destination taste!

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΡΑΘΟΥ

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΡΑΘΟΥ

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΡΑΘΟΥ

: 4
: 15 min
: 15 min

Το φαγητό αυτό σερβίρεται και ως κύριο ελαφρύ πιάτο, προσθέτοντας, αν θέλουμε μερικές λωρίδες καπνιστό ζαμπόν, από χοιρινό ή γαλοπούλα. Το σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.

Matériaux
  • 1 πακέτο μέτριο κριθαράκι
  • 2 φλιτζ. τσαγιού πατικωμένος μάραθος (ή άνηθος), χωρίς τα κοτσάνια
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρια
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 6 κουτ. σούπας γραβιέρα πικάντικη (ή παρμεζάνα), φρεσκοτριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Σε μια κατσαρόλα βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό και 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι και, μόλις πάρει βράση, ρίχνω το κριθαράκι. Το βράζω σε μέτρια φωτιά, για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία του. Το σουρώνω και το αφήνω κατά μέρος, κρατώντας στην άκρη και 100 ml από το νερό που έβρασαν.
  • Étape 2 Ρίχνω στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) το μάραθο (ή τον άνηθο), το σκόρδο, τα κουκουνάρια, το νερό που κράτησα από το βράσιμο του ζυμαρικού και το ελαιόλαδο. Τα πολτοποιώ μέχρι να φτιάξω μια λεία πάστα.
  • Étape 3 Βάζω ξανά το κριθαράκι στην (άδεια) κατσαρόλα, προσθέτω το πέστο και βάζω στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά. Ζεσταίνω το φαγητό για 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το κριθαράκι να καλυφθεί καλά από το πέστο.
  • Étape 4 Αποσύρω, πασπαλίζω με το τυρί και άφθονο πιπέρι και ανακατεύω. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο Σεπτέμβρης μας παρακινεί να κάνουμε μια καινούρια αρχή. Τι πιο επωφελές για μια οικογένεια να θέσει φέτος τις πρώτες βάσεις για μια ποιοτικότερη καθημερινότητα, ξεκινώντας.. εκ των έσω. Διατροφή! Αν και δε ξεκινάει από το αντίστοιχο γράμμα, θα έπρεπε να είναι το Ά των […]

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Μεγάλο κεφάλαιο της διατροφής μας το σπανάκι και ακόμα μεγαλύτερη η ιστορία του. Πιστεύετε ότι κατάγεται από την Περσία και μέχρι τον 12ο αιώνα, εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη όπου έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές. Το σπανάκι το καταναλώνουμε σχεδόν όλο το χρόνο αλλά η σπορά του […]