destination taste!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

: 500 γρ.
: 20 min

Για όσους αγαπούν τις καραμέλες γάλακτος αυτή η μαρμελάδα θα γίνει η αγαπημένη τους. Απλώστε την στο ψωμί, γεμίστε κρέπες, συνοδέψτε pancakes, γεμίστε κρουασάν. Όπως και να την χρησιμοποιήσετε είναι σίγουρο ότι θα την απολαύσετε…

Matériaux
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
Instructions
  • Étape 1 Βάζω την ζάχαρη σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και καραμελώσει. Δεν ανακατεύω καθόλου για όση ώρα λιώνει η ζάχαρη. Αν χρειαστεί, ανακινώ μόνο το τηγάνι.
  • Étape 2 Αφού καραμελώσει η ζάχαρη, προσθέτω σταδιακά το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να τελειώσουν και τα δύο αυτά υλικά και συνεχίζω το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα.
  • Étape 3 Αποσύρω από τη φωτιά και μεταφέρω τη μαρμελάδα σε ένα αποστειρωμένο βάζο. Την αφήνω να κρυώσει και την διατηρώ στο ψυγείο.
  • Étape 4 Tip: Για μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα γεύση στη μαρμελάδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλατισμένο βούτυρο. Θα εκπλαγείτε από τη γεύση της.

Related Posts

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

Γρήγορες μπρουσκετούλες τέλειες για το πρωινό. Αν φτιάξω τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα έχω αρκετό χρόνο το πρωί και καραμελώνω τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη.

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

Ένα αφράτο κέικ γεμισμένο με κρέμα λεμόνι. Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πορτοκάλι, σαγκουίνι, ροζ γκρέιπφρουτ ή χυμό μανταρίνι.