destination taste!

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

: 4 - 6
: 1 min
: 30 min
           
: 40 min

Πολύ τραγανοί εξωτερικά και με χρυσαφένιο χρώμα, κρύβουν στο εσωτερικό τους μια ευωδιαστή και αφράτη σάρκα που θα ξετρελάνει κυρίως τα μικρά παιδιά. Τους σερβίρετε με ένα σπιτικό ντιπ γιαουρτιού, εμπλουτισμένο με λίγη μουστάρδα ή με ψιλοκομμένα μυρωδικά.

Matériaux
  • 1 κοτόπουλο, βάρους περίπου 1.200 γρ, βρασμένο για 45 - 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml ζωμός κότας
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρώς χτυπημένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Instructions
  • Étape 1 Ξεψαχνίζω το βρασμένο κοτόπουλο και το ψιλοκόβω με ένα μαχαιράκι σε πολύ μικρά κομματάκια. Βάζω το ψαχνό σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνω στην άκρη.
  • Étape 2 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω για άλλο ½ λεπτό, ανακατεύοντας. Προσθέτω τα λιωμένα ντοματάκια, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Étape 3 Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και, όταν κάψει, ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι και το καβουρδίζω για 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα, μέχρι το αλεύρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτω το ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύω έντονα και ασταμάτητα, μέχρι να δέσει ελαφρά το μείγμα. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το σοταρισμένο μείγμα του τηγανιού και ανακατεύω καλά. Προσθέτω και το αυγό και ανακατεύω ξανά. Τέλος, ρίχνω και το πολύ ψιλοκομμένο κοτόπουλο, ανακατεύω καλά και σκεπάζω το μπολ. Το βάζω στο ψυγείο για 30 – 40 λεπτά, μέχρι το μείγμα να σφίξει ελαφρώς και να πλάθεται εύκολα.
  • Étape 4 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω 2 – 3 εκ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και πλάθω στρογγυλούς κεφτέδες σε μέγεθος μικρού αυγού. Ρίχνω την τριμμένη φρυγανιά σε ένα βαθύ πιάτο. Περνάω τους κεφτέδες από τη φρυγανιά και τους τηγανίζω σε δόσεις των 4 – 5 κεφτέδων, για 2 – 3 λεπτά, γυρίζοντάς τους τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρως ζεστούς ή χλιαρούς.


Related Posts

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

Ένα πολύ ταιριαστό και νόστιμο συνοδευτικό είναι το ακόλουθο: Σε ένα μπολ βάζω 500 γρ. ντοματίνια, 2 φλιτζάνια λιαστές ντομάτες και 3 χονδροκομμένα ξερά κρεμμύδια. Προσθέτω…

ΓΑΛΑ & ΓΙΑΟΥΡΤΙ – ΟΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ «ΦΙΛΟΙ» ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΓΑΛΑ & ΓΙΑΟΥΡΤΙ – ΟΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ «ΦΙΛΟΙ» ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Τόσο το γάλα, όσο και το γιαούρτι είναι τροφές με μεγάλη θρεπτική αξία, που περιέχουν όλες τις πολύτιμες βιταμίνες, τα απαραίτητα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία για να χτιστεί ένας γερός οργανισμός. Καθένα από τα συστατικά αυτά παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο -μοναδικό και αναντικατάστατο- στην ανάπτυξη […]



Subscribe