destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 4
: 15 min
: 1 hr 30 min

Ένα τόσο γιορτινό φαγητό χρειάζεται ένα δυνατό, κόκκινο κρασί που θα το αναδείξει.

Matériaux
  • 1 κιλό μοσχάρι από κιλότο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια των 3 - 4 εκ.
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. κάστανα καθαρισμένα ωμά
  • 100 γρ. βερύκοκα ξερά
  • 100 γρ. σύκα ξερά
  • 1 κουτ. γλυκού ολόκληροι σπόροι από μαύρο πιπέρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά τα κομμάτια του κρέατος. Τα αλατοπιπερώνω.
  • Étape 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζω τα κομμάτια του κρέατος, σε μονή στρώση. Τα σοτάρω για 3 – 4 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσω, μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά. Τα γυρίζω και τα σοτάρω για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
  • Étape 3 Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο, πασπαλίζω με το αλεύρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 – 2 λεπτά ακόμα, μέχρι το κρεμμύδι να μαραθεί και να κολλήσει το αλεύρι στον πάτο της κατσαρόλας. Ανακατεύω τακτικά.
  • Étape 4 Σβήνω με το κρασί, αφήνω για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω τις κομμένες ντομάτες, τα κάστανα, τους σπόρους πιπεριού, την κανέλα, τη δάφνη και αλάτι και ανακατεύω.
  • Étape 5 Προσθέτω όσο ζεστό νερό χρειαστεί ώστε τα κομμάτια του κρέατος να καλυφθούν κατά τα 3/4 και ξύνω τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα για να διαλυθούν τα καμένα υπολείμματα αλευριού και να ενωθούν με σάλτσα.
  • Étape 6 Αφήνω να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για περίπου 1½ ώρα (ή περισσότερο, αν χρειαστεί), μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά και να μελώσει η σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος.
  • Étape 7 Δέκα λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος βρασμού, προσθέτω τα ξερά βερύκοκα και σύκα και συνεχίζω μέχρι να μελώσει η σάλτσα.


Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό που φτιάχνω συχνά αφού έχω φροντίσει από την Άνοιξη να αγοράσω αγκινάρες και αφού τις καθαρίσω να τις διατηρήσω σε άλμη. Φυσικά, στην εποχή τους τις χρησιμοποιώ φρέσκες.

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Οι διακοπές είναι πλέον γεγονός. Χωρίς σχολείο, υποχρεώσεις και άγχος, το καλοκαίρι είναι για όλα τα παιδιά ένα ατελείωτο παιχνίδι ξεγνοιασιάς. Με λίγα λόγια είναι η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου για αυτά. Θάλασσα, παιχνίδια, παγωτά… Μια εποχή που θα πρέπει οι γονείς να δείξουν […]