destination taste!

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

: 6-8
: 30 min
: 45 min

Αν σας αρέσουν τα διάφορα μανιτάρια (πορτομπέλο, πλευρώτους κ.λπ.) μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να στεγνώσουν καλά στο σοτάρισμα.

Matériaux
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το άλειμμα του ταψιού
  • 500 γρ. (1 σκαφάκι) άσπρα φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το πράσινο μέρος, σε λεπτές ροδέλες
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα για την πίτα + 1 αυγό επιπλέον, για το τελείωμα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) φρέσκο γάλα για την πίτα + 3 – 4 κουτ. σούπας επιπλέον, για το τελείωμα
  • 2 κεσεδάκια (400 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι
  • 250 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 500 γρ. φέτα πικάντικη, θρυμματισμένη
  • 300 γρ. κασέρι, όχι πικάντικο, τριμμένο
  • ½ ματσάκι άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρω τα μανιτάρια για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να σωθούν τα υγρά που θα βγάλουν. Προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά.
  • Étape 2 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα 4 αυγά, το 1/2 φλιτζάνι γάλα και το γιαούρτι και τα χτυπάω καλά με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Προσθέτω το σιμιγδάλι πασπαλιστά, ανακατεύοντας ασταμάτητα και στη συνέχεια ρίχνω το μπέικιν πάουντερ, πασπαλιστά κι αυτό, και ανακατεύω πάλι. Τέλος, προσθέτω τα σοταρισμένα υλικά, τη φέτα, το κασέρι, τον άνηθο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι –δεν ρίχνω αλάτι, γιατί η φέτα είναι ήδη πικάντικη.
  • Étape 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ένα μέτριο πυρίμαχο και βαθύ ταψί και αδειάζω εκεί το μείγμα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τις 3 – 4 κουτ. επιπλέον γάλα καθώς και το επιπλέον αυγό και τα χτυπάμε καλά. Περιχύνω την πίτα με το μείγμα αυτό και την ψήνω για 45 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσει. Τη σερβίρω χλιαρή.

Related Posts

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΚΡΟΣΣΙΑ ΦΥΛΛΟΥ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΚΡΟΣΣΙΑ ΦΥΛΛΟΥ

Λατρεύω τις όλες τις πίτες, και τις αλμυρές και τις γλυκές. Είναι το αγαπημένο μου μαγειρικό θέμα… Έχω πειραματιστεί με όλες τις ζύμες και με όλα τα υλικά. Ετούτη εδώ η πιτούλα είναι από αυτές που γίνονται καθημερινή συνήθεια.

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Γιορτή της Παναγιάς και όλοι οι Έλληνες γιορτάζουμε την ΜΑΝΑ όλων μας! Ας γιορτάσουμε γύρω απο ένα τραπέζι όπως μόνο εμείς ξέρουμε να κάνουμε! Σας έχω έτοιμο το τραπέζι του 15Αύγουστου! ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΟΥΡΝΙΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΡΟΚΑ & ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΕ […]