destination taste!

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ

: 4
: 10 min
: 25 min

Μοντέρνα συνταγή με παραδοσιακό πικάντικο παστουρμά και νόστιμη σάλτσα μαϊντανού.

Matériaux
  • 100 γρ. παστουρμά, κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 400 γρ. πένες
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε κομμάτια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Σε ένα μπλέντερ πολτοποιώ τα φύλλα μαϊντανού, τη σκελίδα σκόρδου, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Étape 2 Βράζω τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό αλ ντέντε.
  • Étape 3 Ταυτόχρονα, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν, προσθέτω στο τηγάνι το πολτοποιημένο μίγμα μαϊντανού και αφήνω να πάρουν μια βράση. Ρίχνω στο τηγάνι μια κουτάλα από το νερό που βράζουν οι πένες.
  • Étape 4 Με μια λαβίδα μεταφέρω τις πένες από τη κατσαρόλα στο τηγάνι όταν θα έχουν βράσει και ανακινώ καλά το τηγάνι. Προσθέτω λίγο νερό ακόμη από τη κατσαρόλα έτσι ώστε οι πένες να μείνουν με σάλτσα. Ρίχνω μέσα το τυρί κρέμα και ανακατεύω καλά.
  • Étape 5 Σερβίρω με φλούδες παρμεζάνας και φιλετάκια παστουρμά.

Related Posts

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2-3 μπισκότα χοντροσπασμένα μέσα στη ζύμη. Προτιμήστε να είναι σοκολατένια για να υπάρχει μια ωραία χρωματική αντίθεση.

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΤΙΛΟ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΤΙΛΟ

Μοναδική τούρτα που κυριαρχούν τα μύρτιλα και στη ζύμη αλλά και στο στόλισμα. Η αφράτη κρέμα τυριού κάνει ακόμα πιο πλούσια την γεύση και την υφή της.