destination taste!

ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΜΗΛΑ

ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΜΗΛΑ

ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΜΗΛΑ

: 6
: 15 min
: 30 min

Το κλαφουτί είναι μια παραδοσιακή γαλλική τάρτα που συνήθως περιέχει κεράσια. Παρ’ όλ’ αυτά μπορείτε να το φτιάξετε όλες τις εποχές με φρούτα που αγαπάτε.

Matériaux
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 130 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Δάκου
  • 3 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 150 γρ. βατόμουρα φρέσκα
  • 2 μεγάλα μήλα Ζαγορίν
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη για τη φόρμα + 20 γρ. για την επιφάνεια
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, εκχύλισμα
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak, κομμένο σε κομμάτια
Instructions
  • Étape 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Étape 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τον κρόκο και την ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και την πούδρα αμυγδάλου. Χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Étape 3 Βουτυρώνω καλά μια βαθιά φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20 εκ. και πασπαλίζω με τα 30 γραμμάρια καστανή ζάχαρη για να κολλήσει στον πάτο αλλά και στα τοιχώματα. Καθαρίζω τα μήλα αφαιρώντας τη φλούδα και τους πυρήνες και τα κόβω σε μέτριες φέτες. Στρώνω τα μήλα στη φόρμα, αδειάζω το μείγμα μέσα στη φόρμα και σκορπίζω τα μούρα και το βούτυρο.
  • Étape 4 Πασπαλίζω με τα 20 γρ. ζάχαρη και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά.  Βγάζω το κλαφουτί, το αφήνω να κρυώσει, ξεφορμάρω και σερβίρω.

Related Posts

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

Πεντανόστιμες ατομικές πιτούλες με αφράτη κρέμα γαλατόπιτας αλλά και γλυκό κουταλιού βύσσινο. Το βύσσινο πρέπει να είναι καλά στραγγισμένο από το σιρόπι του για να μην δώσει περισσότερη υγρασία στην κρέμα.

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Μια δροσερή, ανοιξιάτικη παραλλαγή του διάσημου τιραμισού. Η πρωτότυπη βάση του έχει ιδιαίτερα φραουλένια γεύση.



Subscribe