destination taste!

ΜΠΑΧΑΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΚΑΚΑΟ

ΜΠΑΧΑΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΚΑΚΑΟ

ΜΠΑΧΑΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΚΑΚΑΟ

: 6
: 30 min
: 45 min

Αυτό το σφικτό και συμπαγές ψωμί με την υπόγλυκη γεύση έχει θαυμάσια αρώματα που οφείλονται όχι μόνο στα μπαχαρικά αλλά και στα άλευρά του. Ιδανικά, τρώγεται την επόμενη ημέρα που θα έχει σφίξει περισσότερο η ψίχα του και θα έχουν αναδειχθεί τα αρώματά του. Είναι εξαιρετικό για το πρόγευμα.

Matériaux
  • 125 γρ. αλεύρι σικάλεως (θα το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και στο φούρνο της γειτονιάς σας)
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 20 γρ. επιπλέον, για το ταψί
  • 1 κουτ. γλυκού σπόροι γλυκάνισου
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • ελάχιστο γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1 κουτάκι βανίλια σε σκόνη
  • 20 γρ. καλής ποιότητας κακάο σε σκόνη
  • 250 γρ. μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο
  • 150 ml γάλα
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 20 γρ. βούτυρο, για το ταψί
Instructions
  • Étape 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. Βουτυρώνω και αλευρώνω μια μέτρια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • Étape 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα δύο είδη αλευριού, τους σπόρους γλυκάνισου, την κανέλα, ελάχιστο γαρίφαλο, τη σκόνη βανίλιας, το κακάο και το μέλι, μέχρι να φτιάξω ένα σχετικά λασπωμένο μείγμα.
  • Étape 3 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτω τη μαγιά και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί. Αδειάζω το γάλα στο μπολ με το λασπωμένο μείγμα, προσθέτω και το αυγό και χτυπάω στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν ένα αφράτο και ενιαίο μείγμα.
  • Étape 4 Το αδειάζω στη φόρμα του κέικ, ισιώνω την επιφάνεια και το ψήνω για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να αφρατέψει. Το αφήνω να κρυώσει ελάχιστα, το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει καλά, πριν το σερβίρω –ιδανικά, μετά από 24 ώρες.

Related Posts

ΣΥΚΑ ΨΗΤΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΟΓΑΛΟ

ΣΥΚΑ ΨΗΤΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΟΓΑΛΟ

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική εάν μας έχει περισσέψει στο ψυγείο ρυζόγαλο, 3 – 4 ημερών. Το αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, για 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας…

ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Ωραίο και ελαφρύ γλύκισμα για όλες τις ώρες τις ημέρες! Μια γλυκιά πρόταση με περιορισμένη απόδοση ενέργειας, η οποία περιλαμβάνει άφθονη ποσότητα ασβεστίου και βιταμίνης D.



Subscribe