destination taste!

ΚΡΑΣΟΜΕΖΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΡΙΓΑΝΑΤΗ

ΚΡΑΣΟΜΕΖΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΡΙΓΑΝΑΤΗ

ΚΡΑΣΟΜΕΖΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΡΙΓΑΝΑΤΗ

: 4-6
: 10 min
: 1 hr 30 min
           
: 3 hr

Η μοσχαρίσια γλώσσα έχει τρυφερό κρέας (όταν καλομαγειρευτεί) και είναι πολύ νόστιμη, ιδιαίτερα σαλτσάτη. Η γλώσσα, πριν το μαγείρεμα, χρειάζεται αρκετό μούλιασμα σε κρύο νερό για να απομακρυνθεί το αίμα.

Matériaux
  • 1 μέτρια μοσχαρίσια γλώσσα
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια (το ένα ξεφλουδισμένο και ολόκληρο και το άλλο ψιλοκομμένο)
  • 1 καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, ολόκληρο
  • 1 κουταλάκι σπόροι μπαχάρι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας ξερή ρίγανη (ή θυμάρι)
  • 2 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Βάζω τη γλώσσα σε μια λεκάνη και τη γεμίζω με μπόλικο κρύο νερό. Την αφήνω εκεί για 2 – 3 ώρες, για να απομακρυνθούν τυχόν αίμα και πήγματα. Στο διάστημα αυτό αλλάζω το νερό κάθε 30 λεπτά περίπου και βάζω καθαρό και πάντα κρύο, μπόλικο, ώστε να την καλύπτει καλά.
  • Étape 2 Τη βγάζω από τη λεκάνη, την ξεπλένω καλά και τη στραγγίζω. Βάζω να ζεσταθεί άφθονο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και, όταν πάρει μια βράση, ρίχνω τη γλώσσα, το ένα κρεμμύδι (το ολόκληρο), το καρότο, τα μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι.
  • Étape 3 Βράζω τη γλώσσα για 1 – 1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Κρατάω κατά μέρος 1½ φλιτζάνι από το νερό της κατσαρόλας, σουρωμένο, και πετάω το υπόλοιπο.
  • Étape 4 Όταν η γλώσσα κρυώσει τόσο ώστε να μπορώ να την πιάσω χωρίς να καίγομαι, τραβάω με προσοχή την πέτσα που καλύπτει ολόκληρη  τη γλώσσα και την αφαιρώ, μαζί με ένα μικρό κόκαλο στη βάση της γλώσσας (μερικές φορές οι κρεοπώλες το βγάζουν, συνήθως όμως το αφήνουν για να το αφαιρέσετε μετά το μαγείρεμα). Κόβω τη γλώσσα σε λεπτές φέτες πάχους 1/2 cm.
  • Étape 5 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και όταν κάψει βάζω μέσα τις φέτες γλώσσας σε μονή στρώση.
  • Étape 6 Τις τηγανίζω για 5 – 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά, χωρίς να τις γυρίσω.
  • Étape 7 Μετά, τις γυρίζω και προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, τη ρίγανη (ή το θυμάρι) και λίγο αλατοπίπερο.
  • Étape 8 Τηγανίζω τις φέτες για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά και να σοταριστούν καλά τα λαχανικά. Σβήνω με το κρασί, δυναμώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω το νερό που κράτησα από το μαγείρεμα της γλώσσας και μαγειρεύω για 7 – 8 λεπτά ή μέχρι να σωθεί η περισσότερη σάλτσα και να μείνει η γλώσσα με το λαδάκι της.
  • Étape 9 Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με τηγανητές πατάτες.


Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ντομάτας ακόμα και 3 – 4 ημέρες νωρίτερα και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο, καλά κλεισμένη σε δοχείο.

ΑΥΓΑ ΜΙΜΟΖΑ ΨΗΤΑ

ΑΥΓΑ ΜΙΜΟΖΑ ΨΗΤΑ

Τα αυγά μιμόζα έχουν πάρει το όνομά τους από το δέντρο Μιμόζα το οποίο ανθίζει από τα τέλη του χειμώνα και όλη την άνοιξη. Είναι πολύ εντυπωσιακά για να τα σερβίρετε στο πασχαλινό τραπέζι.