destination taste!

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΤΟΥΡΣΙ

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΤΟΥΡΣΙ

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΤΟΥΡΣΙ

: 15 min
: 1 hr

Το τουρσί αυτό τρώγεται από την επόμενη κιόλας μέρα αλλά όσο μένει τόσο νοστιμότερο γίνεται. Το αφήνω για πολλούς μήνες σε δροσερό και σκοτεινό μέρος και τα σερβίρω σε σαλάτες ή σαν συνοδευτικό σε ψητά κρεατικά και ψητό ψάρι. Συνοδεύει τέλεια και τις πιατέλες τυριών.

Matériaux
  • περίπου 600 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
  • 3 – 4 σπόροι από μαύρο πιπέρι
  • 1 κιλό παντζάρια, βιολογικά, μικρού μεγέθους
  • αλάτι
Instructions
  • Étape 1 Σε μια κατσαρόλα βάζω το ξίδι, το πιπέρι καγιέν, το τζίντζερ και τους σπόρους πιπεριού και τα αφήνω να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά. Τραβάω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρό ή κρύο.
  • Étape 2 Κόβω τα πράσινα βλαστάρια από τα παντζάρια αφήνοντας περίπου 1 εκ. επάνω στο βολβό. Τα πλένω αλλά δεν τα ξύνω ούτε τα ξεφλουδίζω –είναι σημαντικό αυτό.
  • Étape 3 Βάζω να βράσει μπόλικο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και όταν κοχλάσει ρίχνω τα παντζάρια και τα βράζω για περίπου 1 ώρα ή για όσο χρειαστεί, ανάλογα με το μέγεθός τους, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην κομματιάζονται.
  • Étape 4 Τα βγάζω από την κατσαρόλα, τα αφήνω να κυρώσουν λίγο μέχρι να μπορώ να τα πιάσω χωρίς να κάψω τα χέρια μου και τα ξεφλουδίζω. Ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα, με τα δάχτυλα.
  • Étape 5 Τα μοιράζω σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα (αφήνω τα μικρά ολόκληρα και κόβω τα μεγαλύτερα σε μέτριες φέτες). Συμπληρώνω τα βαζάκια με το κρύο μείγμα ξιδιού που ετοίμασα, καλύπτοντας τελείως τα παντζάρια κατά 1 εκ.

Related Posts

ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Γρήγορο, αλλά εντυπωσιακό σπαγγέτι που μπορείτε να απολαύσετε παρέα με το έτερον ήμισυ. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φουντούκια με όποιο ξηρό καρπό σας αρέσει, αρκεί να είναι…

ΑΜΠΕΛΟΒΛΑΣΤΑΡΑ ΤΟΥΡΣΙ

ΑΜΠΕΛΟΒΛΑΣΤΑΡΑ ΤΟΥΡΣΙ

Την Άνοιξη είναι η εποχή που τα κλήματα γεμίζουν μικρούς τρυφερούς βλαστούς και φρέσκα φύλλα. Μαζέψτε τα και φτιάξτε ένα τουρσί που θα συνοδέψει τις καλοκαιρινές μαζώξεις για ούζο με μεζέ.



Subscribe