destination taste!

«ΜΑΓΙΚΗ» ΜΗΛΟΠΙΤΑ

«ΜΑΓΙΚΗ» ΜΗΛΟΠΙΤΑ

μαγική μηλόπιτα

ΜΑΓΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

: 4-6
: 20 min
: 2 hr

Ένα γλυκό σκέτο όνειρο! Αέρινη υφή χωρίς αλεύρι, αυγά και γάλα, μόνο μήλα. Μαγική, εύκολη συνταγή για μηλόπιτα που θα ευχαριστηθούμε χωρίς τύψεις!

Matériaux
  • 12 πράσινα μήλα, μεγάλα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 150 γρ. χυμό μήλου
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak + 30 γρ. επιπλέον για τη φόρμα
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
Instructions
  • Étape 1 Με ένα μαχαιράκι, χαράζω την βανίλια και «ξύνω» τα σποράκια της. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την κανέλα, τη ζάχαρη, τη χυμό μήλου, το χυμό λεμονιού, τα σποράκια της βανίλιας και το βούτυρο.
  • Étape 2 Τα βράζω για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Étape 3 Προσθέτω το μέλι και αφήνω το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
  • Étape 4 Καθαρίζω τα μήλα από τις φλούδες και με το ειδικό εργαλείο (ή ένα κοφτερό μαχαιράκι) αφαιρώ τους πυρήνες αφήνοντάς τα ολόκληρα. Με το μαντολίνο τα κόβω σε λεπτές ροδέλες πάχους 3 χιλ.
  • Étape 5 Ρίχνω τις ροδέλες των μήλων σε ένα μεγάλο, φαρδύ μπολ και ραντίζω με σιρόπι μελιού.
  • Étape 6 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω πολύ καλά, με τα 30 γρ. βουτύρου μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20 εκ.
  • Étape 7 Βγάζω μία μία τις φέτες των μήλων και τις στρώνω μέσα στη φόρμα, σε σειρές. Μόλις τελειώσω με όλα τα μήλα, πιέζω με τα χέρια μου για να βγάλουν το σιρόπι και με προσοχή, γέρνω λίγο το σκεύος, στραγγίζοντας το επιπλέον υγρό, μέσα στο κατσαρολάκι και το κρατάω στην άκρη.
  • Étape 8 Σκεπάζω το σκεύος που θα τοποθετήσω τη μηλόπιτα με αντικολλητικό χαρτί φροντίζοντας να εφάπτεται επάνω στα μήλα και από πάνω καλύπτω με αλουμινόχαρτο.
  • Étape 9 Ψήνω τη μηλόπιτα για 1 ώρα.
  • Étape 10 Βγάζω το σκεύος από το φούρνο και χαμηλώνω την θερμοκρασία στους 140°C.
  • Étape 11 Aφαιρώ το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και ραντίζω τα μήλα με 4-5 κουταλιές σιρόπι μελιού.
  • Étape 12 Επαναφέρω τη μαγική μηλόπιτα στο φούρνο (αυτή φορά δεν την καλύπτω) και συνεχίζω το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμα στους 140°C.
  • Étape 13 Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το γλυκό να κρυώσει εντελώς.
  • Étape 14 Το αναποδογυρίζω σε πιατέλα και κόβω σε κομμάτια.
  • Étape 15 Σερβίρω τη μαγική μου μηλόπιτα με crème anglaise.

Δείτε επίσης και την γαλλική μηλόπιτα


Related Posts

ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Χορταστική και ανοιξιάτικη πίτα με κοτόπουλο. Αν βρείτε φρέσκα χορταρικά στη λαϊκή μη διστάσετε να αντικαταστήσετε το σπανάκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βλήτα, λάπαθα ή ραδίκια… ότι πιο φρέσκο βρείτε στους πάγκους.

ΣΙΚΟΡΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΗΛΟ

ΣΙΚΟΡΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΗΛΟ

Μια διαφορετική, ζεστή σαλάτα με τρυφερά σικορέ, όξινο πορτοκάλι και αρωματικό μήλο. Μην παραλείψετε το πετιμέζι που ισορροπεί που ισορροπεί την ελαφρά πικρούτσικη γεύση των σικορέ.



Subscribe