Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΡΑΓΟΥ
ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΡΑΓΟΥ
Ένα comfort φαγάκι που μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά σας διαβεβαιώ ότι είναι πολύ, πολύ εύκολο. Σίγουρα φαίνεται εντυπωσιακό και θα το λατρέψετε. Αν δεν έχετε χρόνο να ψιλοκόψετε το μοσχαράκι μπορείτε να αγοράσετε κιμά, αλλά δεν θα είναι το ίδιο!
Περισσότερα →
ΠΕΝΝΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ
ΠΕΝΝΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Yπέροχη και θρεπτική σούπα από την Ντίνα Νικολάου για τώρα που αρχίζει να κρυώνει ο καιρός. Το κοτόπουλο που περιλαμβάνει, τροφοδοτεί τον οργανισμό με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.
Περισσότερα →
ΠΕΝΝΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΟΚΡΕΜΑ
ΠΕΝΝΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΟΚΡΕΜΑ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Ένα πιάτο εναλλακτικό, πλήρες και κυρίως θρεπτικό! Τα ζυμαρικά αποτελούν τρόφιμο πλούσιας θρεπτικής αξίας λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, αλλά και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β...
Περισσότερα →
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια φανταστική πρόταση της Ντίνας Νικολάου με μοναδική συνύπαρξη σπουδαίων διατροφικών συστατικών! Τα μανιτάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή χάρη στο υψηλό τους περιεχόμενο σε πρωτεΐνες...
Περισσότερα →
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Η υπέροχη αυτή συνταγή της Ντίνας, προσφέρει πέρα από την εξαιρετική γεύση και ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων. Τα ζυμαρικά έχουν υψηλή θρεπτική αξία αφού βρίσκονται στη βάση της Πυραμίδας.
Περισσότερα →
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Συνταγή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «αφροδισιακό», αφού τα μύδια προσφέρουν άφθονη βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο, ο οποίος είναι αναγκαίος για την παραγωγή σεξουαλικών ορμονών. Παρόντα και τα απαραίτητα ω-3 λιπαρά με τις θαυμάσιες ιδιότητές τους.
Περισσότερα →
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ALLA NORMA
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ALLA NORMA
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια γευστικότατη πρόταση της Ντίνας Νικολάου. Τα ριγατόνι είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, σίδηρο, σελήνιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β...
Περισσότερα →
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Ένα μοναδικό γεύμα γεμάτο από θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτική αξία! Πλουσιότατο σε λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, βιταμίνες Β1, Β2, και C, ενισχύει την όραση, τη μεταβολική λειτουργία και φυσικά το ανοσοποιητικό σύστημα.
Περισσότερα →
ΑΧΙΒΑΔΕΣ ΜΕ «ΚΑΨΑΛΙΣΜΕΝΟ» ΣΚΟΡΔΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΩΜΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
ΑΧΙΒΑΔΕΣ ΜΕ «ΚΑΨΑΛΙΣΜΕΝΟ» ΣΚΟΡΔΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΩΜΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία συνταγή της αγαπημένης μας Ντίνας με έντονο μεσογειακό άρωμα αλλά και γεύση! Οι αχιβάδες παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β που ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα ενισχύουν το μεταβολισμό.
Περισσότερα →
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ
Φαγάκι για να χορτάσει και τον πιο πεινασμένο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε όσα πιο πολλά είδη μανιταριών βρείτε στην αγορά. Για περισσότερη νοστιμιά, μπορείτε να προσθέσετε 50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια, τριμμένα στο μούλτι.
Περισσότερα →
ΤΡΙΒΕΛΙ ALLA PUTTANESCA
ΤΡΙΒΕΛΙ ALLA PUTTANESCA
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ακόμα καλοκαιρινή, εύγευστη και σούπερ θρεπτική πρόταση της αγαπημένης μας Ντίνας. Η γνώστη σε όλους μας σάλτσα πουτανέσκα έχει ως βάση τα ντοματίνια, τα οποία αποτελούν καλή πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων.
Περισσότερα →
ΤΡΙΒΕΛΙ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
ΤΡΙΒΕΛΙ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία πολύ γευστική συνταγή με την υπογραφή της Ντίνας Νικολάου! Τα ζυμαρικά συνιστώνται ως βασική τροφή του ανθρώπου, για όλες τις ηλικίες, αφού οι υδατάνθρακες πρέπει να καλύπτουν το 50-55% της καθημερινής ολικής προσλαμβανόμενης ενέργειας.
Περισσότερα →
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ, ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ, ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Πρωτότυπη πρόταση με ιδιαίτερη διατροφική αξία, από την αγαπημένη μας Ντίνα. Τα σπαγγέτι παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β (Θειαμίνη, Ριβοφλαβίνη, Νιασίνη), οι οποίες ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα ενισχύουν το μεταβολισμό.
Περισσότερα →
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μεταβολική συνταγή της γεύσης! Οι πεταλούδες είναι πολύ πλούσιες σε θρεπτική αξία, καθώς παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β που ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα ενισχύουν το μεταβολισμό.
Περισσότερα →
ΒΟΥΤΥΡΑΤΕΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ
ΒΟΥΤΥΡΑΤΕΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η απόλυτη συνταγή της αγαπημένης μας Ντίνας, η οποία σάς προσφέρει τη δυνατότητα να ενισχύσετε γευστικά το ανοσοποιητικό σας! Όλα τα υλικά που περιλαμβάνονται δημιουργούν ένα μοναδικό κοκτέιλ υγείας.
Περισσότερα →
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ & ΖΑΜΠΟΝ
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ & ΖΑΜΠΟΝ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η απόδειξη ότι ένα κλασικό πιάτο μπορεί να είναι νόστιμο, διαιτητικό και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά! Το κοφτό μισό μακαρονάκι είναι πλούσιο σε θρεπτική αξία, καθώς παρέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β...
Περισσότερα →
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη συνταγή της αγαπημένης μας Ντίνας με σπουδαία διατροφική αξία. Τα σπαγέτι ολικής άλεσης είναι πολύ πλούσια σε θρεπτική αξία, καθώς παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β που ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα ενισχύουν το μεταβολισμό.
Περισσότερα →
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΘΡΑΨΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΘΡΑΨΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ
Ένα ελαφρύ και απλό πιάτο, με άρωμα «θάλασσα». Τα θράψαλα είναι το fake καλαμάρι που οι περισσότεροι θεωρούν σκληρό και υποδεέστερο. Σας έχω όμως τη συνταγή που θα σας αλλάξει γνώμη. Ο συνδυασμός με το δίκοκκο σπαγγέτι δεν είναι τυχαίος αφού ταιριάζουν απόλυτα και αλληλοσυμπληρώνονται για να σας δώσουν την υπέρτατη γαστρονομική λιχουδιά!
Περισσότερα →
ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ
ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ιδανική πρόταση για εκείνους που επιθυμούν να ενισχύσουν την ανοσοποιητική τους προστασία! Στη συνταγή αυτή περιλαμβάνονται άφθονες φυτικές ίνες για σωστή γαστρεντερική λειτουργία!
Περισσότερα →
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΓΑΣΤΡΑΣ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΓΑΣΤΡΑΣ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Υπέροχη πρόταση παστίτσιου στη γάστρα, με την υπογραφή της αγαπημένης μας Ντίνας. Τα ζυμαρικά συνολικά, αλλά και πιο ειδικά το χονδρό κριθαράκι παρέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών της οικογένειας Β, οι οποίες ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και το μεταβολισμό.
Περισσότερα →
ΜΥΔΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
ΜΥΔΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία φανταστική συνταγή της αγαπημένης μας Ντίνας με υπέροχη διατροφική αξία. Τα μύδια προσφέρουν πολλά και αναγκαία θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό. Περιέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, στις οποίες απαντώνται όλα τα αμινοξέα.
Περισσότερα →
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία παραδοσιακή και λαχταριστή συνταγή σε μία υπέροχη έκδοση, με τη γευστική σφραγίδα της Ντίνας! Τα ζυμαρικά, δηλαδή οι πένες, παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών...
Περισσότερα →
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία συνταγή της αγαπημένης μας Ντίνας με έντονο μεσογειακό χρώμα αλλά και γεύση! Τα σπαγγέτι ολικής άλεσης είναι πολύ πλούσια σε θρεπτική αξία, καθώς παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β που ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα ενισχύουν το μεταβολισμό.
Περισσότερα →
ΠΕΝΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
ΠΕΝΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης (οι πένες ριγέ ολικής) παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β, οι οποίες ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ενισχύουν το μεταβολισμό.
Περισσότερα →
ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ H ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ
ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ H ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ
Έχουμε παρερμηνεύσει αυτή τη συνταγή, μάλλον, χάρη ευκολίας και συνήθως χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος. Η αυθεντική καρμπονάρα περιέχει μόνο αυγά, βούτυρο και κρέας συντηρημένο σε λίπος (λαρδί).
Περισσότερα →
ΑΡΝΑΚΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
ΑΡΝΑΚΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
Το ραγού είναι ένα φαγητό κατσαρόλας με πολύ πηχτή και μελωμένη σαλτσούλα. Το αρνάκι είναι ένα κρέας που γίνεται πολύ τρυφερό όταν το μαγειρεύω με αυτόν τον τρόπο. Και επειδή σε όλους αρέσει το ζυμαρικό, φρόντισα να τα «παντρέψω» με τις παραδοσιακές χυλοπίτες.
Περισσότερα →
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Η ελαφριά εκδοχή του παστίτσιου που θα λατρέψουν όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Εγώ σας το προτείνω με κοφτό μακαρονάκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο χοντρό ζυμαρικό (ριγκατόνι, πένες, κοχύλια, φαρφάλες). Τα λαχανικά μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με την εποχή.
Περισσότερα →
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΩΜΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΩΜΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Πιάτο express, γιατί απαιτεί μόνο λίγο χρόνο για το βράσιμο των ζυμαρικών. Οι ωμές ντομάτες και ο φρέσκος βασιλικός είναι ότι πιο καλοκαιρινό μπορώ να σας προτείνω. Αν χρησιμοποιήσετε γαρίδες κατεψυγμένες, θα πρέπει να φροντίσετε να τις έχετε ξεπαγώσει πριν τις χρησιμοποιήσετε.
Περισσότερα →
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Αντί για κλασικό τόνο κονσέρβας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόνο από γυάλινο βαζάκι, σε νερό, καλά στραγγισμένο. Είναι νοστιμότερος και καλύτερης ποιότητας, αρκεί να αποφύγουμε τον κοκκινόπτερο, καθώς πρόκειται για είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση.
Περισσότερα →
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Αυτό το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο, σε ένα επίσημο μενού για χορτοφάγους, μιας και τα μανιτάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Στην περίπτωση αυτή μπορούμε να νοστιμίσουμε το μείγμα γάλακτος-γιαουρτιού με κάρι ή σαφράν.
Περισσότερα →
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ
Για να μην λασπώσουν τα σπαγγέτι αλλά και να μην κρυώσουν, φροντίζω να έχω βράσει 1 – 2 λίτρα νερό και με αυτό τα ξεβγάζω όταν τα στραγγίξω. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε όμως το νερό που έβρασαν γιατί περιέχει το άμυλο των μακαρονιών και θα τα λασπώσει.
Περισσότερα →
ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ
ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ
Είναι λίγο φασαριόζικη η διαδικασία παρασκευής τους, αλλά το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει με το παραπάνω! Επιπλέον έχουμε την ικανοποίηση της σπιτικής γεύσης και της χαράς της δημιουργίας, ιδιαίτερα για ένα τόσο ιδιαίτερο ζυμαρικό.
Περισσότερα →
ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ
ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ
Το ροκφόρ κάνει όλη τη… νόστιμη δουλειά στο φαγητό αυτό με την ιδιαίτερη και πικάντικη γεύση του και την κρεμώδη υφή του. Προσοχή στο αλάτι: Ρίξτε μικρή ποσότητα γιατί το ροκφόρ (ή όποιο άλλο μπλε τυρί χρησιμοποιήσετε) είναι αλμυρό.
Περισσότερα →
ΠΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
ΠΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
Όταν φτιάχνουμε σάλτσα τυριών για ζυμαρικά, συνδυάζουμε ένα τυρί λαστιχωτό γιατί λιώνει ωραία και δίνει «σώμα» στη σάλτσα, ένα τυρί με ήπια γεύση (όπως το κασέρι ή η γκούντα) και ένα πικάντικο μπλε τυρί, το οποίο ωστόσο, αν θέλουμε, αντικαθιστούμε με μια πικάντικη βαρελίσια φέτα.
Περισσότερα →
ΠΕΝΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
ΠΕΝΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Το ανθότυρο, με την κρεμώδη σύσταση και την απαλή νοστιμιά του μετριάζει την έντονη γεύση της ελιάς, της κάππαρης και της λιαστής ντομάτας. Αν θέλουμε όμως πιπεράτη γεύση, το αντικαθιστούμε με φέτα της αρεσκείας μας, τριμμένη στον τρίφτη.
Περισσότερα →
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Για να φτιάξετε τα μπαστουνάκια κολοκυθιών, πρώτα κόβετε τα κολοκυθάκια κατά μήκος στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τα πολλά σπόρια. Μετά τα κόβετε με ένα μαχαιράκι σε μπαστουνάκια πάχους ½ εκατοστού.
Περισσότερα →
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ
Τι μπορείτε να φτιάξετε με μια απλή κονσέρβα τόνο; Μια από τις πιο νόστιμες πάστες! Το καλοκαίρι βάλτε φρέσκες ντομάτες, ώριμες και τριμμένες και σερβίρετε το φαγητό αυτό ακόμα και κρύο, σαν σαλάτα.
Περισσότερα →
ΜΑΚΑΔΟΝΑΔΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
ΜΑΚΑΔΟΝΑΔΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
Γρήγορη και χορταστική ομελέτα που θα ολοκληρώσετε στο γκριλ, για να αποφύγετε το αναποδογύρισμά της στο τηγάνι, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο αν δεν έχετε εμπειρία.
Περισσότερα →
ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ
ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ
Ξέρετε πόσο νόστιμα τσιπς μπορείτε να φτιάξετε με λαζάνια; Γίνονται ιδιαίτερα τραγανά, είναι πολύ νόστιμα (δοκιμάστε μάλιστα να φτιάξετε τσιπς και με τα πράσινα λαζάνια σπανακιού) και είναι ένας εξαίρετος μεζές για μπίρα.
Περισσότερα →
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Τα ζυμαρικά είναι η αγαπημένη μας καθημερινή γευστική συνήθεια πόσο μάλλον όταν κυριαρχούν τα αρώματα του βασιλικού. Αντικαταστήστε τον τόνο με σολομό κονσέρβας για τρυφερότερο ψαχνό και ακόμα περισσότερη νοστιμιά.
Περισσότερα →
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ
Για τους λάτρεις των ζυμαρικών, που θέλουν μια εύκολη, γρήγορη και προπάντων νόστιμη συνταγή. Το γιαούρτι και ο δυόσμος, είναι υλικά που τα επιλέγω γιατί μου δίνουν μια φρεσκάδα στη γεύση χωρίς να κάνουν το φαγητό μου βαρύ.
Περισσότερα →
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
Ένα ελαφρύ κύριο πιάτο με ψάρι αναζητά ένα αρκετά στιβαρό, χορταστικό συνοδευτικό, όπως το κριθαράκι, μαγειρεμένο μάλιστα σαν ριζότο για να δώσει ζουμερή αίσθηση στο όλο γεύμα.
Περισσότερα →
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Ένα αρωματικό κριθαρότο με πολλά μανιτάρια και κριθαράκι που ξέρει να «στέκεται» χωρίς να λασπώνει. Το λάδι τρούφας δίνει τον elegant τόνο που του χρειάζεται.
Περισσότερα →
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΡΑΘΟΥ
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΡΑΘΟΥ
Το φαγητό αυτό σερβίρεται και ως κύριο ελαφρύ πιάτο, προσθέτοντας, αν θέλουμε μερικές λωρίδες καπνιστό ζαμπόν, από χοιρινό ή γαλοπούλα. Το σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.
Περισσότερα →
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
Το λευκό βαλσαμικό ξίδι έχει εξαιρετικά λεπτή γεύση και απαλό χρώμα που δεν «σκεπάζει» το ζωηρό κόκκινο χρώμα της ντομάτας. Για ακόμη πιο όμορφη εμφάνιση και περισσότερη γεύση...
Περισσότερα →
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΙΑ ΣΑΛΤΣΑ
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΙΑ ΣΑΛΤΣΑ
Για να μειώσουμε σημαντικά τις θερμίδες της συνταγής (για λόγους σιλουέτας ή υγείας), αντικαθιστούμε το πλήρες γάλα με ελαφρύ, το κλασικό τυρί κρέμα με τυρί κρέμα light και τη γραβιέρα με ένα καλό κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά.
Περισσότερα →
ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
Κλασικό και αγαπημένο σαρακοστιανό πιάτο που φτιάχνεται είτε με φρέσκο είτε με κατεψυγμένο χταπόδι. Συχνά το μαγείρεμα ολοκληρώνεται στην κατσαρόλα αλλά εδώ προτείνουμε μια πολύ νοστιμότερη εκδοχή με ψήσιμο για το τελείωμα...
Περισσότερα →
ΜΥΔΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
ΜΥΔΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μύδια ψίχα κατεψυγμένα, που θα βρούμε στα ψυγεία όλων των σούπερ μάρκετ. Θα χρειαστούμε 500 – 700 γρ. και θα τα ετοιμάσουμε όπως και στην κανονική συνταγή.
Περισσότερα →
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
Μοντέρνο όσο το ριζότο, παραδοσιακό όσο μια “σκέτη από γιουβέτσι”. Αυτή η συνταγή, απλή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή, αποτελεί το τέλειο πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο γεύμα με ψάρια ή θαλασσινά.
Περισσότερα →
ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Καλοκαιρινό φαγητό που αρέσει στους πάντες. Προτιμήστε τις φρέσκες γαρίδες γιατί αυτές είναι που αφήνουν όλη τους τη γεύση στο νερό που θα χρησιμοποιήσετε για να βράσετε τα ζυμαρικά σας.
Περισσότερα →
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΕΝΕΣ
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΕΝΕΣ
Για ακόμα περισσότερη νοστιμιά, στο νερό που θα βράσω τα ζυμαρικά ρίχνω και ένα κύβο ζωμό λαχανικών. Οταν στραγγίξω τα ζυμαρικά κρατάω κατά μέρος 2 φλιτζάνια από το ζωμό αυτό, για τη σάλτσα.
Περισσότερα →
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ
Για να προστατέψετε τα χερούλια της κατσαρόλας όταν την βάλετε στο φούρνο (αν δεν είναι μεταλλικά), τα τυλίγετε με αλουμινόχαρτο. Προσέχετε πάντως όταν τη βγάλετε από το φούρνο: πιάστε την με γάντια φούρνου για να μην κάψετε τα χέρια σας.
Περισσότερα →
ΜΑΝΤΙ ΜΕ ΠΡΟΒΕΙΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ
ΜΑΝΤΙ ΜΕ ΠΡΟΒΕΙΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ
Παραδοσιακό φαγητό από την Καισάρεια της Καππαδοκίας. Υπάρχουν όμως διάφορες παραλλαγές στην Πόλη, τη Θράκη και τη Μικρασία. Μπελαλίδικη συνταγή που όμως, αξίζει να την φτιάξετε μιας και η γεύση της θα σας αποζημιώσει.
Περισσότερα →
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Δοκιμάστε να πασπαλίσετε τα μακαρόνια με το τριμμένο τυρί πριν βάλετε τη σάλτσα. Οταν τη ρίξετε πάνω στο τυρί αυτό θα λιώσει και θα ενωθεί με τη σάλτσα σε μια κρέμα πλούσια και πυκνή!
Περισσότερα →
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Λιγάκι παραμελημένα τα κανελόνια, αλλά γιατί; Υπάρχει καλύτερο ζυμαρικό για γέμισμα και μάλιστα με πυκνές σάλτσες κιμά και ντομάτας;
Περισσότερα →
ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Οι κοχύλες, είναι μεγάλα ζυμαρικά σε σχήμα κοχυλιού, με μέγεθος αυγού που, στην κοιλότητά τους, συγκεντρώνουν σάλτσα –είναι ιδανικά για γέμισμα, όπως τα κανελόνια, και θα τα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, κυρίως από καλές ιταλικές εταιρείες.
Περισσότερα →

Subscribe