destination taste!

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό 12.345,00  ευρώ  παρέδωσε επίσημα χθες το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας στο ΠΑΓΝΗ.
Ο σύλλογος  Φεστιβάλ Κρητική Κουζίνας υλοποιώντας τη υπόσχεση  του για την εξ’ ολοκλήρου  διάθεση των εσόδων του « Οδηγού Μαγειρικής »  στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και στην Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ,  προχώρησε στην πρώτη αγορά  υλικού μετά από υπόδειξη των υπευθύνων του Νοσοκομείου.
Το υλικό παραγγέλθηκε και πριν από λίγες μέρες έφθασε στο Ηράκλειο, ενώ με ευθύνη του Νοσοκομείου έχει ήδη συναρμολογηθεί και τοποθετηθεί, προσφέροντας ανακουφιστική φροντίδα σε μικρούς αλλά και μεγαλύτερους ασθενείς.
Από την πλευρά του Νοσοκομείου το υλικό παρέλαβε ο Διοικητής, Γιάννης Τασσόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε το Φεστιβάλ ενώ η Πρόεδρος του φορέα Λένα Ηγουμενάκη δεσμεύτηκε και για την επόμενη φάση της δωρεάς.
Από την πλευρά του Νοσοκομείου παρέστησαν επίσης ο Υποδιοικητής, Γιάννης Φανουργιάκης, ο Διοικητικός Διευθυντής, Γιώργος Κονιδάκης, ο Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής, Δημήτρης Μαυρουδής, ο Ογκολόγος Λάμπρος Βαμβακάς, η υπεύθυνη διαχείρισης υλικού Ελένη Χατζηβασίλη, ενώ την κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων εκπροσώπησε η Παιδίατρος, Μαρκάκη Ερασμία-Αθηνά .  Από την πλευρά του Φεστιβάλ εκτός από την κυρία Ηγουμενάκη παρέστησαν επίσης η Γραμματέας Ιωάννα Τσουκιά, η ταμίας  Κρίστη Κοκονώζη, τα μέλη Αγγέλα Πρινάρη, Κατερίνα Βασιλάκη και Έφη Καλαϊτζακη, καθώς και τα μέλη της Ελεγκτικής  Επιτροπής, Δέσποινα Μερκουλίδου και Γιώργος Ηγουμενάκης αλλά  και η υπεύθυνη σχεδιασμού του « Οδηγού Μαγειρικής »  Λιόνα Ζαχαριάδου.
Σήμερα νοιώθω πολύ χαρούμενη και συνάμα πολύ περήφανη για όλους μας…
Από τα πρώτα έσοδα του « Οδηγού Μαγειρικής » κάναμε μια όμορφη πράξη αγάπης , παραδώσαμε το πρώτο υλικό στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων και στην Ογκολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, αξίας 12.345,00 ευρώ.
Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την πράξη αγάπης, όλοι κάποιον είχαμε στο μυαλό μας, ίσως και τον ίδιο μας τον εαυτό και πως να περιγράψεις τα συναισθήματα γι αυτούς τους ήρωες, μικρούς και μεγάλους, που δίνουν κάθε μέρα τη δίκη τους μάχη, τη μάχη με τον καρκίνο, τη μάχη για τη ζωή τους, τη μάχη για να ζήσουν αυτό που άλλοι θεωρούν δεδομένο και είναι τόσο όμορφο να ξυπνάς το πρωί…να βλέπεις τους αγαπημένους σου και να χαμογελάς, να χαμογελάς και να χαίρεσαι που είσαι εδώ και είναι τα λόγια φτωχά και η συγκίνηση μεγάλη για να περιγράψεις τη ζωή…
Ξέρετε όταν νοσείς από καρκίνο έχεις ανάγκη, μεγάλη ανάγκη, να νιώθεις ότι σε νοιάζονται και να παίρνεις αγάπη…η αγάπη είναι μελωδία… που ξεθολώνει τα βουρκωμένα μάτια μιας ψυχής.
Ευχή μου για όσους δίνουν τη δίκη τους μάχη…  »Ας γίνει ο καρκίνος μία μακρινή ανάμνηση γι αυτούς. »
Και πως να μη νοιώθω χαρούμενη και συνάμα πολύ περήφανη για όλους μας… ξέρω ένα ευχαριστώ είναι λίγο αλλά είναι από καρδιάς, ευχαριστούμε θερμά, όλους όσους εργάστηκαν εθελοντικά και αφιέρωσαν τον προσωπικό τους χρόνο για την έκδοση του « Οδηγό Μαγειρικής », τους  εβδομήντα πέντε Πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς από όλη την Κρήτη, αλλά και τους δύο  μουσαφίρηδες από Σίφνο και Ήπειρο, που μας ενεπιστεύθηκαν τις συνταγές του τόπου τους, συνοδευόμενες με πλούσιο και ανεκτίμητο ιστορικό και λαογραφικό υλικό , την περιφέρεια Κρήτης που ήταν δίπλα μας και στήριξε με αγάπη την προσπάθεια μας, τους πολύτιμους αρωγούς για την ευαισθησία και αγάπη τους, όλους εσάς που πήρατε μια μεγάλη αγκαλιά τον « Οδηγό Μαγειρικής »… μια αγκαλιά που μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας.
Εμείς συνεχίζουμε με αγάπη και με τη δική σας αγάπη…
Για το Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας
Η Πρόεδρος
Λένα Ηγουμενάκη


Related Posts

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

Το γνωρίζουμε και το βρίσκουμε σχεδόν σε όλες τις συνταγές (στα ορεκτικά, στα κυρίως και στα επιδόρπια). Σίγουρα θα σας φαίνεται πολύ δύσκολο το να μη βάλετε αλεύρι στο αγαπημένο σας κέικ! Το αλεύρι σήμερα, δεν είναι το αλεύρι όπως παλιά, όπως το ξέραμε… έχει […]

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Μεγάλο κεφάλαιο της διατροφής μας το σπανάκι και ακόμα μεγαλύτερη η ιστορία του. Πιστεύετε ότι κατάγεται από την Περσία και μέχρι τον 12ο αιώνα, εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη όπου έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές. Το σπανάκι το καταναλώνουμε σχεδόν όλο το χρόνο αλλά η σπορά του […]