destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

μοσχαράκι στιφάδο

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

: 6
: 30 min
: 1 hr 20 min

Κλασσική κι αγαπημένη συνταγή με δυνατές γεύσεις και αρώματα. Αν θέλετε, μπορείτε να το σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή με πουρέ καρότο αρωματισμένο με ξύσμα πορτοκάλι.

Matériaux
  • 1.200 γρ. μοσχάρι από χτένι, κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό κοκκάρια (μικρά κρεμμυδάκια), ξεφλουδισμένα και ολόκληρα
  • 500 ml κόκκινο κρασί
  • 500 ml ζωμό κρέατος
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια (μαζί με τους χυμούς τους)
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • Φλούδα από 2 ακέρωτα, βιολογικά πορτοκάλια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 - 4 καρφάκια γαρίφαλο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και ρίχνω τα κοκκάρια σε δόσεις. Τα σοτάρω για 20 λεπτά περίπου ανακινώντας τακτικά την κατσαρόλα για να ροδίσουν ελαφρά και να μισομαλακώσουν. Βγάζω τα κρεμμυδάκια με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε ένα πιάτο.
  • Étape 2 Ξαναβάζω στη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Ρίχνω λίγα λίγα τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρω έντονα για 5 – 6 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά και ομοιόμορφα. Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη.
  • Étape 3 Σβήνω με το κρασί και το αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις. Προσθέτω τον ζωμό, τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη δάφνη, τις πορτοκαλόφλουδες, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Αλατοπιπερώνω και χαμηλώνω τη φωτιά. Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
  • Étape 4 Αφαιρώ το καπάκι, προσθέτω τα κοκκάρια, ανακινώ την κατσαρόλα και διορθώνω το αλατοπίπερο. Συνεχίζω το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμη. Σερβίρω το μοσχαράκι στιφάδο ως έχει ή αν θέλω το συνοδεύω με πουρέ.

Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ντομάτας ακόμα και 3 – 4 ημέρες νωρίτερα και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο, καλά κλεισμένη σε δοχείο.

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ;

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ;

Φαντάζομαι ότι όλοι γνωρίζετε την γκουακαμόλε… αλλά δεν είναι μόνο αυτή. Ελάτε να ταξιδέψουμε γευστικά σε μια πολύ ενδιαφέρουσα γαστρονομική χώρα της Νοτίου Αμερικής! Το καλαμποκάλευροΤο πιο διαδεδομένο υλικό στο Μεξικό που γίνονται οι πασίγνωστες σε όλους μας τορτίγιες. Οι τορτίγιες είναι για το Μεξικό, […]