destination taste!

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
Οι καλύτερες ντομάτες για μαρμελάδα είναι τα σφιχτά πομοντόρια που έχουν συμπαγή ψίχα και ελάχιστα σποράκια. Η συνταγή είναι αρκετά πικάντικη, αν θέλετε κάτι λιγότερο έντονο, μπορείτε να αντικαταστήσετε το πιπέρι καγιέν με απλό μαύρο πιπέρι.
Περισσότερα →
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΧΑΛΟΥΜΙ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΧΑΛΟΥΜΙ
Ένα εκπληκτικό φαγητό με μελιτζάνες, ντομάτα και τυριά που δύσκολα του αντιστέκεσαι. Μπορείτε να το σερβίρετε σαν μεζεδάκι αλλά και ως πρώτο πιάτο σε ένα καλοκαιρινό γεύμα. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το χαλούμι με κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας αλλά κρατήστε την μοτσαρέλα που λιώνει τέλεια.
Περισσότερα →
ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ
ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ
Dr. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα πλατιά φασολάκια είναι από τα λαχανικά που επιλέγονται πολύ συχνά από τους καταναλωτές για την γεύση τους, για τις διαφορετικές παραλλαγές τους στην μαγειρική αλλά και για την υψηλή διατροφική τους αξία.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΖΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Μια τάρτα με διαφορετική ζύμη αφού περιέχει σπανάκι φρέσκο. Μπορείτε να την φτιάξετε και με κατεψυγμένο αλλά ίσως χρειαστείτε περισσότερο αλεύρι αφού η υγρασία είναι πολύ περισσότερη.
Περισσότερα →
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
Πέρα απόv vegan πρόταση είναι εξαιρετική επιλογή και για τις ημέρες της σαρακοστιανής νηστείας που ακολουθούν. Η φυτική πρωτεΐνη των μανιταριών προκαλούν κορεσμό με αποτέλεσμα να είμαστε χορτάτοι με αρκετά χαμηλό θερμιδικό φορτίο.
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
Τα «πιτσάκι» κολοκυθιού είναι ένα πρωτότυπο μεζεδάκι που μπορείτε να το σερβίρετε για να συνοδέψετε το κρασί, τη μπύρα ή το ποτό σας. Η μοτσαρέλα, τα αμύγδαλα και το αρωματικό λάδι βασιλικού δίνουν γεύση και άρωμα στο ταπεινό κολοκυθάκι.
Περισσότερα →
ΑΡΑΚΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
ΑΡΑΚΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης: Ένα vegan πιάτο, εύκολο στην παρασκευή του και με πλούσια θρεπτική αξία. Ο αρακάς είναι μια από τις καλύτερες πηγές φυτικών πρωτεϊνών και δεν θα πρέπει να λείπει από τη διατροφή αυτών που νηστεύουν, είναι vegetarian ή vegan.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ, ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΠΟΧΗΣ
ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ, ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΠΟΧΗΣ
Ταρτάκια «πασπαρτού», αφού μπορείτε να τα φτιάχνετε όλο το χρόνο και όλες τις εποχές αλλάζοντας τα λαχανικά. Κρατήστε την βασική κρέμα τυριών και δοκιμάστε τα με διάφορους συνδυασμούς… Παντζάρι, κολοκύθα, πιπεριές σε διάφορα χρώματα ή ότι άλλο βρείτε στη λαϊκή.
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Μία ιδανική πρόταση για όλες τις ώρες τις ημέρας, με υπέροχη γεύση και υψηλή διατροφική αξία Τα κόκκινα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά: ανθοκυανίνες, κερκετίνη και λυκοπένιο, τα οποία μπορούν να ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, παρουσιάζουν αντικαρκινική δράση
Περισσότερα →
SMOOTHIE ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ
SMOOTHIE ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ
Ένα αναζωογονητικό smoothie με αβοκάντο, σπανάκι και ακτινίδιο για να μας τονώσει και να μας δώσει πολλές βίταμινες. Σερβίρετέ το με τα μοναδικά artesian pasta straws, τα βιοδιασπώμενα καλαμάκια από ζυμαρικό της Βιομηχανίας Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, τα οποία κυκλοφορούν σε 3 χαρούμενα χρώματα και προορίζονται για κρύα ροφήματα.
Περισσότερα →
ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία παραδοσιακή, γευστική πρόταση για να μαγειρέψετε και να απολαύσετε κολοκύθια και μελιτζάνες. Τόσο τα κολοκύθια, όσο και οι μελιτζάνες είναι λαχανικά τα οποία παρέχουν ισχυρή προστασία στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Περισσότερα →
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ «ΨΗΤΗ» ΣΑΛΤΣΑ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ «ΨΗΤΗ» ΣΑΛΤΣΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία παραδοσιακή και γευστική πρόταση για να μαγειρέψετε και να απολαύσετε τις μελιτζάνες. Η μελιτζάνα είναι ένα λαχανικό, το οποίο παρέχει ισχυρή προστασία στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Περισσότερα →
ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ… Η ΝΤΕΛΙΚΑΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΟΥΠΑ
ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ… Η ΝΤΕΛΙΚΑΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΟΥΠΑ
Η υπέροχη γαλλική κρεμμυδόσουπα που αγαπώ πολύ, ειδικά τα κρύα, χειμωνιάτικα βράδια. Αναζητήστε μεγάλα, λευκά κρεμμύδια που είναι πιο γλυκά και με λιγότερη κάψα. Τυριά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μοτσαρέλα, κασέρι πικάντικο, γραβιέρα γλυκιά…
Περισσότερα →
ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ
ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΚΑΡΙ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μία υπέροχα γευστική πρόταση με τεράστια αντιοξειδωτική αξία! To καλαμπόκι παρέχει πληθώρα πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, ο φώσφορος και το μαγνήσιο.
Περισσότερα →
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια φανταστική πρόταση της Ντίνας Νικολάου με μοναδική συνύπαρξη σπουδαίων διατροφικών συστατικών! Τα μανιτάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή χάρη στο υψηλό τους περιεχόμενο σε πρωτεΐνες...
Περισσότερα →
GALETTE ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ, ΜΗΛΟ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ
GALETTE ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ, ΜΗΛΟ, ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μία συνταγή της αγαπημένης μας Ντίνας με πλούσια διατροφική αξία και αλλά και υπέροχη γεύση! Η γλυκοπατάτα αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού και...
Περισσότερα →
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια πεντανόστιμη τραγανή και θρεπτική πατατόπιτα που θα λατρέψετε από την αγαπημένη μας Ντίνα. Παρόλο που η πατάτα συχνά, κατηγοριοποιείται για την αύξηση του σωματικού βάρους, έχει εξαιρετική διατροφική αξία.
Περισσότερα →
ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ
ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ
Το πετιμέζι ροδιού είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που παρασκευάζεται από το χυμό του ροδιού ο οποίος συμπυκνώνεται με βρασμό μέχρι να μετατραπεί σε παχύρρευστο σιρόπι. Στο εμπόριο μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα βιολογικών υλικών και μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Περισσότερα →
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ
Φαγάκι για να χορτάσει και τον πιο πεινασμένο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε όσα πιο πολλά είδη μανιταριών βρείτε στην αγορά. Για περισσότερη νοστιμιά, μπορείτε να προσθέσετε 50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια, τριμμένα στο μούλτι.
Περισσότερα →
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ
Η τάρτα με πιπεριές είναι πικάντικη, πολύχρωμη και γευστικότατη. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ελληνικές πιπεριές από τη Φλώρινα και αν θέλετε να προσθέσετε 1-2 πιπερίτσες καυτερές που θα δώσουν πιο μερακλίδικο τόνο και θα είναι ιδανική να την συνοδέψετε με μπυρίτσα ή ουζάκι.
Περισσότερα →
ΤΡΙΒΕΛΙ ALLA PUTTANESCA
ΤΡΙΒΕΛΙ ALLA PUTTANESCA
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ακόμα καλοκαιρινή, εύγευστη και σούπερ θρεπτική πρόταση της αγαπημένης μας Ντίνας. Η γνώστη σε όλους μας σάλτσα πουτανέσκα έχει ως βάση τα ντοματίνια, τα οποία αποτελούν καλή πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων.
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΚΡΕΜΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΚΡΕΜΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα μανιτάρια έχουν μία ιδιαίτερη γευστική αξία. Με την κρέμα μαιντανού που τους…πάει τέλεια, απογειώνονται! Επιπλέον, τα μανιτάρια αποτελούν μία θρεπτική εναλλακτική πρόταση, ειδικά για χορτοφάγους. Παρέχουν στον οργανισμό επαρκείς ποσότητες ασβεστίου, καθώς επίσης και καλής βιολογικής ποιότητας πρωτεΐνες, οι οποίες συμβάλλουν στη μυϊκή ενδυνάμωση.
Περισσότερα →
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ & ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ & ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία παραδοσιακή, γευστική πρόταση της αγαπημένης μας Ντίνας για να μαγειρέψετε και να απολαύσετε τις μελιτζάνες. Η μελιτζάνα είναι ένα λαχανικό το οποίο παρέχει ισχυρή προστασία στο ανοσοποιητικό σύστημα. Στην παραδοσιακή κορεατική ιατρική χρησιμοποιείται για τη αντιμετώπιση του πόνου, της ερυθράς και του αλκοολισμού.
Περισσότερα →
ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ «ΜΥΡΙΣΤΙΚΑ»
ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ «ΜΥΡΙΣΤΙΚΑ»
Τα ντολμαδάκια είναι από τα αγαπημένα των Ελλήνων και σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδα θα τα βρεις με μικρές ή μεγάλες παραλλαγές. Τα τρυφερά αμπελόφυλλα σε συνδυασμό με το ρύζι και μπόλικα μυρωδικά είναι φαγητό που μοσχοβολάει «μαμά»!
Περισσότερα →
ΜΠΡΙΑΜ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΜΠΡΙΑΜ ΦΟΥΡΝΟΥ
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο που όλη του η «ομορφιά» στηρίζετε στα φρέσκα, εποχικά λαχανικά. Διαλέξτε λαχανικά όσο γίνεται πιο ισόπαχα, ώστε να μπορέσετε να φτιάξετε εντυπωσιακά σχέδια στο ταψί.
Περισσότερα →
ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ
ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ιδιαίτερη γεύση, γεμάτη από τις διατροφικές ιδιότητες της πάπρικας. Η πάπρικα παρέχει άφθονες ποσότητες θρεπτικών ουσιών και ιδιαίτερα καροτενοειδών, τις χρωστικές ουσίες που δίνουν στο μπαχαρικό το βαθύ κόκκινο χρώμα του.
Περισσότερα →
ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ
ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ιδανική πρόταση για εκείνους που επιθυμούν να ενισχύσουν την ανοσοποιητική τους προστασία! Στη συνταγή αυτή περιλαμβάνονται άφθονες φυτικές ίνες για σωστή γαστρεντερική λειτουργία!
Περισσότερα →
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία γευστική συνταγή, με την υπογραφή της Ντίνας, η οποία παρέχει στον οργανισμό σημαντική ποσότητα βιταμίνης C που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Η θρεπτικότητα της συνταγής ενισχύεται από το συνδυασμό θαυμάσιων αντιοξειδωτικών ουσιών όπως είναι η βιταμίνη Ε...
Περισσότερα →
ΠΟΥΡΕΣ ΑΡΑΚΑ
ΠΟΥΡΕΣ ΑΡΑΚΑ
Απολαυστικό πιάτο βγαλμένο μέσα από την «καρδιά» της ελληνικής φύσης με ιδιαίτερη διατροφική αξία και με τη γευστική υπογραφή της αγαπημένης μας Ντίνας! Πλούσια συνταγή σε φυλλικό οξύ, το οποίο ενισχύει τη μεταβολική λειτουργία και το νευρικό σύστημα.
Περισσότερα →
ΠΙΤΑ ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ
ΠΙΤΑ ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη συνταγή της Ντίνας, η οποία προσφέρει ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την υψηλή θωράκιση του ανοσοποιητικού.
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥΡΛΟΥ
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥΡΛΟΥ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία σαλάτα με πλούσια γεύση, την οποία μας προτείνει η Ντίνα και ακολουθεί τις αρχές της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής περιλαμβάνοντας πληθώρα θρεπτικών συστατικών.
Περισσότερα →
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Καλοκαιρινή, γρήγορη και πολύ ελαφριά φριτάτα με μελιτζάνες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μελιτζάνες φλάσκες, τσακώνικες ή λευκές Σαντορίνης. Σερβίρετε με φρεσκοψημένο ψωμί...
Περισσότερα →
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ
Απόλυτα καλοκαιρινό φαγητό, λίγο μπελαλίδικο, αλλά «αρχοντικό» και με σπάνια νοστιμιά που ανταμείβει κάθε κόπο! Επειδή είναι αρκετά πλούσιο φαγητό, αποφύγετε να τηγανίσετε τις μελιτζάνες γιατί θα γίνει πιο βαρύ και περισσότερο λαδερό.
Περισσότερα →
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Η ελαφριά εκδοχή του παστίτσιου που θα λατρέψουν όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Εγώ σας το προτείνω με κοφτό μακαρονάκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο χοντρό ζυμαρικό (ριγκατόνι, πένες, κοχύλια, φαρφάλες). Τα λαχανικά μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με την εποχή.
Περισσότερα →
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ «ΒΕΝΤΑΛΙΑ»
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ «ΒΕΝΤΑΛΙΑ»
Με τις τελευταίες μελιτζάνες της εποχής, που είναι γλυκές, χωρίς σπόρια και αφράτες, φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα πιάτα. Χορταστική, πεντανόστιμη και μυρωδάτη, αυτή η συνταγή αποχαιρετά το φθινόπωρο με στιλ.
Περισσότερα →
ΛΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ
ΛΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ
Αν θέλουμε, μπορούμε να περάσουμε τη σούπα από το μπλέντερ για να αποκτήσει βελούδινη υφή, σαν κρέμα. Αν είναι αρκετά υδαρή, την αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις σε μέτρια φωτιά.
Περισσότερα →
ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥΡΣΙ
ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥΡΣΙ
Αφήνω τα βαζάκια σε σκοτεινό και δροσερό σημείο για 2 εβδομάδες πριν τα ανοίξω. Μετά το άνοιγμα το τουρσί διατηρείται για καιρό εντός ή εκτός ψυγείου, πάντα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Περισσότερα →
ΣAΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΞΙΝΟΛΑΧΑΝΟ
ΣAΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΞΙΝΟΛΑΧΑΝΟ
Το παραδοσιακό ξινολάχανο που φτιάχνουν στη Βόρεια Ελλάδα (και σε πολλά μέρη της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης) απαιτεί ιδιαίτερες διαδικασίες για να ετοιμαστεί, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικής νοστιμιάς.
Περισσότερα →
ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ… ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΡΙΑΜ
ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ… ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΡΙΑΜ
Λίγες είναι οι διαφορές του γαλλικού μπριάμ (ή τουρλού) από το δικό μας. Η κυριότερη διαφορά είναι ότι το ρατατούγ μαγειρεύεται σχεδόν πάντοτε στην κατσαρόλα και όχι στο φούρνο, γι’ αυτό και δεν το αφήνουν να μελώσει πολύ γιατί θα διαλυθούν τα λαχανικά.
Περισσότερα →
ΡΑΓΟΥ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΡΑΓΟΥ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Κάθε εποχή έχει το τουρλού της! Η άνοιξη όμως με την αφθονία των λαχανικών και των φρέσκων οσπρίων δίνει τη δυνατότητα για πολλούς συνδυασμούς με ό,τι έχουμε στο ψυγείο μας και ό,τι βρούμε στη λαϊκή αγορά.
Περισσότερα →
ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ, Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ
ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ, Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ
Ο κλασσικός πουρές που μπορεί να συνοδεύσει αναρίθμητες συνταγές από ψητά, κοκκινιστά, λεμονάτα κ.ά. Ανάλογα με τα γούστα σας, μπορείτε να τον εμπλουτίσετε με διάφορα μυρωδικά, τυριά τριμμένα και μπαχαρικά.
Περισσότερα →
ΠΟΥΡΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
ΠΟΥΡΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
Είτε το πούμε μελιτζανοσαλάτα είτε πουρέ μελιτζάνας, η ουσία είναι ότι τα μείγματα με ψίχα ψητής μελιτζάνας συνοδεύουν έξοχα τα κυριακάτικα πιάτα μας με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι, κατά προτίμηση ψημένα στο φούρνο ή τη σχάρα.
Περισσότερα →
ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Οι γλυκοπατάτες με τη φυσική τους γλυκύτητα και την αμυλώδη υφή τους είναι ένα ιδιαίτερο συνοδευτικό για πολλά κρεατικά όπως τα μελωμένα κότσια. Υπολογίζουμε να ξεκινήσουμε το μαγείρεμά τους...
Περισσότερα →
ΠΑΤΑΤΟΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΠΑΤΑΤΟΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ
Αφράτες εσωτερικά και τραγανές εξωτερικά οι κροκέτες αυτές αρωματίζονται με βασιλικό, τον οποίο μπορούμε να αντικαταστήσουμε με άλλο μυρωδικό που μας αρέσει, όπως μάραθο ή δυόσμο.
Περισσότερα →
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ
Υπέροχο φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως (εφόσον έχει το ζαμπόν και το λαρδί) ή ως συνοδευτικό σε ένα ψητό κρέας. Αν δεν σας αρέσει το αμύγδαλο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φουντούκια. Θα γίνει εξίσου υπέροχο!
Περισσότερα →
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
Είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για χοιρινό ψημένο στο φούρνο ή για άλλα ψητά κρέατα και πουλερικά, ψημένα σκέτα, με απλό τρόπο. Από μόνο του πάντως αυτό το πιάτο σερβίρεται άνετα σαν κύριο, μαζί με μια σαλάτα εποχής.
Περισσότερα →
ΠΑΤΑΤΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΡΑΓΑΝΕΣ
ΠΑΤΑΤΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΡΑΓΑΝΕΣ
Το μυστικό είναι πρώτα να βράσουμε τις πατάτες για να μαλακώσουν. Μετά, τις αρωματίζουμε με μπαχαρικά και μυρωδικά, τις νοστιμίζουμε με αλάτι και τις ψήνουμε ή τις τηγανίζουμε ώστε...
Περισσότερα →
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ
Οι χοιρινές καπνιστές μπριζόλες έχουν διακριτικά καπνιστό άρωμα, καθόλου «ισοπεδωτικό» και είναι ιδιαίτερα νόστιμες και τρυφερές. Αν δεν βρούμε (ή αν δεν θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε), τις αντικαθιστούμε με 300 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε μικρούς κύβους.
Περισσότερα →
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ
Για μια νηστίσιμη εκδοχή αυτής της σούπας, προσθέτω στα υλικά και 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια.
Περισσότερα →
ΜΠΡΟΚΟΛΟΣΟΥΠΑ
ΜΠΡΟΚΟΛΟΣΟΥΠΑ
Σερβίρετε αυτή τη σούπα σε ένα επίσημο κάλεσμα, αλλά και σαν ένα ελαφρύ κύριο πιάτο, ακόμα και σαν σαλάτα σε πιάτα με κρέας ή ψάρια.
Περισσότερα →
ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΓΙΑΧΝΙ
ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΓΙΑΧΝΙ
Η τριμμένη πατάτα είναι μια εξαιρετική λύση για «δεμένες» πυκνές σάλτσες γιατί περιέχει άμυλο και μελώνει ωραία. Ετσι μπορεί να αντικαταστήσει το κορν φλάουρ ή την κρέμα γάλακτος, σε μαγειρευτά και σούπες.
Περισσότερα →
ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ
Τα τουρλού φούρνου ή κατσαρόλας έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορούμε να βάλουμε όποια και όσα λαχανικά θέλουμε. Οσο προχωρά το καλοκαίρι μπορούμε να προσθέσουμε λίγα φασολάκια...
Περισσότερα →
ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΜΗΛΑ
ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΜΗΛΑ
Τα μήλα, μελώνουν τέλεια με το ψήσιμο και προσφέρουν τη γλύκα τους στο φαγητό, γεφυρώνοντας τέλεια τις τελευταίες καλοκαιρινές γεύσεις με τις πρώτες φθινοπωρινές.
Περισσότερα →
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ
Το μυστικό μου για τραγανή αλλά πολύ αφράτη κρούστα είναι η προσθήκη δύο απλών υλικών στο χυλό: μαρέγκας (για τεχνική που θυμίζει την ιαπωνική τεμπούρα) και κορν φλάουρ που κάνει πολύ τραγανή την κρούστα.
Περισσότερα →
ΕΛΑΦΡΥ ΣΟΥΦΛΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ
ΕΛΑΦΡΥ ΣΟΥΦΛΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ
Πολύ εύκολο, χωρίς τεχνικές πολύπλοκες και υπερβολές στα υλικά, αυτό το σουφλέ είναι ένα ιδανικό πρώτο πιάτο σε ένα γιορτινό κάλεσμα ή αποτελεί από μόνο του ένα νόστιμο κύριο πιάτο, συνοδευμένο με πράσινη σαλάτα.
Περισσότερα →
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ
Φαγάκι νόστιμο και νηστίσιμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες αγκινάρες αν σας δυσκολεύουν στο καθάρισμα. Οι φρέσκες, όμως, έχουν άλλη γεύση!!!
Περισσότερα →
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ
Κλασσικό λαδερό φαγητό με λαχανικά. Αν δεν βρούμε φρέσκες αγκινάρες και αρακά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα. Γίνονται το ίδιο νόστιμα.
Περισσότερα →
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ
Είναι σημαντικό να τρίψουμε τις φρέσκες αγκινάρες με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Φροντίζουμε να τις καθαρίσουμε σχολαστικά και από τις βάσεις των φύλλων, που βρίσκονται γύρω από την καρδιά, γιατί είναι σκληρές και ινώδεις.
Περισσότερα →
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ
Κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της συνταγή για τα γεμιστά της.Άλλες προσθέτουν κιμά, άλλες αντί για ρύζι χρησιμοποιούν πλιγούρι.Η παρακάτω συνταγή είναι η αγαπημένη της οικογενείας μας...
Περισσότερα →
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Ένα αρωματικό κριθαρότο με πολλά μανιτάρια και κριθαράκι που ξέρει να «στέκεται» χωρίς να λασπώνει. Το λάδι τρούφας δίνει τον elegant τόνο που του χρειάζεται.
Περισσότερα →
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΙΑ ΣΑΛΤΣΑ
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΙΑ ΣΑΛΤΣΑ
Για να μειώσουμε σημαντικά τις θερμίδες της συνταγής (για λόγους σιλουέτας ή υγείας), αντικαθιστούμε το πλήρες γάλα με ελαφρύ, το κλασικό τυρί κρέμα με τυρί κρέμα light και τη γραβιέρα με ένα καλό κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά.
Περισσότερα →
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
Μουσακά φτιάχνουμε όλο το χρόνο με τα εποχικά υλικά. Οι αγκινάρες συνδυάζονται πολύ καλά με τον κιμά και το αποτέλεσμα είναι ένας μουσακάς ιδιαίτερος και πεντανόστιμος.
Περισσότερα →
ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΣ «ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ»
ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΣ «ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ»
Εύκολος, γρήγορος και  νόστιμος, ο λαχανοντολμάς αυτός δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τους κλασικούς παραδοσιακούς αλλά χρονοβόρους ντολμάδες. Συνοδέψτε τον με τη σάλτσα γιαουρτιού που θα τον δροσίσει και θα του δώσει πιο ανάλαφρη νότα.
Περισσότερα →
ΛΑΧΑΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
ΛΑΧΑΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
Αν δεν έχετε το χρόνο να φτιάξετε τους κλασικούς λαχανοντολμάδες, τυλίγοντας τα φύλλα ένα-ένα, αυτή η συνταγή είναι για σας! Εύκολη, σύντομη και με εξαιρετικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα τόσο στη γεύση όσο και στην εμφάνιση.
Περισσότερα →
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό που λατρεύουμε όλοι. Με την προσθήκη του κιμά γίνεται ακόμα πιο χορταστικό και πιο νόστιμο. Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε 50 γρ. φέτα στη γέμιση, πριν γεμίσετε τα λαχανικά.
Περισσότερα →
ΑΡΝΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ
ΑΡΝΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ
Τα καλοκαιρινά κοκκινιστά κρέατα είναι το ιδανικό κυριακάτικο οικογενειακό πιάτο με όλη τη νοστιμιά που τους δίνει η φρέσκια ντομάτα και τα φρέσκα μυρωδικά. Το ιδανικό τους συνοδευτικό, τι άλλο από τα καλοκαιρινά λαδερά;
Περισσότερα →