Μπήκε ο Νοέμβριος… ο «μεθυστής», όπως έλεγαν οι παλιοί, αφού αυτό το μήνα ανοίγουν τα βαρέλια για το πρώτο κρασί της χρονιάς. Ευκαιρία να...
Περισσότερα →
Τον Νοέμβριο, για να ζεσταθούμε, μας αρέσει να μαγειρεύουμε ζεστά πιάτα όπως σούπες, αλμυρές πίτες, ογκρατέν στον φούρνο και φυσικά όλα τα παραδοσιακά χειμωνιάτικα...
Περισσότερα →
Είναι χορταστικά, αντικαθιστούν τέλεια το κρέας, είναι απίθανα νόστιμα, και μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους. Για να μην αναφέρω ότι υπάρχουν ένα σωρό είδη για...
Περισσότερα →
Μπορεί το καλοκαιράκι, με τα ολόδροσα φρούτα του, να μας αποχαιρέτησε, δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν φρούτα που μπορούμε να απολαύσουμε το φθινόπωρο....
Περισσότερα →
Μεγάλο κεφάλαιο της διατροφής μας το σπανάκι και ακόμα μεγαλύτερη η ιστορία του. Πιστεύετε ότι κατάγεται από την Περσία και μέχρι τον 12ο αιώνα,...
Περισσότερα →
Η ιστορία του σταφυλιού χάνεται στα βάθη των αιώνων. Πρόκειται για ένα θεϊκό δώρο που δόθηκε από το θεό στον άνθρωπο για να του...
Περισσότερα →
Το καλοκαιράκι σιγά σιγά μας αποχαιρετά… Ίσως να εμφανιστούν και μερικές βροχούλες αν και στην Ελλάδα, ο Σεπτέμβρη είναι το «μικρό καλοκαιράκι»… Σίγουρα θα...
Περισσότερα →
Σύμβολο αφθονίας και γονιμότητας, το πανέμορφο ρόδι καλωσορίζει την καινούρια χρονιά, σκορπίζοντας για γούρι τους σπόρους του στο κατώφλι των σπιτιών μας. Το πανέμορφο...
Περισσότερα →
Αγαπημένο φθινοπωρινό λαχανικό με πολύ ζωντανό, φλογάτο κόκκινο χρώμα. Τα παντζάρια περιέχουν πλήθος βιταμινών και μετάλλων (μαγνήσιο, φωσφόρο, σίδηρο κ.ά) που τα καθιστούν πολύ...
Περισσότερα →
Αγαπημένο λαχανικό του φθινοπώρου. Μοιάζει με μεγάλο φρέσκο κρεμμύδι, με λευκό μίσχο και πράσινο φύλλωμα. Το πράσο ανοίκει στην οικογένεια των κρεμμυδιών αλλά έχει...
Περισσότερα →
Η γνωριμία μου με τον Μιχάλη Καρβέλα μπορώ να πω, ότι ήταν καρμική, αφού η αγάπη μου για την Κορινθιακή Σταφίδα είναι γνωστή. Αγαπώ...
Περισσότερα →