destination taste!

ΚΕΦΤΕΣ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΚΕΦΤΕΣ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΚΕΦΤΕΣ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

: 6
: 15 min
: 45 min

Τα κεφτεδάκια είναι υπέροχα αλλά χρονοβόρα. Mε τη συνταγή αυτή, γίνονται γρήγορα και πεντανόστιμα... Είναι τα περίφημα κεφτεδάκια της τεμπέλας!

Matériaux
  • Για τον κεφτέ
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, από σπάλα ή λάπα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 μέτρια ντομάτα, ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι της αρεσκείας σας
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τις στρώσεις του ταψιού
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το άλειμμα του ταψιού
  • 4 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • 2 μέτριες, σφικτές ντομάτες, κομμένες σ ε φέτες πάχους 1 εκ.
  • λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Για τον κεφτέ: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά και το κρεμμύδι και τα ζυμώνω καλά με τα χέρια μου για 2 – 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτω το σκόρδο, το κολοκυθάκι, την ντομάτα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνω πολύ καλά με τα χέρια μου για 6 – 8 λεπτά. Ο χρόνος ίσως φαίνεται υπερβολικός αλλά το αποτέλεσμα αξίζει, γιατί οι ίνες του κιμά σπάνε με το ζύμωμα και θα έχω ένα μείγμα ιδιαίτερα ζουμερό και αφράτο.
  • Étape 2 Για τις στρώσεις: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Étape 3 Λαδώνω ένα ορθογώνιο πυρίμαχο ταψί με διαστάσεις περίπου 20 x 30cm , και στρώνω εκεί τις μισές φέτες κολοκυθιού. Από πάνω στρώνω τις μισές φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με λίγη πάπρικα. Στη συνέχεια απλώνω το μείγμα του κιμά, σε μια ομοιόμορφη στρώση που να καλύψει όλη την επιφάνεια των λαχανικών. Σκεπάζω τον κιμά με τις υπόλοιπες φέτες κολοκυθιών και από πάνω απλώνω τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας. Περιχύνω με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω.
  • Étape 4 Ψήνω τον κεφτέ για 45 λεπτά περίπου και τον σερβίρω ζεστό ή χλιαρό, κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια. Συνοδεύω με μια σαλάτα εποχής.


Related Posts

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το βασικό συστατικό των μπιφτεκιών είναι τα μαυρομάτικα φασόλια , τα οποία αποτελούν μια από τις πιο θρεπτικές επιλογές οσπρίων. Τα μαυρομάτικα είναι άριστη πηγή σιδήρου γεγονός που τα καθιστά απαραίτητη τροφή για τα κορίτσια από 13 ετών άνω…

ΜΠΡΙΑΜ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΜΠΡΙΑΜ ΦΟΥΡΝΟΥ

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο που όλη του η «ομορφιά» στηρίζετε στα φρέσκα, εποχικά λαχανικά. Διαλέξτε λαχανικά όσο γίνεται πιο ισόπαχα, ώστε να μπορέσετε να φτιάξετε εντυπωσιακά σχέδια στο ταψί.



Subscribe