destination taste!

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ

: 6
: 15 min
: 45 min

Πανεύκολη συνταγή που θα την εκτιμήσουν όσοι λατρεύουν τους ουζομεζέδες. Η καπνιστή ρέγκα είναι μοναδική!

Matériaux
  • 6 πατάτες μέτριες προς μεγάλες (πατάτες φούρνου)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 φιλέτα καπνιστής ρέγκας, κομματιασμένα σε μέτρια κομμάτια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαύρες σταφίδες
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί, κατά προτίμηση μηλόξιδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγα φετάκια καπνιστής ρέγκας για το σερβίρισμα
Instructions
  • Étape 1 Πλένω και σκουπίζω καλά τις πατάτες.
  • Étape 2 Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40-45 λεπτά.
  • Étape 3 Σε ένα τηγανάκι αχνίζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με 2 κουταλιές νερό.
  • Étape 4 Όταν ψηθούν οι πατάτες, τις χαράζω από τη μια πλευρά χιαστή και τις ανοίγω. Με ένα κουταλάκι αφαιρώ 3-4 κουταλάκια από κάθε ψητή πατάτα.
  • Étape 5 Βάζω σε ένα μπλέντερ την ψίχα πατάτας που μάζεψα, τα κομμάτια ρέγκας, το αχνισμένο κρεμμύδι, τις σταφίδες, το μαϊντανό, το ξύδι, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι. Πολτοποιώ το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
  • Étape 6 Γεμίζω με τη ρεγκοσαλάτα τις ψητές πατάτες, πασπαλίζω με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, βάζω από 2-3 φετάκια καπνιστής ρέγκας και τις σερβίρω βάζοντας στη καθεμία από ένα πηρουνάκι.

Related Posts

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

Ανοιξιάτικη πίτσα με φρέσκες αγκινάρες και άρωμα σκόρδου. Αν δεν έχετε το χρόνο να καθαρίσετε αγκινάρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες. Το αποτέλεσμα όμως, δεν θα είναι το ίδιο.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τα χωριάτικα λουκάνικα είναι ιδιαίτερα λιπαρά και συμπληρώνουν τα τα ψητά λαχανικά και τις πατάτες. Ένα τέλειο μεζεδάκι για μπύρα ή ουζάκι.



Subscribe