτι δηλαδή, χωρίς φύλλο, συνταγή που συναντάμε και σε άλλα μέρη της Ελλάδας άλλωστε, όπως την ζυμαρόπιτα (ή κασόπιτα) της Ηπείρου.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ
ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ
Αν θέλουμε ή έχουμε χρόνο, βράζουμε ένα ολόκληρο κοτόπουλο με τα ίδια μυρωδικά και το ξεψαχνίζουμε καλά, πετώντας τα κόκαλα και το δέρμα και χρησιμοποιούμε αυτό το ψαχνό για την πίτα.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
ΚΟΤΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
Ιδανικά, για την κοτομπουγάτσα χρησιμοποιώ τα περισσεύματα από βραστό ή ψητό κοτόπουλο, ξεψαχνισμένο και κομματιασμένο με το χέρι. Ακόμη μπορώ να χρησιμοποιήσω περισσεύματα από λεμονάτο κοτόπουλο...
Περισσότερα →
ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
Είναι το καλοκαιρινό κολατσιό της παιδικής μου ηλικίας, στον τόπο καταγωγής μου στην ορεινή Φθιώτιδα. Αυτό το χορταστικό, δροσερό και υγιεινό πρόγευμα που το λέγαμε «μπουκουβάλα»...
Περισσότερα →
QUICHE LORRAINE (ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ)
QUICHE LORRAINE (ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ)
Κλασσική και ανεπανάληπτη γεύση. Ο ορισμός της τάρτας, χωρίς τσιγγουνιές στα λιπαρά και στη γεύση. Αν κάνετε πάρτι ή οργανώσετε μπουφέ, μοιράζετε τη ζύμη και τη γέμιση σε μικρά φορμάκια για ατομικά ταρτάκια.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
Τα αλμυρά κέικ είναι από τα πιο ευέλικτα σνακ μικρών και μεγάλων. Ιδιαίτερα όμως όταν πρόκειται για παιδιά, επιλέγουμε καλής ποιότητας αγνές πρώτες ύλες. Τα πάντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα αλμυρό κέικ...
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ
ΚΕΪΚ ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ
Το κέικ αυτό σερβίρεται άνετα ως πρώτο πιάτο και συνοδεύεται με μια σαλάτα. Μπορεί επίσης να σερβιριστεί ως πρώτο πιάτο ή σαν γαρνιτούρα για ψητά ψάρια.
Περισσότερα →
ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
Τέλεια για μπουφέ, ιδανικά για να απολαύσουμε τη μπιρίτσα μας και, επιτέλους, κάτι διαφορετικό από τα κλασικά τυροπιτάκια. Πειραματιστείτε ελεύθερα με τα τυριά, αντικαθιστώντας όποιο σας αρέσει με κάποιο άλλο αντίστοιχης υφής...
Περισσότερα →
ΕΛΙΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
ΕΛΙΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
Αν δεν θέλετε να φτιάξετε ατομικά ψωμάκια μπορείτε να φτιάξετε 2 μεγάλα καρβέλια. Για να διαπιστώσετε αν έχουν ψηθεί καλά στο εσωτερικό τους, μόλις τα βγάλετε από το φούρνο «χτυπήστε τα» με τα δάχτυλά σας...
Περισσότερα →
ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΓΥΜΝΗ ΜΕ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ
ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΓΥΜΝΗ ΜΕ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ
Τα βλίτα είναι ένα πολύ φτηνό υλικό που τα βρίσκουμε παντού το καλοκαίρι. Ευκαιρία να τα δοκιμάσετε σε μια διαφορετική συνταγή που ξεφεύγει από τα κλασσικά. Το Καλαθάκι είναι διάσημο τυράκι της Λήμνου...
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΚΡΟΣΣΙΑ ΦΥΛΛΟΥ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΚΡΟΣΣΙΑ ΦΥΛΛΟΥ
Λατρεύω τις όλες τις πίτες, και τις αλμυρές και τις γλυκές. Είναι το αγαπημένο μου μαγειρικό θέμα… Έχω πειραματιστεί με όλες τις ζύμες και με όλα τα υλικά. Ετούτη εδώ η πιτούλα είναι από αυτές που γίνονται καθημερινή συνήθεια.
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Παρόλο που συνηθίζεται στις πίτσες να βάζουμε κίτρινα, μαλακά τυριά, εγώ θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε αυτή την εξαιρετική πίτσα με μανιτάρια, βάζοντας φέτα και γραβιέρα.
Περισσότερα →
ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ
ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ
Παραδοσιακή πίτα για την την εβδομάδα της Τυρινής. Είναι η εβδομάδα πριν την Καθαρά Δευτέρα όπου απαγορεύεται η κατανάλωση κρέατος αλλά επιτρέπονται όλα τα γαλακτοκομικά.
Περισσότερα →
ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ
ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ
Τα κρουασάν είναι τέλεια για πρωινό. Δεν είναι απαραίτητο, όμως, να γίνεται γλυκά. Η γέμιση που σας δίνω είναι μια πλούσια κρέμα τυριών που θα σας αρέσει σίγουρα.
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ
Για όσους αφήνουν στο πιάτο μισοδαγκωμένη την άκρη της ζύμης της πίτσας γιατί είναι… βαρετά σκέτη, προτείνουμε μια βάση γεμιστή. Απλώς βάζουμε τριμμένο τυρί στην περιφέρεια της ζύμης και την τυλίγουμε προς τα μέσα, φτιάχνοντας ένα νοστιμότατο γεμιστό «στεφάνι».
Περισσότερα →
ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ
ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ
Παστουρμαδόπιτα, Πίτα Καισάρειας, Παστουρμανλί… Όπως και να την πείτε είναι η ίδια πίτα. Σ’ αυτή τη συνταγή, θα την δοκιμάσετε σε μια πιο πικάντικη παραλλαγή με πιπεριά και λιαστή ντομάτα.
Περισσότερα →
ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ
ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ
Το σαλάμι αέρος είναι ένα υπέροχο αλλαντικό με ελαφρά πικάντικη γεύση. Με το ελαφρό γκρατινάρισμα που θα κάνετε στις μπρουσκέτες θα βγάλει όλες του τις μυρωδιές και θα γίνει ο τέλειος μεζές για τη μπύρα ή το ουζάκι σας.
Περισσότερα →
ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
Ξεχάστε τα… συνηθισμένα, βαρετά, σκέτα λουκανικοπιτάκια και δημιουργήστε με φαντασία τα πιο λαχταριστά, τραγανά και πρωτότυπα πιτάκια με χωριάτικο λουκάνικο και πλούσια γέμιση που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Περισσότερα →
ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΡΟΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ
ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΡΟΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ
Γιορτινό πρώτο πιάτο με πρωτότυπη εμφάνιση και γέμιση, και γεύση που σας δίνει νέα έμπνευση για τις μαγειρικές με χωριάτικο λουκάνικο. Εκτός γιορτής, αυτό το ρολό είναι ένα θαυμάσιο κυριακάτικο κύριο πιάτο που θα συνοδέψετε με πράσινη σαλάτα.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Κολοκύθα πωλείται ολόκληρη, σε κομμάτια και ψίχα, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και, φυσικά, σε λαϊκές αγορές και μανάβικα. Το ιδιαίτερα αρωματικό βορειοαφρικάνικο μείγμα μπαχαρικών ρας-ελ-χανούτ πωλείται έτοιμο σε μπαχαράδικα.
Περισσότερα →
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ
Με τις τελευταίες μελιτζάνες του φθινοπώρου ετοιμάζουμε μια νόστιμη, πικάντικη πίτα. Αν θέλουμε, κόβουμε τα φύλλα σε μακριές λωρίδες και, αντί για πίτα, τυλίγουμε μικρά ρολά ή τρίγωνα πιτάκια.
Περισσότερα →
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑΚΙΑ
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑΚΙΑ
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα είδος σουφλέ που δεν φουσκώνει μεν πολύ, γίνεται όμως ιδιαίτερα αφράτο και ανάλαφρο. Αν δεν έχετε ατομικά φορμάκια, φτιάχνετε τη συνταγή σε ένα μεγάλο, κλασικό σκεύος για σουφλέ.
Περισσότερα →
ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ
ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ
Ξέρετε πόσο νόστιμα τσιπς μπορείτε να φτιάξετε με λαζάνια; Γίνονται ιδιαίτερα τραγανά, είναι πολύ νόστιμα (δοκιμάστε μάλιστα να φτιάξετε τσιπς και με τα πράσινα λαζάνια σπανακιού) και είναι ένας εξαίρετος μεζές για μπίρα.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
ΤΑΡΤΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
Πλούσια και χορταστική, δεν είναι άλλο από κλασική σάλτσα μπολονέζ για ζυμαρικά, εμπλουτισμένη με τυριά που λιώνουν στο μείγμα και το μελώνουν τέλεια. Κι όλο αυτό το λαχταριστό μείγμα αγκαλιασμένο από αφράτη...
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ
ΤΑΡΤΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ
Ο κιμάς μπολονέζ εδώ συνδυάζεται με ζύμη αντί για τα κλασικά μακαρόνια. Το αποτέλεσμα είναι μια τάρτα ιδιαίτερα πλούσια που σερβίρεται σαν κύριο πιάτο.
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Ιδιαίτερα νόστιμη και χορταστική πίτσα που μπορούμε να ετοιμάσουμε και με αρνίσιο κιμά, αν μας αρέσει η πιο έντονη γεύση του, για να δώσουμε ελαφρώς… ανατολίτικη νότα στην πίτσα.
Περισσότερα →
ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
Νόστιμα και χορταστικά πιτάκια που γίνονται το τέλειο σνακ. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά, με κρέας από σπάλα κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια. Το κίμινο, η πιπεριά και το γιαούρτι θα δώσουν...
Περισσότερα →
ΚΙΜΑΔΟΡΟΛΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ
ΚΙΜΑΔΟΡΟΛΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ
Κιμάς, τυριά και δυόσμος είναι αχτύπητος συνδυασμός... Εκτός από νόστιμο φαγητό τα ρολά αυτά είναι και ένα θαυμάσιο κέρασμα σε μπουφέ. Είναι εμφανίσιμα, κόβονται και σερβίρονται εύκολα...
Περισσότερα →
ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Τα ταπεινά βλίτα γίνονται βάση για μια χορταστική πίτα με κιμά και τυριά. Αν δεν σας αρέσει η φέτα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ανθότυρο ή μανούρι. Θα γίνει εξίσου νόστιμη.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΣΕ ΡΟΛΟ
ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΣΕ ΡΟΛΟ
Η κοτόπιτα αυτή μπορεί να συνδυαστεί με μια ωραία κοτόσουπα. Φτιάχνω την κοτόσουπα την οποία σερβίρω ως πρώτο πιάτο μόνο με τα λαχανικά και χρησιμοποιώ το κοτόπουλο για την κοτόπιτα.
Περισσότερα →
ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ
Παραδοσιακή πίτα της Κρήτης. Εκτός από το κρέας που προτείνω στη συνταγή, μπορείτε να αξιοποιήσετε και τα περισσεύματα αρνιού από άλλο φαγητό και κυρίως από το αρνί που μας περισσεύει το Πάσχα.
Περισσότερα →