destination taste!

ΚΡΟΥΑΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΚΡΟΥΑΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΚΡΟΥΑΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

: 8
: 20 min
: 17 min

Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε τα κρουασίνια για 3 – 4 ώρες στο ψυγείο πριν τα ψήσουμε. Ετσι γίνονται πιο αφράτα. Είναι ιδανικά για το πρωινό ή το απογευματινό σνακ και συνοδεύουν θαυμάσια το χυμό ή το γάλα των παιδιών.

Matériaux
  • 400 γρ. φύλλο σφολιάτας
  • λίγο αλεύρι, για το άνοιγμα του φύλλου
  • 100 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 40 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
Instructions
  • Étape 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Αλευρώνω μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και απλώνω το φύλλο σφολιάτας. Πασπαλίζω την επιφάνειά του με τις σταφίδες και τη μισή ζάχαρη, το διπλώνω στη μέση και με τον πλάστη το λεπταίνω ώστε να έχει μήκος περίπου 20 εκ. Χτυπάω το αυγό με ένα πιρούνι και αλείφω το φύλλο. Το πασπαλίζω με την υπόλοιπη ζάχαρη και σκορπίζω το φιλέ αμυγδάλου.
  • Étape 2 Περνάω πάλι ελαφρώς τον πλάστη πάνω από το φύλλο, ώστε να κολλήσουν η ζάχαρη και τα αμύγδαλα.
  • Étape 3 Κόβω το φύλλο σε 8 λωρίδες φάρδους περίπου 2½ εκ. Πιάνω από τις άκρες κάθε λωρίδα και τη στρίβω 3 φορές.
  • Étape 4 Τοποθετώ κάθε κρουασίνι σε μια λαμαρίνα που έχω στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω για 15 – 17 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν λίγο πάνω σε μια σχάρα. Τρώγονται σκέτα αλλά αν θέλω τα σερβίρω με ζάχαρη άχνη ή με λιωμένη σοκολάτα ή με μαρμελάδα.

Related Posts

30 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!

30 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!

Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια εμπειρίας έχουμε στην κουζίνα. Υπάρχουν λάθη που κάνουμε, είτε γιατί κάποιος μας το είπε, είτε γιατί έτσι μας το έμαθε η μαμά ή η γιαγιά. Δεν είναι αργά να μάθουμε πως μερικά πράγματα δεν είναι σωστά και πρέπει να τα […]

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

Το γνωρίζουμε και το βρίσκουμε σχεδόν σε όλες τις συνταγές (στα ορεκτικά, στα κυρίως και στα επιδόρπια). Σίγουρα θα σας φαίνεται πολύ δύσκολο το να μη βάλετε αλεύρι στο αγαπημένο σας κέικ! Το αλεύρι σήμερα, δεν είναι το αλεύρι όπως παλιά, όπως το ξέραμε… έχει […]