Για να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας, ξεκινήστε και βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε χοντρό αλάτι. Εν τω μεταξύ, καθαρίστε και ξεφλουδίστε τα...
Περισσότερα →
Το μαγείρεμα στο Wok συγχέεται πολύ συχνά με την ασιατική κουζίνα και πολλοί θα αναρωτιέστε γιατί να το χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινή μας μαγειρική. Η...
Περισσότερα →
Αφαιρώ με ένα μικρό μαχαίρι τον αφαλό (το υποπράσινο σημείο κάτω από το κοτσάνι) κάθε ντομάτας και τις χαράζω σταυρωτά στη βάση τους. Βουτάω...
Περισσότερα →
Αποκόβω τους κορμούς από τα κεφάλια με τα πλοκάμια. Αφαιρώ από τα κεφάλια τα μάτια και το σκληρό «στόμα» που βρίσκεται κάτω από τη...
Περισσότερα →
Η μαμά (θεία/γιαγιά/γειτόνισσα) έκανε την καλή πράξη και σας έφερε δυο βαζάκια γλυκό κουταλιού (οτιδήποτε, δεν έχει σημασία), φτιαγμένο από τα χεράκια της. Και...
Περισσότερα →
Η πιπερόριζα ή τζίντζερ είναι η ρίζα του φυτού Zingiber officinale η οποία χρησιμοποιείται στην ιατρική αλλά και ως μπαχαρικό στο φαγητό ή ως...
Περισσότερα →
Κόβω τα κοτσάνια από τη βάση τους, εκεί που ενώνονται με τα κεφάλια και, με το εργαλείο που ξεφλουδίζω τα λαχανικά, καθαρίζω τα κοτσάνια...
Περισσότερα →
Σε όλους μας έχει συμβεί, εκεί που βράζετε τα αυγά, κάποια σπάνε. Σας έχω βρει όμως το τέλειο κόλπο να τα βράσετε όλα χωρίς...
Περισσότερα →
Φρέσκιες ή κατεψυγμένες, αν οι γαρίδες είναι ολόκληρες χρειάζονται καθάρισμα πριν τις χρησιμοποιήσω. Πλένω καλά τις γαρίδες με κρύο νερό. Κρατώντας την πρώτη στο...
Περισσότερα →
Κρατάμε με το ένα χέρι γερά το μύδι, και με το άλλο χέρι τραβάμε με δύναμη το «γενάκι» που βρίσκεται ανάμεσα στα δύο κελύφη....
Περισσότερα →
Αχ! αυτό το βούτυρο… μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια όταν η μητέρα μου, μας έφτιαχνε για πρωινό, ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα. Ιδανικό...
Περισσότερα →
Αγοράσατε αχλάδια, αλλά δεν είναι ακόμη ώριμα; Αυτό είναι καλό μόνο αν θέλετε να τα κρατήσετε περισσότερο καιρό. Αν όμως θέλετε να τα κάνετε...
Περισσότερα →
Αγοράζετε συνήθως αποξηραμένα φρούτα από το σούπερ μάρκετ; Αν σας έλεγαν ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να τα φτιάξετε μόνοι σας, στο σπίτι χωρίς...
Περισσότερα →
Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τα κάστανα, χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι ένα σταυρό στο κέλυφος κάθε κάστανου. Ρίχνουμε τα κάστανα σε βραστό νερό και...
Περισσότερα →
Όταν σκέφτομαι καλοκαίρι, εκτός από τις όμορφες παραλίες που έχει η Ελλάδα, σκέφτομαι αμέσως και το βασιλικό! Είναι ένα από τα αρωματικά βότανα του...
Περισσότερα →
Για να καθαρίσω γαύρο, κόβω τα κεφάλια και, με τον αντίχειρά μου, ανοίγω προσεκτικά το σώμα κάθε ψαριού κατά μήκος, από το κεφάλι προς...
Περισσότερα →
Τα ψάρια είναι αγαπημένα στη διατροφή των Ελλήνων, παρ’ όλ’ αυτά δεν είναι και πολύ εύκολο να ξεχωρίσουμε τα φρέσκα από τα μπαγιάτικα. Την...
Περισσότερα →
Με το ελαφρώς γλυκό άρωμά της και μια γεύση που θυμίζει κολοκύθα, η γλυκοπατάτα χρησιμοποιείτε αρκετά στην ελληνική μαγειρική. Ογκρατέν, σουφλέ, πουρέδες αλλά ακόμα...
Περισσότερα →
Η αλήθεια είναι πως η κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της συνταγή για τη μπεσαμέλ. Συνήθως για να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ, χρειαζόμαστε απλά πράγματα...
Περισσότερα →
Πιστεύω πως οι νιφάδες βρώμης είναι ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή δημητριακά, γιατί… όχι μόνο είναι δυναμωτικό, αλλά συμβάλλει και στην απώλεια ή...
Περισσότερα →
Αγαπημένες οι σούπες βελουτέ και ιδανικές για ένα ελαφρύ βραδινό. Ειδικά τώρα που έχει αρκετό κρύο. Αν όμως, σας περισσέψει αρκετή και θέλετε να...
Περισσότερα →
Όσοι με γνωρίζουν καλά, ξέρουν πως λατρεύω τα αλμυρά κέικ! Είναι πολύ εύκολα να τα ετοιμάσουμε και ιδανικά για παιδικό πάρτι, για το γραφείο...
Περισσότερα →
Η πατάτα είναι ένα από τα αγαπημένα λαχανικά των γάλλων αλλά και των ελλήνων. Είτε σε πουρέ, βραστές, τηγανητές ή στο φούρνο, είναι το...
Περισσότερα →
Σαπουνίζω πολύ καλά όσα βάζα (και τα καπάκια τους) πρόκειται να χρησιμοποιήσω άμεσα και τα ξεπλένω με καυτό νερό. Σε μια λαμαρίνα φούρνου στρώνω...
Περισσότερα →
Οι αντζούγιες είναι ψάρια βελτιώνουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Πλούσιες σε πρωτεΐνες, κάνουν καλό για την υγεία μας, αλλά είναι επίσης και πολύ...
Περισσότερα →
Όταν μαγειρεύονται, κάποια λαχανικά τείνουν να νερουλιάζουν στο τηγάνι ή στη κατσαρόλα. Αυτό ισχύει κυρίως για τα μανιτάρια. Για να το αποφύγετε λοιπόν κατά...
Περισσότερα →
Οι μπανάνες είναι γλυκές, νόστιμες και συνδυάζονται εύκολα με άλλα φρούτα σε γλυκά για παράδειγμα ή σε φρουτοσαλάτες. Από την άλλη πλευρά όμως, τείνουν...
Περισσότερα →
Η μελιτζάνα αυτή την εποχή είναι στα φόρτε της και με αυτήν θα φτιάξετε ένα σωρό καταπληκτικές συνταγές στην κατσαρόλα, στο φούρνο ή στο...
Περισσότερα →
Όλο τον χρόνο, η χώρα μας πλημμυρίζει με φρούτα ιδανικά για σπιτικές μαρμελάδες. Τα κυδώνια, τα πορτοκάλια, οι φράουλες, τα κεράσια, τα βερύκοκα, τα...
Περισσότερα →
Το αλάτι είναι το απόλυτο καρύκευμα για να νοστιμίσουμε τα φαγητά, αλλά το κάνετε σωστά… Αλατίζετε το κρέας 1 έως 3 ώρες νωρίτερα και...
Περισσότερα →
Ωραία λοιπόν, αγοράσατε δυο τρία λαχταριστά και τραγανά κουλούρια Θεσσαλονίκης, απολαύσατε το ένα αλλά περίσσεψαν άλλα δυο και την επόμενη μέρα θα έχουν μαλακώσει...
Περισσότερα →
• Πρώτα κόβω με ένα μαχαίρι τυχόν ίνες και μεμβράνες που περιβάλουν τα εντόσθια. Την πλένω καλά και την αφήνω να στραγγίξει. Στη συνέχεια...
Περισσότερα →
Βάζω να βράσει άφθονο νερό για 20 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει και να γίνει χλιαρό. Εκεί προσθέτω σταδιακά αλάτι και ανακατεύω, μέχρι...
Περισσότερα →
Τα καλά ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά χρησιμοποιούνται επιτόπου ωμά ή σε μαγείρεμα. Συχνά φυλάω τα ψιλοκομμένα μυρωδικά μου (μαϊντανό, άνηθο, σέλινο) σε σακουλάκι, στην κατάψυξη,...
Περισσότερα →
Είναι από τα καλύτερα συνοδευτικά για τα ψητά κρέατα και τα burger, αλλά όχι μόνο… Δίνουν γεύση και χρώμα στις σούπες αλλά και στις...
Περισσότερα →
Προσέχω πάντα να κάνω αυτή τη διαδικασία σε καλά αεριζόμενο σημείο της κουζίνας (μπροστά από το παράθυρο ή κάτω από αναμμένο απορροφητήρα) και κρατάω...
Περισσότερα →
Τα κυβάκια (καρεδάκια) είναι ο πιο κλασικός τρόπος για να σοτάρω, να τηγανίσω ή να ετοιμάσω κρεμμύδια για σάλτσα. Διαλέγω μεγάλα, γερά, σκληρά κρεμμύδια...
Περισσότερα →
Τη νωπή μαγιά τη συντηρώ στο ψυγείο, συσκευασμένη σε μικρές ποσότητες. Διατηρείτε μέχρι την ημερομηνία λήξης αν και είναι καλά να την καταναλώσω όσο...
Περισσότερα →
Ένα πιάτο σκέτο γλύκισμα! Μυρωδάτα, τρυφερά και τραγανά μαζί, τα γλασαρισμένα καρότα είναι πεντανόστιμα και δεν θα βρείτε καλύτερο συνοδευτικό για ανοιξιάτικα πιάτα με...
Περισσότερα →
Το φρέσκο κρεμμυδάκι είναι από τα κατεξοχήν μυρωδικά στα κινέζικα τηγανίσματα stir-fry μιας και δεν απαιτεί πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Ψιλοκομμένο είναι εξαιρετικό στις...
Περισσότερα →
Αυτός ο τρόπος κοψίματος είναι ιδανικός για σαλάτα, λάχανο τουρσί και πολλά μαγειρευτά πιάτα. Διαλέγω πάντα ένα λάχανο γερό, γυαλιστερό, χωρίς κοψίματα, γδαρσίματα και...
Περισσότερα →
Τα λαχανικά κομμένα σε σπιρτόξυλα (ζιλιέν) είναι εξαιρετικά διακόσμηση ή για συνοδευτικό και κατάλληλα για γρήγορο κινέζικο τηγάνισμα stir–fry. ΒΗΜΑ – 1: Καθαρίζω τα...
Περισσότερα →
Kαθαρίζω τις μπάμιες κόβοντας με ένα κοφτερό μαχαίρι το επάνω μέρος από το κοτσάνι τους, προσέχοντας να μην κόψω τη βάση του που συγκρατεί...
Περισσότερα →
Στην αγορά βρίσκω σουπιές φρέσκες και κατεψυγμένες. Οι κατεψυγμένες πωλούνται σε συσκευασίες των 700-1.000 γρ., ολόκληρες και καθαρισμένες, συχνά φιλεταρισμένες. Αν αγοράσω κατεψυγμένες σουπιές,...
Περισσότερα →