destination taste!

ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

: 4
: 20 min

Η πάστα ελιές διατηρείται για πολύ καιρό στο ψυγείο, σε μικρά βαζάκια, γεμισμένα μέχρι επάνω με ελαιόλαδο. Το λάδι «σφραγίζει» την πάστα, χωρίς να επιτρέπει να περνά αέρας για να την αλλοιώσει και να μουχλιάσει.

Matériaux
  • 300 γρ. ελιές θρούμπες, π.χ. καλής ποιότητας Θάσου, χωρίς κουκούτσια
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, καλά τριμμένη για να γίνει σαν σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • 80 – 100 ml ελαιόλαδο
Instructions
  • Étape 1 Βάζω στο μούλτι τις ελιές και όλα τα υπόλοιπα υλικά (τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και το λάδι) και τα δουλεύω καλά για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια πάστα λεία και απαλή.
  • Étape 2 Τη σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

Το χούμους με καρότα και πάστα ελιάς είναι το τέλειο ορεκτικό για να το σερβίρετε με μπύρα ή κρασάκι. Συνοδέψτε το με κρητικά παξιμάδια ή πολύσπορα κριτσίνια.

ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Κάτω από το φωτεινό ήλιο, εκεί όπου το ιδανικό κλίμα συναντά τη θάλασσά µας και την υπέροχη ελληνική φύση, τα φρέσκα ελληνικά ψάρια συλλέγουν γεύσεις και αρώµατα της Ελλάδας, μεγαλώνουν σε ένα πλούσιο, παρθένο περιβάλλον…



Subscribe