destination taste!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

: 500 γρ.
: 20 min

Για όσους αγαπούν τις καραμέλες γάλακτος αυτή η μαρμελάδα θα γίνει η αγαπημένη τους. Απλώστε την στο ψωμί, γεμίστε κρέπες, συνοδέψτε pancakes, γεμίστε κρουασάν. Όπως και να την χρησιμοποιήσετε είναι σίγουρο ότι θα την απολαύσετε…

Matériaux
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
Instructions
  • Étape 1 Βάζω την ζάχαρη σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και καραμελώσει. Δεν ανακατεύω καθόλου για όση ώρα λιώνει η ζάχαρη. Αν χρειαστεί, ανακινώ μόνο το τηγάνι.
  • Étape 2 Αφού καραμελώσει η ζάχαρη, προσθέτω σταδιακά το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να τελειώσουν και τα δύο αυτά υλικά και συνεχίζω το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα.
  • Étape 3 Αποσύρω από τη φωτιά και μεταφέρω τη μαρμελάδα σε ένα αποστειρωμένο βάζο. Την αφήνω να κρυώσει και την διατηρώ στο ψυγείο.
  • Étape 4 Tip: Για μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα γεύση στη μαρμελάδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλατισμένο βούτυρο. Θα εκπλαγείτε από τη γεύση της.

Related Posts

ΓΛΥΚΑΚΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΓΛΥΚΑΚΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Μην μείνετε στα μελομακάρονα! Το γλυκάκι αυτό το ετοιμάζω και με διάφορα μπισκότα που έχουν περισσέψει, καθώς και με… πρώην αφράτα κουλουράκια που μπαγιάτεψαν και ξεράθηκαν.

ΜΙΛΦΕΪΓ ΑΠΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΑΠΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Το ιδανικό κέικ για το γλύκισμα αυτό είναι το κέικ σοκολάτας ή κέικ με σταφίδες και σοκολάτα ή κέικ με ξηρούς καρπούς. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τσουρέκι.



Subscribe