destination taste!

Λαμπερές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2017!

Λαμπερές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2017!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2017 σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις (πρωινή και βραδινή) στο πεζόδρομο Δραγάτση στον Πειραιά. Αμφότερες, ήταν αφιερωμένες στο μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρα Διατροφής: «Βελτιώνω τη διατροφή μου: Θωρακίζω τον οργανισμό μου!».
Σύσσωμη η Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» με επικεφαλής το διατροφολόγοΔρ. Δημήτρη Γρηγοράκη σε συνεργασία με την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, γιόρτασαν για 11η συνεχή χρονιά την πολύ σημαντική αυτή Ημέρα με μία πρωινή διαδραστική ενημερωτική εκδήλωση και με ένα βραδινό party γεμάτο εκπλήξεις!
Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας οι εθελοντές διατροφολόγοι πραγματοποίησανδωρεάν λιπομέτρηση στους περαστικούς και τους ενημέρωσαν σχετικά με τα οφέλη τηςσωστής και ποιοτικής διατροφής. Πλήθος κόσμου προσήλθε με αποτέλεσμα να επικρατήσει το αδιαχώρητο στον πεζόδρομο.
Το ίδιο βράδυ, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στο “Darling – The Bar” στον Πειραιά, διακεκριμένοι ομιλητές κατέθεσαν την άποψη τους σχετικά με την αναγκαιότητα και τους τρόπους βελτίωσης της διατροφής. Ομιλητές ήταν οι: Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης – Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Έλλη Σπυροπούλου – Δημοσιογράφος/Πρόεδρος ΑΜΚΕ « ΜΑΧΗ για τα αυτοάνοσα νοσήματα » και η Έλλη Παπαγγελή – Παρουσιάστρια.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κ. Γιώργος Γαβρίλης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, οι οποίοι μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην υψηλή σημασία της υιοθέτησης ποιοτικών διατροφικών συνηθειών. Το εικαστικό και καλλιτεχνικό σκέλος επιμελήθηκε η γνωστή Event planer κα Έλενα Δεφίγγου παρουσιάζοντας την έκπληξη της βραδιάς, με τη “Θεά Δήμητρα” και τα αγαθά της να υποδέχονται τους προσκεκλημένους.

(Από αριστερά) Βασίλης Ταταρόπουλος – Γενικός γραμματέας του Δήμου Πειραιά, Δημήτρης Γρηγοράκης, Γιώργος Γαβρίλης Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Σταύρος Βοϊδονικόλας – Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά

Παρευρέθηκε πλήθος εκλεκτών προσωπικοτήτων του πολιτικού, καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και επιστημονικού κόσμου, το οποίο στη συνέχεια στο κεφάτο party που ακολούθησε έσπευσε να ευχηθεί στο διατροφολόγο Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη για τα γενέθλια του (τα οποία κάθε χρόνο συμπίπτουν με την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής) μετά το σβήσιμο των κεριών της πενταόροφης τούρτας που είχαν δημιουργήσει προς τιμήν του οι συνεργάτες του.
Τις εκδηλώσεις κάλυψαν δημοσιογραφικά εκτός των άλλων ο τηλεοπτικός σταθμός “STAR CHANNEL” και το «ΚΑΝΑΛΙ 1» του Πειραιά.

 


Related Posts

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο Σεπτέμβρης μας παρακινεί να κάνουμε μια καινούρια αρχή. Τι πιο επωφελές για μια οικογένεια να θέσει φέτος τις πρώτες βάσεις για μια ποιοτικότερη καθημερινότητα, ξεκινώντας.. εκ των έσω. Διατροφή! Αν και δε ξεκινάει από το αντίστοιχο γράμμα, θα έπρεπε να είναι το Ά των […]

ΠΑΓΩΤΟ… Η ΓΛΥΚΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΙΚΡΩΝ & ΜΕΓΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

ΠΑΓΩΤΟ… Η ΓΛΥΚΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΙΚΡΩΝ & ΜΕΓΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

Το δημοφιλέστερη καλοκαιρινή λιχουδιά είναι τόσο ένοχη όσο νομίζουμε ή μήπως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά? Αυτό θα ανακαλύψουμε λίγο παρακάτω! Προτού μάθουμε τι ακριβώς ισχύει ας μάθουμε 2 πράγματα για το παγωτό… Η δημιουργία του παγωτού προήλθε από την πατέντα της NancyJohnson από τη […]