destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

: 6-8
: 20 min
: 2 hr

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό που φτιάχνω συχνά αφού έχω φροντίσει από την Άνοιξη να αγοράσω αγκινάρες και αφού τις καθαρίσω να τις διατηρήσω σε άλμη. Φυσικά, στην εποχή τους τις χρησιμοποιώ φρέσκες.

Matériaux
  • 1.500 γρ. μοσχάρι (ελιά ή χτένι), κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό μικρά κολοκυθάκια, πλυμένα και στραγγισμένα
  • 8 αγκινάρες, καθαρισμένες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε μέτριους κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
  • 800 γρ. ντομάτες φρέσκες, τριμμένες στον τρίφτη
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5-6 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί χωρίς να προσθέσω λιπαρή ουσία. Ρίχνω το μοσχάρι και το αφήνω να βγάλει τα υγρά του και να εξατμιστούν (περίπου 20 λεπτά). Ρίχνω το μισό ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σοτάρω, ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το κρέας. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω όσο νερό χρειαστεί για να καλύψει το κρέας. Βράζω για 1-1½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών του κρέατος).
  • Étape 2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω λίγα λίγα τα κολοκυθάκια (ολόκληρα) και τα σοτάρω μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Étape 3 Ανοίγω την κατσαρόλα και με μια τρυπητή κουτάλα, βγάζω το κρέας σε μια πιατέλα. Το σκεπάζω και το αφήνω στην άκρη.
  • Étape 4 Στο ζουμάκι που έχει μείνει στην κατσαρόλα (αν δεν έχει αρκετό συμπληρώνω λίγο), ρίχνω τις ντομάτες, το σκόρδο, το μπαχάρι, την κανέλα, τα κολοκυθάκια και τις αγκινάρες. Αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσουν για 20 λεπτά.
  • Étape 5 Επαναφέρω το κρέας στην κατσαρόλα και ανακατεύω απαλά ή κουνάω την κατσαρόλα για να ανακατευούν όλα τα υλικά και συνεχίζω το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Étape 6 Σερβίρω αμέσως!

Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

Οι Έλληνες αγαπάμε πολύ το κρέας και τα μαγειρέματά μας είναι πολύ δημιουργικά. Ξέρουμε να μαγειρεύουμε ακόμα και τα πιο δύσκολα μέρη του ζώου, που σε πολλές χώρες θεωρούνται απαγορευτικά. Κεφάλια, εντόσθια, ουρές, μάγουλα… όλα στην διάθεσή μας. Καλό όμως, είναι, να γνωρίζουμε ποιο μέρος […]

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

Μεγάλη εφεύρεση ο φούρνος. Μετά τις εστίες, είναι ίσως η συσκευή με την μεγαλύτερη χρήση στην κουζίνα. Φυσικά υπάρχουν κι εδώ κανόνες για τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε αλλά υπάρχουν και κάποια λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε ποτέ. Δείτε πια είναι αυτά… 1-Την […]



Subscribe