destination taste!

ΠΙΤΣΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ

ΠΙΤΣΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ

ΠΙΤΣΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ

: 2
: 20 min
: 20 min

Μια πίτσα, τέσσερις γεύσεις. Θα αρέσει σίγουρα σε όλους αφού μπορεί ο καθένας να διαλέξει το κομμάτι που θέλει.

Matériaux
  • 2 κατεψυγμένες ζύμες για πίτσα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 200 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 2 κλαράκια άνιθο, ψιλοκομμένο
  • 6 τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • ½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 κολοκύθι, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 150 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη με το χέρι
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 100 γρ. μανούρι, τριμμένο
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Ξεπαγώνω τις έτοιμες πίτσες και τις στρώνω σε δύο ταψάκια. Με ένα μαχαίρι, χαράζω με προσοχή ένα σταυρό, προσέχοντας να μη κόψω το ζυμάρι.
  • Étape 2 Σε ένα μικρό τηγανάκι ζεσταίνω 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω το σπανάκι και σοτάρω για 2 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω τον άνιθο, αλατοπιπερώνω και αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω το μίγμα σε ένα μπολ και χωρίς να ξεπλύνω το τηγάνι ρίχνω 2 κουτ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Étape 3 Ρίχνω τις πιπεριές και το κολοκύθι και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν αλλά όχι να μαλακώσουν εντελώς. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Étape 4 Μοιράζω τη σάλτσα στις δύο πίτσες και την απλώνω να πάει παντού. Πασπαλίζω με την ξερή ρίγανη.
  • Étape 5 Μοιράζω τα μείγματα ως εξής:
  • Étape 6 Στο ένα τέταρτο της κάθε πίτσας μοιράζω το μίγμα με το σπανάκι και πασπαλίζω με την τριμμένη φέτα.
  • Étape 7 Στο δεύτερο τέταρτο μοιράζω την τριμμένη μοτσαρέλα και σκορπίζω επάνω τα κομμένα ντοματίνια.
  • Étape 8 Στο τρίτο τέταρτο, μοιράζω τα σοταρισμένα λαχανικά (πιπεριές και κολοκύθι) και πασπαλίζω με το τριμμένο μανούρι.
  • Étape 9 Στο τελευταίο τέταρτο, στρώνω το τριμμένο κασέρι και σκορπίζω τα κομμένα μανιτάρια.
  • Étape 10 Ραντίζω με ελάχιστο ελαιόλαδο την κάθε πίτσα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

Related Posts

ΜΠΑΡΕΣ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟΥ

ΜΠΑΡΕΣ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟΥ

Απίστευτα γρήγορο και νόστιμο σνακ που τα παιδιά θα το λατρέψουν. Εγώ έχω χρησιμοποιήσει μαρμελάδα σύκο, αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε ότι έχετε στο σπίτι.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΦΙΣΤΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΣΥΚΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΦΙΣΤΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΣΥΚΑ

Η ιδιαιτερότητα αυτής της πεντανόστιμης τάρτας είναι η βάση της, φτιαγμένη από έναν παχύρρευστο χυλό με βάση τη σκόνη αμυγδάλου και φιστικιού και δεν μοιάζει καθόλου με την κλασική ζύμη μπριζέ.