destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΑΛΜΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΑΛΜΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΑΛΜΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ

: 4
: 15 min
: 2 hr

Φανείτε γενναιόδωροι με τα καρύδια και ρίξτε άφοβα ακόμα και περισσότερη ποσότητα, αν έχετε.

Matériaux
  • 1 κιλό μοσχάρι από κιλότο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια των 3 - 4 εκ.
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml κρασί λευκό
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. καρυδόψιχα, ακοπάνιστη
  • 1 κουτ. γλυκού ολόκληροι σπόροι από μαύρο πιπέρι
  • 5 κεδροκούκουτσα (τα βρίσκουμε στα μπαχαράδικα αλλά και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά τα κομμάτια του κρέατος. Τα αλατοπιπερώνω.
  • Étape 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζω τα κομμάτια του κρέατος, σε μονή στρώση. Τα σοτάρω για 3 – 4 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσω, μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά. Τα γυρίζω και τα σοτάρω για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
  • Étape 3 Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο, πασπαλίζω με το αλεύρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 – 2 λεπτά ακόμα, μέχρι το κρεμμύδι να μαραθεί και να κολλήσει το αλεύρι στον πάτο της κατσαρόλας. Ανακατεύω τακτικά.
  • Étape 4 Σβήνω με το κρασί, αφήνω για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω τις κομμένες ντομάτες, τα καρύδια, τους σπόρους πιπεριού, τα κεδροκούκουτσα, την κανέλα, τη δάφνη και αλάτι και ανακατεύω.
  • Étape 5 Προσθέτω όσο ζεστό νερό χρειαστεί ώστε τα κομμάτια του κρέατος να καλυφθούν κατά τα 3/4 και ξύνω τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα για να διαλυθούν τα καμένα υπολείμματα αλευριού και να ενωθούν με σάλτσα. Αφήνω να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για περίπου 1½ ώρα (ή περισσότερο, αν χρειαστεί), μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά και να μελώσει η σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος. Ωστόσο, το υπολογίζω από την αρχή και να αποφύγω με την προσθήκη, να χαθεί η «κρασάτη» γεύση του φαγητού.
  • Étape 6 Μόλις δοκιμάσω το κρέας και δω ότι έχει μαλακώσει, αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βγάζω το μοσχαράκι σε μια πιατέλα και το διατηρώ ζεστό. Αφαιρώ την κανέλα, τη δάφνη και τα κεδροκούκουτσα από την κατσαρόλα και πολτοποιώ την σάλτσα στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει μια βελούδινη υφή. Επαναφέρω το κρέας και ανακατεύω.
  • Étape 7 Το σερβίρω ζεστό, με μπόλικη σάλτσα και το συνοδεύω με πατάτες κρασάτες ή πιλάφι.


Related Posts

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Στη ζωή, όλα είναι θέμα οργάνωσης και φυσικά, το ίδιο ισχύ και στη κουζίνα! Ένα σωστό και οργανωμένο ντουλάπι με τις σωστές τροφές θα σας σώσει από πολλά, περιττά τσιμπολογήματα. Όλοι ξέρουμε πως το ψυγείο αδειάζει πολύ γρήγορα, ειδικά, όταν έχουμε μεγάλη οικογένεια! Αν λοιπόν, […]

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

Οι Έλληνες αγαπάμε πολύ το κρέας και τα μαγειρέματά μας είναι πολύ δημιουργικά. Ξέρουμε να μαγειρεύουμε ακόμα και τα πιο δύσκολα μέρη του ζώου, που σε πολλές χώρες θεωρούνται απαγορευτικά. Κεφάλια, εντόσθια, ουρές, μάγουλα… όλα στην διάθεσή μας. Καλό όμως, είναι, να γνωρίζουμε ποιο μέρος […]



Subscribe