destination taste!

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

: 4
: 15 min
: 50 min

Μοντέρνο κοκκινιστό με ωραία, δεμένη σάλτσα. Τα καυτερά λουκάνικα είναι τα ιδανικά για να δώσουν πικάντικη γεύση στις πατάτες και τον αρακά.

Matériaux
  • 450 γρ. λουκάνικα καυτερά, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 500 γρ. πατατούλες baby, κομμένες στη μέση
  • 300 γρ. αρακά κατεψυγμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 250 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 200 ml κρασί λευκό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Instructions
  • Étape 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα λουκάνικα και τα σοτάρω για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα και χωρίς να προσθέσω άλλο λάδι, ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τις πατάτες και συνεχίζω το σοτάρισμα για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνω με το κρασί και μόλις πάρει 1 βράση, προσθέτω τα ντοματάκια, τον πελτέ, 200 ml νερό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Étape 2 Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω με το καπάκι και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 40 λεπτά.
  • Étape 3 Αφαιρώ το καπάκι, προσθέτω τον αρακά, τα σοταρισμένα λουκάνικα και συνεχίζω το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα.
  • Étape 4 Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρω το φαγητό, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Related Posts

ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Η φρουτάλια είναι παραδοσιακή συνταγή της Άνδρου. Πλούσια και χορταστική με πατατούλες αλλά και με λουκάνικο κοτόπουλου είναι ένα ελαφρύ γεύμα που χρειάζεται μόνο μια πράσινη σαλάτα για να συμπληρωθεί.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Για να βγάλει το χταπόδι τα υγρά του, μέσα στα οποία θα μαγειρευτεί, είναι απαραίτητο να το μαγειρέψουμε σκέτο και σε πολύ χαμηλή φωτιά και με κλειστή κατσαρόλα, ώστε να μην εξατμιστούν πριν προλάβει να μαλακώσει.



Subscribe