destination taste!

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΡΟΔΙ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΡΟΔΙ

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΡΟΔΙ

: 10-12
: 15 min
: 50 min

Είναι τόσο γρήγορη η προετοιμασία αυτής της μπουγάτσας που δεν θα το πιστεύετε. Έχει τέλειο ρόδινο χρώμα και απαλό άρωμα ροδιού.

Matériaux
  • Για την κρέμα
  • 300 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • 350 γρ. νερό
  • 70 γρ. γρεναδίνη
  • 40 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 50 γρ. βούτυρο
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • Για το φύλλο
  • 250 γρ. φύλλο κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • ζάχαρη άχνη και ρόδι για το πασπάλισμα
Instructions
  • Étape 1 Για το φύλλο: Αλείφω με βούτυρο ένα ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. και στρώνω ένα φύλλο έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα. Αλείφω με βούτυρο και επαναλαμβάνω με άλλα 2 φύλλα. Συνεχίζω απλώνοντας ένα-ένα τα φύλλα σουρωμένα, ραντίζοντας το καθένα με βούτυρο. Θα πρέπει να υπάρχει κενό αέρος ανάμεσα στα φύλλα, να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους. Χαράζω τα φύλλα σε κομμάτια για να εισχωρήσει η κρέμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20΄.
  • Étape 2 Για την κρέμα: Αναμιγνύω με ένα σύρμα σε ένα μπολ το γάλα, το νερό, την γρεναδίνη, τη ζάχαρη, το αυγό και την βανιλίνη. Σωτάρω λίγο το σιμιγδάλι με τα 50 γρ. βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην καεί, σε μια κατσαρόλα, την αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω το μείγμα με το γάλα. Ανακατεύω με το σύρμα όσο να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Étape 3 Βγάζω το ταψί από το φούρνο (αφού έχουν ψηθεί τα φύλλα για 20΄και έχουν ροδίσει ελαφρά) και ρίχνω αμέσως το μείγμα. Ψήνω στους 180°C για 30΄ επιπλέον.
  • Étape 4 Πασπαλίζω προαιρετικά με άχνη και γαρνίρω με το ρόδι.

Related Posts

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ

CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2-3 μπισκότα χοντροσπασμένα μέσα στη ζύμη. Προτιμήστε να είναι σοκολατένια για να υπάρχει μια ωραία χρωματική αντίθεση.

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΤΙΛΟ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΤΙΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΤΙΛΟ

Μοναδική τούρτα που κυριαρχούν τα μύρτιλα και στη ζύμη αλλά και στο στόλισμα. Η αφράτη κρέμα τυριού κάνει ακόμα πιο πλούσια την γεύση και την υφή της.