destination taste!

ΖΥΜΩΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΖΥΜΩΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Μια ξεχωριστή δράση στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Μια κουζίνα “στήθηκε” στη Παιδοαιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ και τα παιδικά  χεράκια των μικρών ασθενών πήραν… φωτιά δημιουργώντας απίστευτα καλλιτεχνήματα με ζύμη.
Επρόκειτο για μια δράση του  συλλόγου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας που σε σταθερή βάση στηρίζει την Παιδοαματολογική κλινική.

Έτσι, οι μικροί ασθενείς είχαν την ευκαιρία να κοσκινίσουν, να ζυμώσουν, να  βάλουν προζύμι και να φτιάξουν τα μοναδικά Χριστουγεννιάτικα ζεματιστά κουλουράκια της Κρήτης. Δίπλα στα παιδιά,  οι γυναίκες του συλλόγου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και οι γονείς των παιδιών, μετέφεραν την θαλπωρή του σπιτιού και μαζί πέτυχαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Οι μικροί μαθητές αποδείχθηκαν ταλαντούχοι αφού ξεπερνώντας το αρχικό πρόγραμμα δεν έφτιαξαν μόνο κουλουράκια αλλά και σκαντζόχοιρους, χελώνες, σαλιγκάρια, ανθρωπάκια, αστεράκια και μικρά Χριστουγεννιάτικα δεντράκια.

Για τη δράση, η πρόεδρος του συλλόγου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας Λένα Ηγουμενάκη, δήλωσε: “σήμερα, για μένα, ήταν μια ξεχωριστή μέρα, γεμάτη συναισθήματα, μια μέρα αφιερωμένη στους μικρούς μας ήρωες, ήρθαμε φέρνοντας  τις μυρωδιές, τις εικόνες και τις συνταγές του γευστικού μας πολιτισμού. Ήρθαμε να τους μάθουμε τον τρόπο που έφτιαχναν παλιά τα  κουλουράκια και τελικά μας έδωσαν αυτοί μαθήματα φαντασίας και δημιουργικότητας με τον ίδιο τρόπο που μας δίνουν μαθήματα ζωής. Αυτοί οι μικροί ήρωες που δίνουν κάθε μέρα τη δίκη τους μάχη, που παλεύουν με αξιοπρέπεια και θαυμαστό κουράγιο,  είναι πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της αγάπης μας”.

Στη διαδικασία της παρασκευής των κουλουριών παρευρέθηκαν και απόλαυσαν τις μοναδικές στιγμές, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τασσόπουλος Ιωάννης, η Διευθύντρια της κλινικής  Στειακάκη Ευτυχία, η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας ΠΑΓΝΗ  Τριγώνη Μαρία, οι γιατροί, οι νοσηλεύτριες της κλινικής και όλο το προσωπικό που έφθασε στην κλινική εκτός βάρδιας για να συμμετέχουν στη δράση. Μάλιστα ο Διοικητής ξεναγήθηκε στην κλινική και είδε τον εξοπλισμό  που αγοράστηκαν με τη νέα δωρεά που έκανε ο σύλλογος  Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.

Από την πλευρά του συλλόγου Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας παρευρέθηκαν: η πρόεδρος Λένα Ηγουμενάκη, τα μέλη Αγγελική  Πρινάρη, Κρίστη Κοκονόζη, Δέσποινα Μερκουλίδου και Εύα Κολιδάκη καθώς και το μέλος του συλλόγου και  πρόεδρος του Φιόγκου Αγάπης, Έφη Καλαϊτζάκη.  
Στους μικρούς ασθενείς προσφέρθηκαν ποδιές του Φεστιβάλ στα μέτρα τους,  στις μανούλες πρόσφεραν   τον « Οδηγού Μαγειρικής »  και όλοι όσοι παρευρέθηκαν κεράστηκαν κουλουράκια ζεματιστά, μελομακάρονα, ζαχαρωτές μαντινάδες και παστέλια, ενώ η πρόεδρος του Φιόγκου Αγάπης προσέφερε τα γούρια της νέας χρονιάς, στολισμένα ρόδια.


Related Posts

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

Το γνωρίζουμε και το βρίσκουμε σχεδόν σε όλες τις συνταγές (στα ορεκτικά, στα κυρίως και στα επιδόρπια). Σίγουρα θα σας φαίνεται πολύ δύσκολο το να μη βάλετε αλεύρι στο αγαπημένο σας κέικ! Το αλεύρι σήμερα, δεν είναι το αλεύρι όπως παλιά, όπως το ξέραμε… έχει […]

ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ

ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ

Τις μπάρες αυτές τις φτιάχνω πάρα πολύ συχνά γιατί τις αγαπάνε τα παιδιά μου. Πολλές φορές προσθέτω και ξηρούς καρπούς (φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια) για περισσότερη ενέργεια.