destination taste!

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

: 30-35
: 20 min
: 20 min

Από τα καλύτερα μεζεδάκια για παιδικό –και όχι μόνο- πάρτι. Γίνονται γρήγορα και τρώγονται ακόμα γρηγορότερα.

Matériaux
  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 30-35 λουκανικάκια κοκτέιλ
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο γάλακτος, λιωμένο
Instructions
  • Étape 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω καλά ένα μεγάλο ταψάκι.
  • Étape 2 Βγάζω το φύλλο κανταΐφι από τη συσκευασία του και το ανοίγω με τα χέρια μου για να αφρατέψει. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Étape 3 Απλώνω μια μικρή ποσότητα φύλλου επάνω στον πάγκο και με ένα πινελάκι το λαδώνω ελαφρά. Βάζω στην άκρη του ένα λουκανικάκι και την τυλίγω σφιχτά μέσα στο φύλλο (όπως κάνω και μετα γλυκά κανταϊφάκια).
  • Étape 4 Βουτάω στιγμιαία την τυλιγμένη μπουκίτσα μέσα στο μίγμα των αυγών και την μεταφέρω στο λαδωμένο ταψί. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  • Étape 5 Ψήνω τις μπουκίτσες για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Βγάζω τις μπουκίτσες από το φούρνο, και όπως είναι καυτές, τις αλείφω με το λιωμένο βούτυρο.
  • Étape 6 Βγάζω τις μπουκίτσες από το ταψί, καρφώνω σε κάθε μια από μία οδοντογλυφίδα και σερβίρω.

Related Posts

HOT DOGS ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΖΟΥΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

HOT DOGS ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΖΟΥΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Μπορεί και το απλό hot dog να αλλάξει όψη. Βάζοντας λουκάνικα Τζουμαγιάς γίνονται πικάντικα και είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψουν όλοι.

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ

Το τέλειο, καλοκαιρινό πρωινό για να ξεκινήσει η μέρα γεμάτη ενέργεια ή για ένα κυριακάτικο brunch που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει.