ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
Σ’ αυτά τα μπιφτέκια, η μαγιονέζα παίρνει τη θέση του ελαιόλαδου. Γίνονται πολύ νόστιμα και αφράτα. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε…
Matériaux
- 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα έτοιμη ή σπιτική
- 1 ξερό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 600 γρ. κιμάς άπαχος (προτιμήστε τρανς ή νουά)
- 1 μέτρια βραστή πατάτα, βιολογική, βρασμένη για 20 – 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά, ξεφλουδισμένη και λιωμένη με το πιρούνι για να γίνει πουρές
- 2 κουτ. σούπας γραβιέρα, τριμμένη
- 5 – 6 λιαστές ντομάτες από βαζάκι, καλά στραγγισμένες και πολύ ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας μαύρες ελιές, πολύ ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, πολύ ψιλοκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
- Étape 1 Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι (ή σε ένα σαγανάκι), ζεσταίνω τη 1 από τις τέσσερις κουταλιές μαγιονέζα σε μέτρια φωτιά, ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρω για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Τραβάω το τηγάνι από τη φωτιά.
- Étape 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι του τηγανιού μαζί με τη μαγιονέζα του, τις υπόλοιπες 3 κουταλιές μαγιονέζα, τον πουρέ της πατάτας, τη γραβιέρα, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω τα υλικά στο μπολ και ζυμώνω το μείγμα καλά για 3 – 4 λεπτά.
- Étape 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
- Étape 4 Με το μείγμα του κιμά πλάθω 8 – 10 μπιφτέκια (ανάλογα με το μέγεθός τους) και τα αραδιάζω στο στρωμένο ταψί. Τα ψήνω για 15 – 20 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσω, μέχρι να ροδίσουν ωραία.
- Étape 5 Τα σερβίρω ζεστά και τα συνοδεύω με πράσινη σαλάτα, ψητά λαχανικά ή σπιτικές τηγανητές πατάτες.