Διαδικτυακή ημερίδα – Αποτελέσματα της διαβούλευσης από την Ομάδα Έργου του Υπουργείου Τουρισμού για τον Γαστρονομικό Τουρισμό Με αφορμή τα αποτελέσματα της διαβούλευσης από...
Περισσότερα →
Οι Jean-Marie Hoffmann και Ηλίας Βεκρής, αρχιμάγειρας και sous-chef της Πρεσβείας της Γαλλίας αντίστοιχα, με αφορμή τον εορτασμό της περίφημης Chandeleur προσκάλεσαν 8 διάσημους...
Περισσότερα →
Πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, πάντα στο πλευρό των Ελλήνων οινοπαραγωγών, απευθύνθηκε σε προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, της...
Περισσότερα →
Την πρώτη εθνική πρωτοβουλία προσέγγισης της κροατικής τουριστικής αγοράς ανέλαβε τις τελευταίες μέρες ο Δήμος Αριστοτέλη, με «όχημα» τη χαρτογραφημένη οινική περιήγηση «από τη Θεσσαλονίκη...
Περισσότερα →
ΟΙ «ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΕΣ» ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Η “ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES” με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζει στην εκπαιδευτική της οικογένεια τη γνωστή και βραβευμένη Σεφ κα Ντίνα Νικολάου,...
Περισσότερα →
Το event οργανώνεται σε συνεργασία με τα Best Chefs Awards Καινοτομία. Παράδοση. Γεύση. Δημιουργικότητα. Αυτά είναι τα βασικά «συστατικά» που φέρνουν έξι κορυφαίους σεφ...
Περισσότερα →
Τη Δευτέρα, 27 και την Τετάρτη 29 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν στα εστιατόρια Aleria και GB Roof Garden οι απονομές των βραβείων του γαστρονομικού οδηγού Gault...
Περισσότερα →
Η άφιξη του έγκριτου διεθνούς γαστρονομικού οδηγού Gault & Millau στην Ελλάδα είναι γεγονός και τα βραβεία που περιλαμβάνουν εστιατόρια και επαγγελματίες που ξεχώρισε...
Περισσότερα →
Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, στον IANOS Σταδίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Dr. Δημήτρη Γρηγοράκη «Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό & Διατροφή», ένα μοναδικό βιωματικό σύγγραμμα...
Περισσότερα →
Μια ξεχωριστή δράση στην κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Μια κουζίνα “στήθηκε” στη Παιδοαιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ και τα παιδικά χεράκια των μικρών ασθενών...
Περισσότερα →
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση, διοργάνωσε Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο των δράσεων...
Περισσότερα →
Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση, του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης ,“Τα Κρητικά υφαντά και...
Περισσότερα →
Εκδήλωση ενημέρωσης και γαστρονομίας για τον ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΟΠ Την Τρίτη 15/10/2019, στο εστιατόριο BARABICU στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση γαστρονομικού και ενημερωτικού χαρακτήρα για...
Περισσότερα →
Eπιλέγονται από τους διοργανωτές διεθνών εκδηλώσεων για να πλαισιώνουν, με τη φρουτώδη τους ανάσα και την αδιαμφισβήτητα ξεχωριστή γεύση, παγκόσμιας εμβέλειας πολιτιστικά δρώμενα. Τα...
Περισσότερα →
Στις 16 & 17 Νοεμβρίου 2019 η TU Events παραμένει πιστή στο διετές ραντεβού για τη διοργάνωση του πιο premium festival οίνου & γαστρονομίας....
Περισσότερα →
Πεζούλες ξερολιθιάς και ορεινό ανάγλυφο με τη χαρακτηριστική ονομασία «Άμπελος» για έναν από τους δύο ορεινούς όγκους που δεσπόζουν στην πυκνόφυτη Σάμο. Ένας από...
Περισσότερα →
Ταξίδι γνωριμίας με τα αυθεντικά προϊόντα ΠΟΠ οίνοι Σάμου & ΠΟΠ γραβιέρα Νάξου!! Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Mediterranean Cheese and wines”, συνεχίζει το ταξίδι με...
Περισσότερα →
Πέμπτη 26 έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις στην πλατεία Παλιάς Λαχαναγοράς Ανοίγει τις πύλες του για 2η συνεχόμενη χρονιά το «Ηράκλειο Μέρες...
Περισσότερα →
Μία γαστρονομική εκδήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε στη Σάμο, το Σάββατο 17/8/2019 με πρωταγωνιστές τα προϊόντα, γραβιέρα ΝΑΞΟΥ, εκλεκτούς οίνους από τη Σάμο αλλά...
Περισσότερα →
Μενού πέντε πιάτων Τυνησιακά προϊόντα με τη λεπτότητα της γαλλικής γαστρονομίας Εστιατόριο Portofino, 8 Σεπτεμβρίου 2019, 19:30 «Κάνω ένα βήμα πίσω, για να προχωρήσω...
Περισσότερα →
Για τη μαγειρική και τη διατροφή των Κρητικών στη διάρκεια της βενετοκρατίας (1211-1669), διαθέτουμε πολύτιμες πληροφορίες. Οι λαίμαργοι και αιωνίως πεινασμένοι δούλοι των κρητικών...
Περισσότερα →
Στις 26 με 28 Ιουλίου η Λήμνος γιόρτασε δυναμικά τη γαστρονομία και το κρασί της με το 3ο Lemnos Philema, το Φεστιβάλ Γαστρονομίας &...
Περισσότερα →
Το Yiamas Gastro Bar, πιστό στα γαστρονομικά “ραντεβού” που καθιέρωσε ως θεσμό, παρουσιάζει για 4η συνεχή χρονιά, βραδιές σύγχρονης Ελληνικής Γαστρονομίας αναδεικνύοντας περιοχές της...
Περισσότερα →
Μενού πέντε πιάτων Ελληνικό τραπέζι με γαλλικές επιρροές Εστιατόριο Portofino, 2 Αυγούστου 2019, 19:30 Στην Ελλάδα πίνουμε στην υγειά μας. Στην αρχαία ελληνική τραγωδία,...
Περισσότερα →
26 – 28 Ιουλίου 2018 ΑΠΟΘΗΚΗ Αιγαίου 13, Μύρινα 81400 Λήμνος, Ελλάδα Μια γιορτή γαστρονομίας και κρασιού διοργανώνεται στα πλαίσια του 3ου Lemnos Philema,...
Περισσότερα →
Το Σάββατο 22 Ιουνίου, η Ντίνα Νικολάου, Brand Chef του Miraggio Thermal Spa Resort παρουσίασε στο εστιατόριο Τορωναίο, ένα μενού πέντε πιάτων– φτιαγμένο από...
Περισσότερα →
Έξι πιάτα σε ένα συναρπαστικό μενού Ένα απολαυστικό γαστρονομικό ταξίδι από την Αρμενία στη Μεσόγειο Εστιατόριο Portofino, 13 Ιουλίου 2019, 18:00 Για το επόμενο...
Περισσότερα →
Ένα μαγειρικό μου όνειρο έγινε πραγματικότητα όταν ο «ζωντανός» θρύλος της παγκόσμιας Γαστρονομίας, Alain Ducasse με προσκάλεσε να μαγειρέψω για 3 μέρες στο νεοσύστατο...
Περισσότερα →
Αφιερωμένη στη μεσογειακή διατροφή, στις καθαρές γεύσεις της γης και της θάλασσας αλλά και στα βιολογικά προϊόντα της Ανατολικής Χαλκιδικής ήταν η τελευταία εβδομαδιαία...
Περισσότερα →
Γεύσεις από Ελλάδα «ταξιδεύουν» στο Μονακό στις 13, 14 & 15 Ιουνίου 2019. Ο διάσημος Chef Alain Ducasse για πρώτη φορά καλεί γυναίκα chef...
Περισσότερα →
Αφιερωμένη στην κουζίνα της Μικρασίας και του Πόντου ήταν η πρώτη εβδομάδα του καλοκαιριού στην Ανατολική Χαλκιδική. Όπως κάθε χρόνο, το KOUZINA δόμησε την τέταρτη εβδομαδιαία...
Περισσότερα →
Ήταν μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση και μνήμες. Η «Αντιστάρ» του Γιάννη Βίτσα, παρουσιάστηκε στο κοινό το απόγευμα της Τρίτης 4 Ιουνίου στο «ACRO». Η...
Περισσότερα →
ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ «GENERATION 7000» Με μουσική, έντονα χρώματα, λαχταριστές συνταγές και αρώματα που ξυπνούν τις αισθήσεις, άνοιξαν οι αυλαίες...
Περισσότερα →
Αφιερωμένη στη μοναστηριακή κουζίνα ήταν η τελευταία εβδομάδα της άνοιξης στην Ανατολική Χαλκιδική. Όπως κάθε χρόνο, το KOUZINA δόμησε την τρίτη εβδομαδιαία θεματική ενότητα της...
Περισσότερα →
Κάθε χρόνο στην Ανατολική Χαλκιδική – από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου – οι κατσαρόλες, τα κουζινικά, τα προϊόντα του βουνού,...
Περισσότερα →
Ύμνος στη μανιταροπαραγωγή και την αρνιώτικη μουντοβίνα η αρχαιοελληνική εβδομαδιαία θεματική ενότητα του KOUZINA 2019! Ως πραγματικά πράσινη και οικολογική εβδομάδα μπορεί να χαρακτηρισθεί...
Περισσότερα →
Το φεστιβάλ έκλεισε τις πόρτες του και κρατώ τις πιο ωραίες αναμνήσεις ! Πιστεύω πως ήρθε στην κατάλληλη στιγμή και εποχή. Σε μια εποχή...
Περισσότερα →
Ένα πρόγραμμα με πολυδαίδαλες προωθητικές απολήξεις παρουσιάζει φέτος το KOUZINA 2019, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Χαλκιδική από τις 15 Μαΐου έως και τις 15...
Περισσότερα →
Ο παγκόσμιος θεσμός γαστρονομίας Gault&Millau ξεκινάει την πιστοποίηση χρήσης αυθεντικών ελληνικών προϊόντων με το όνομα Hellenic Authentic Products (HAP), που αφορά σε μικρά ξενοδοχεία...
Περισσότερα →
Ο παγκόσμιος θεσμός Gault&Millau στηρίζει τις προσπάθειες ανάδειξης της εγχώριας γαστρονομίας γι’ αυτό και δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγαλύτερη γιορτή της...
Περισσότερα →
Την Δευτέρα 15 Απριλίου, ξεκίνησε ο μεγάλος διαγωνισμός Cuillère d’Or, με τις 24 φιναλίστ να τα δίνουν όλα για να μας καταπλήξουν. Εκεί βρέθηκα...
Περισσότερα →
Για 5η συνεχή χρονιά η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. προσφέρει στa παιδιά του παιδικού σταθμού του Σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού» Η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. στηρίζει διαχρονικά...
Περισσότερα →
Σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Clap the Restaurant, του Χρήστου και της Δέσποινας Σοκόλη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Πέμπτη 11...
Περισσότερα →
Σας έχω μιλήσει ξανά γι’ αυτόν τον υπέροχο διαγωνισμό, που είναι αυστηρά και μόνο για γυναίκες!! Έχω την τιμή να είμαι φέτος στην επιτροπή...
Περισσότερα →
Ένα « περιβόλι » γεμάτο παραδόσεις είχε το ετήσιο αντάμωμα των συλλόγων, το « 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας», την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, στο ΔΕΚΚ –...
Περισσότερα →
Με την μαγειρική εμπειρία της, την εμμονή στην ποιότητα, την ευαισθησία και το πάθος της για την ανάπτυξη της σωστής διατροφικής συνείδησης και αντίληψης,...
Περισσότερα →
Το KOUZINA 2019, η επικεφαλής chef της διοργάνωσης Ντίνα Νικολάου και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αρναίας σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας μία από...
Περισσότερα →
Από το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι συμμετείχαν την Κυριακή 24 Μαρτίου στη Μονή Αγίου Γεωργίου...
Περισσότερα →
Η Ευβοϊκή Ζύμη Α.Β.Ε.Ε δηλώνει δυναμική παρουσία στις μεγαλύτερες εκθέσεις Ελλάδας και Εξωτερικού Η Ευβοϊκή Ζύμη ΑΒΕΕ ξεκίνησε δυναμικά την χρονιά της λαμβάνοντας μέρος...
Περισσότερα →
Σε μια λαμπερή βραδιά με πλήθος διακεκριμένων σεφ και πολλούς καλεσμένους, ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 18 Μαρτίου στην Γαλλική Πρεσβεία ο τελικός του διαγωνισμού «Mazi...
Περισσότερα →
Το μεγαλύτερο δείπνο του κόσμου εμπνευσμένο από τη γαλλική κουζίνα. Μια πρωτοβουλία που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από το γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και...
Περισσότερα →
Η FOOD EXPO αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Εκθέσεις Τροφίμων – Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Με 1.300 Έλληνες και ξένους εκθέτες και 5.000 σημαντικούς...
Περισσότερα →
Τέσσερις μέρες γεμάτες ανατροπές, εκπλήξεις και χαράς φτάσανε στο τέλος τους. Η HORECA, έσπασε όλα τα ρεκόρ φέτος και έχει γίνει πλέον το μεγαλύτερο...
Περισσότερα →
Για άλλη μια φορά έζησα ένα υπέροχο και λαχταριστό απόγευμα με ανθρώπους που αγαπούν πολύ τη ζαχαροπλαστική. Στο masterclassbylurpak, με το αγαπημένο βούτυρο Lurpak...
Περισσότερα →
Είχα την ιδιαίτερη χαρά την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, να καλωσορίσω στο Yolenis Cooking Classes by Dina Nikolaou, μια μοναδική εκδήλωση. Τα ΒορΟινά είναι η...
Περισσότερα →
Το dinanikolaou.gr βρέθηκε στη τόση σπουδαία έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Μια μοναδική έκθεση που πραγματοποιήθηκε και φέτος για 6η χρονιά στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό....
Περισσότερα →
Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, στο εστιατόριο Botrini’s στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η τελευταία ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των προϊόντων ροδιού που παράγονται από...
Περισσότερα →
Ο Πρώτος γύρος του διαγωνισμού « MaziChef » για το «Καλύτερο ελληνικό εκλέρ 2019» που διοργανώνει η Πρεσβεία της Γαλλίας στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Goût de...
Περισσότερα →
Τι προσφέρουμε κατά τη διάρκεια ενός wine party προσαρμοσμένο στις σημερινές γευστικές μας συνήθειες; Ποια μεζεδάκια και finger food μπορούν να ενθουσιάσουν τους καλεσμένους...
Περισσότερα →
Έχετε ακούσει για το Athens restaurant week; Η Alpha Bank διοργανώνει με απόλυτη επιτυχία τα τρία τελευταία χρόνια την γαστρονομική εβδομάδα της Αθήνας με...
Περισσότερα →
Είχα την τύχη να ταξιδέψω ως την πανέμορφη Πάτρα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας, για το πρώτο γύρο του διαγωνισμού «MaziChef» για το «Καλύτερο ελληνικό...
Περισσότερα →
Ξεκινήσαμε τη νέα χρονιά και τα cooking dinner με μια εταιρία που αγαπώ και εμπιστεύομαι πολύ. Την αγαπημένη μου, ARLA. Άλλωστε θα το έχετε...
Περισσότερα →
Τελευταία, είχα ακούσει πολλά για το Άδολο και έπρεπε οπωσδήποτε να το δοκιμάσω. Έτσι αποφάσισα για το τελευταίο cooking dinner της χρόνιας και για...
Περισσότερα →
Είχα τη τύχη «να ταξιδέψω» με φίλους, πίσω στο παρελθόν για να μάθω περισσότερα για το ΜΕΤΑΧΑ. Εκεί μας περίμενε η αγαπημένη και μοναδική...
Περισσότερα →
Υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό 12.345,00 ευρώ παρέδωσε επίσημα χθες το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας στο ΠΑΓΝΗ. Ο σύλλογος Φεστιβάλ Κρητική Κουζίνας υλοποιώντας τη υπόσχεση του...
Περισσότερα →
Άλλο ένα μαγευτικό σεμινάριο ζήσαμε στο αγαπημένο μου Yolenis. Δεν γινόταν να κλείσει αυτός ο όμορφος κύκλος με τα κρασιά και να μη καλέσω...
Περισσότερα →
Για ακόμα μια φορά είχα την τιμή να υποδεχτώ τους φίλους μου από την Κρήτη. Παρόλο που ξεκίνησε ως σεμινάριο, τελικά, κατέληξε να γίνει...
Περισσότερα →
Ένα ιδιαίτερο μάθημα ζήσαμε όσοι είμασταν την Πέμπτη (13/12/2018) στο απόλυτο και αγαπημένο μου γαστρονομικό χώρο, στη Yolenis! Μια βραδιά γεμάτη λάμψη και γεύση....
Περισσότερα →
Σας είχα ξαναμιλήσει για τα υπέροχα κρασιά Λαφαζάνη που βρίσκονται στη Νεμέα. Σε αυτό το cooking class μαγειρέψαμε και μάθαμε περισσότερα για το μοναδικό...
Περισσότερα →
Άλλη μια εκπληκτική βραδιά περάσαμε στη Yolenis ανακαλύπτοντας τα εξαιρετικά προϊόντα της Stayia Farm! Δύο νέα παιδιά που κατάφεραν να παράγουν εξαιρετικά, βιολογικά μέλια...
Περισσότερα →
Η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ βραβεύει για 3η χρονιά τη ζαχαροπλαστική φαντασία! Με μία ‘ζεστή’ και γεμάτη κέφι εκδήλωση, με έντονα εορταστικό χαρακτήρα, ολοκληρώθηκε για 3η...
Περισσότερα →
Ένα μεθυστικό σεμινάριο με θέμα τα μονοποικιλιακά τσίπουρα Δεκαράκι, είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή την ξεχωριστή βραδιά. Μαζί μας η...
Περισσότερα →
Είχα τη χαρά να μαγειρέψω ξανά για τις αγαπημένες μου φίλες από τον οργανισμό ΜΑΝΑ, που παλεύει και στέκεται στο πλευρό των γυναικών με...
Περισσότερα →
Όσοι ήταν μαζί μου στο cooking diner στο Yolenis την Τετάρτη, μπόρεσαν να ταξιδέψουν, τουλάχιστον γευστικά, σε ένα από τα αγαπημένα νησιά της Ελλάδας:...
Περισσότερα →
Μέσα από μια λαμπερή βραδιά που έφερε κοντά όλο τον κόσμο της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής αλλά και όλους τους επώνυμους λάτρεις του καλού φαγητού,...
Περισσότερα →
Σας το έχω ξαναπεί πόσο τυχερή αισθάνομαι, που έκανα επάγγελμα, την μεγάλη μου αγάπη. Η μαγειρική με γεμίζει χαρά αλλά και όλες οι εκδηλώσεις...
Περισσότερα →
Στους φιλόξενους χώρους της Ιεράς Μονής Τοπλού, τα μέλη του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Σητείας »Οι Τουρτουλοι », ξύπνησαν γευστικές...
Περισσότερα →
H φετινή SIAL, τα είχε όλα! Επαγγελματισμός, οργάνωση, συναντήσεις, επιτυχίες και πολλές εκπλήξεις για την Ελλάδα μας! Έτσι θέλησα και εγώ, να δείξω στους...
Περισσότερα →
Η SIAL, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι η πιο γνωστή έκθεση τροφίμων στην Ευρώπη που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην καρδιά του Παρισιού....
Περισσότερα →
Αυτές τις μέρες βρίσκομαι στο αγαπημένο μου Παρίσι και ο λόγος… η τεράστια έκθεση SIAL που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, με στόχο την προώθηση...
Περισσότερα →
100+ επώνυμοι foodies ανέδειξαν τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας σε τελετή πολλών… αστέρων που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Σε ατμόσφαιρα...
Περισσότερα →
Τη Τρίτη 2 Οκτωβρίου, είχα την τιμή να φιλοξενήσω και να μαγειρέψω με τον αγαπημένο μου σεφ Jean-Marie Hoffmann (chef της Γαλλικής Πρεσβεία) στο...
Περισσότερα →
Σε μια πολύπλευρη εκδήλωση, με ξεχωριστούς καλεσμένους και ιδιαίτερα δρώμενα, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν όσοι βρέθηκαν στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου “Long Beach...
Περισσότερα →
Ανακοίνωση διοργάνωσης 1ου Διαγωνισμού Ομάδων Κρεοπωλών Τη διοργάνωση του 1ου Διαγωνισμού Ομάδων Κρεοπωλών THE BUTCHER AWARDS ανακοίνωσαν την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, κατά τη...
Περισσότερα →
Σε μια ξεχωριστή, μαγική βραδιά, την ώρα που το φως του ήλιου έσβηνε πίσω από την Ακρόπολη, επέλεξε η αγαπημένη μου Υλιάννα Στέγγου να...
Περισσότερα →
Όταν ο σημαντικότερος και πλέον πολυβραβευμένος chef του κόσμου, του οποίου το εστιατόριο « El Bulli » (τo -lli με προφορά Αμαλίας του « Παρά 5 » παρακαλώ!)...
Περισσότερα →
Θέλησα να κλείσω αυτό το τόσο όμορφο ταξίδι με τις κύριες του κρασιού με την αγαπημένη και ξεχωριστή Υλιάννα Στέγγου. Ήρθε από την πανέμορφη...
Περισσότερα →
Ένα μάθημα όλο χρώματα και γεύσεις πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου στο αγαπημένο μου Υolenis. Η αγαπημένη μου Νατάσα Λιβανού, υπεύθυνη εξαγωγών και εκπαίδευσης στο...
Περισσότερα →
Μια τόσο διαφορετική βραδιά ζήσαμε στο Yolenis στις 16 Μαΐου. Η καλεσμένη μου ; Η εντυπωσιακή Αθηνά Λαφαζάνη, κόρη του Σπύρου Λαφαζάνη, που παρόλο...
Περισσότερα →
H λατρεία μου για τα τριαντάφυλλα είναι ήδη γνωστή. Από το κέικ τριαντάφυλλο, που δημιούργησα για το Chapeau και συνεχίζει να έχει φανατικούς θαυμαστές,...
Περισσότερα →
Αφορμή για την πρώτη μου επίσκεψη στην σαγηνευτική και ξελογιάστρα Κέρκυρα στάθηκε η διοργάνωση του 1ου Corfu Food and Wine Festival, που πραγματοποιήθηκε στο...
Περισσότερα →
Τη Πέμπτη 26 Απριλίου, έζησα μια απίστευτη βραδιά παρέα με φίλους. Όλοι ξέρουμε πως το φαγητό και το κρασί είναι ωραίο να το μοιράζεσαι...
Περισσότερα →
Άλλο ένα εξαιρετικό cooking class πραγματοποιήθηκε τη περασμένη Τετάρτη με τη αγαπημένη μου Εριφύλη και τον άντρα της που ήρθαν από την όμορφή Πάτρα...
Περισσότερα →
Την Τρίτη 24 Απριλίου, μια ακόμα «Κυρία του Κρασιού», η Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, ταξίδεψε αποκλειστικά για εμάς, από την αγαπημένη της Κω για να μας...
Περισσότερα →
Ένα υπέροχο, μεθυστικό σεμινάριο απολαύσαμε όλοι την Πέμπτη 20 Απριλίου αφιερωμένο στο METAXA. Οι αγαπημένες μου Ειρήνη Γάκη και Huity Κωνσταντινίδου ήρθαν μαζί με...
Περισσότερα →
Την Πέμπτη 19 Απριλίου, ο αγαπημένος μου Κωνσταντίνος Λάζαρης, ήρθε από την Κέρκυρα για να μας μιλήσει για τα εξαιρετικά προϊόντα της Lazaris Distillery...
Περισσότερα →
Ο pastry chef της χρονιάς, Ευάγγελος Χασιώτης, παρουσίασε την καλοκαιρινή του custom made συλλογή σοκολάτας στους επιβλητικούς χώρους του Ecali Club. Η κυρία Λίτσα...
Περισσότερα →
Αν σας αρέσει η μαγειρική και θέλετε πάντα να ξέρετε τις τελευταίες τάσεις στο κόσμο της γαστρονομίας, τότε αυτό το φεστιβάλ είναι για σας!...
Περισσότερα →
Στο σεμινάριο της Πέμπτης 12 Απριλίου είχαμε την τύχη να έχουμε κοντά μας έναν αγαπημένο μου τυροπαραγωγό, τον Στέφανο Βακόνδιο, της μεγαλύτερης τυροκομικής μονάδας...
Περισσότερα →
Γλυκιά προσφορά προς τους Φίλους του Παιδιού Μία ακόμη γλυκιά δράση προσφοράς για τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού του Φιλανθρωπικού Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ...
Περισσότερα →
Ένα μεθυστικό σεμινάριο απόλαυσαν όλοι όσοι συμμετείχαν την Πέμπτη 15 Μαρτίου, σε ένα εξαιρετικό πάντρεμα γαστρονομίας και κρασιού. Στην παρέα του Yolenis Cooking Classes...
Περισσότερα →
Με την ευκαιρία της 4ης διοργάνωσης του «Goût de France – Good France», που γιορτάζει την γαλλική γαστρονομία σε όλον τον κόσμο, αλλά και...
Περισσότερα →
Την Τρίτη 13 Μαρτίου, το σεμινάριο ήταν αφιερωμένο στα προϊόντα Candianuts. Ο Μιχάλης Μαραγκάκης ήρθε από την Κρήτη παρέα με την Νεκταρία Κοκκινάκη (www.kritikes-geuseis.gr)...
Περισσότερα →
Το 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018 « Greek taste beyond borders » υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του...
Περισσότερα →
Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, στο τελευταίο σεμινάριο του μήνα, αποφάσισα να το αφιερώσω σε ένα προϊόν έκπληξη. Τα αγαπημένα μου Popy’s Gourmet Popcorn που...
Περισσότερα →
Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, πραγματικά, ολόκληρος ο χώρος του Yolenis, μοσχομύρισε πεντανόστιμα, μερακλήδικα λουκάνικα Μουτεβελής. Μαζί μας βρέθηκε το «νέο» αίμα της εταιρίας, η...
Περισσότερα →
Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου μια βραδιά αφιερωμένη στις ερωτικές συνταγές, είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στο Yolenis Cooking Classes by Dina Nikolaou, την Carnicero....
Περισσότερα →
Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου ένα απολύτως επιτυχημένο σεμινάριο με τα εξαιρετικά προϊόντα της Ζύμης Ψαχνών ήταν η αφορμή για μαγικά μαγειρέματα. Ο κύριος Σωτήρης...
Περισσότερα →
Από το 1979, όταν δύο οικογενειακές επιχειρήσεις αποφάσισαν να ενωθούν και να δημιουργήσουν νόστιμες σάλτσες, κανείς δεν φανταζόταν ότι σήμερα, η Condito θα γίνει...
Περισσότερα →
Άκρως ελληνική λέξη το φίλεμα που ακούγαμε από τις γιαγιάδες μας και πάντα την συνδέαμε με κάτι γλυκό. Αυτός ήταν και ο λόγος που...
Περισσότερα →
Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στο τελευταίο σεμινάριο της χρονιάς, η Citrus ήταν η καλύτερη επιλογή για να μας γλυκάνει αλλά και να μας δώσει...
Περισσότερα →
To σεμινάριο που απολαύσαμε την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου ήταν αφιερωμένο στα εξαιρετικά προϊόντα της E-LA-WON. O Iωάννης Καμπούρης ήταν μαζί μας για να μας...
Περισσότερα →
Προωθητικές δραστηριότητες εν όψει της διοργάνωσης του 2018 απογείωσαν τη φήμη της Ανατολικής Χαλκιδικής στη Μεγαλόνησο Το «πώς ένας γαστρονομικός θεσμός αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης...
Περισσότερα →
Με μία ζεστή και γεμάτη κέφι εκδήλωση, που είχε έντονα εορταστικό «άρωμα» ολοκληρώθηκε ο γλυκός θεσμός της ΓΙΩΤΗΣ για το «Βραβείο Ζαχαροπλάθουμε 2017», που...
Περισσότερα →
Μοναδικό σεμινάριο, αυτό που απολαύσαμε την Tρίτη 5 Δεκεμβρίου. Ο αγαπημένος μου Ανανίας Καραχανίδης ήταν μαζί μας για να μας γνωρίσει τα απίστευτα προϊόντα...
Περισσότερα →
Mε αφορμή τα εγκαίνια του νέου καταστήματος ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, του Δημήτρη Νικολιδάκη μας μίλησε για την ιστορία του, τα σχέδιά του και την...
Περισσότερα →
Ο Alfred Cointreau, Heritage Manager και 6η γενιά της οικογένειας Cointreau, βρέθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του, Night Time Walks. Πρόκειται...
Περισσότερα →
Υψηλής ποιότητας γαστρονομική εκδήλωση στο Centre Culinaire Contemporan της Rennes Στο κατάμεστο Centre Culinaire Contemporan στη Rennes της γαλλικής Βρετάνης, σε μια ομογενειακή εκδήλωση...
Περισσότερα →
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2017 σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις (πρωινή και βραδινή) στο πεζόδρομο Δραγάτση στον...
Περισσότερα →
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ διοργανώνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις και φέτος,...
Περισσότερα →
Μια μαγική βραδιά έζησαν πολλοί καλοί φίλοι επιφανείς έλληνες και γάλλοι αλλά και σημαντικοί δημοσιογράφοι της γαστρονομίας, όπου αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μου και βρέθηκαν...
Περισσότερα →
Μεγάλα χρηματικά έπαθλα και απίθανα δώρα σας περιμένουν Συμμετοχές, από τις 6/9 έως τις 14/9, στο: www.jotis-zacharoplathoume.gr Η ΓΙΩΤΗΣ διοργανώνει για 2η χρονιά τον...
Περισσότερα →
Στην Ευρυτανία, μία από τις ωραιότερες και πιο εμβληματικές περιοχές της Ελλάδας, «ταξίδεψαμε» με το «γλυκό κίνημα ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ» της εταιρείας ΓΙΩΤΗΣ, μετά από πρόσκληση...
Περισσότερα →
Με κάθε post με το hashtag #1orange1tree, το Cointreau αναλαμβάνει τη δενδροφύτευση μιας πορτοκαλιάς στη Σενεγάλη Με στόχο να υποστηρίξει την τοπική κοινωνία της...
Περισσότερα →
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου, στο Δειπνοσοφιστήριον –School of Gastronomy, οι 10 τυχερές οικογένειες του διαγωνισμού αξιοποίησαν αγαπημένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ και...
Περισσότερα →
Ένα δημιουργικό σεμινάριο απολαύσαμε την Τρίτη 30 Μαΐου. Καλεσμένος μου ο Βασίλης Αϊβάζογλου που με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση για να μας παρουσιάσει τα...
Περισσότερα →
Μια βραδιά αφιερωμένη στα ζυμαρικά Ανδρίτσαινα ήταν η Δευτέρα 29 Μαΐου. Ο Γιάννης Γεωργακόπουλος ήταν μαζί μας για να μας μιλήσει για την ιστορία...
Περισσότερα →
Εκπρόσωποι Τύπου από τρεις ευρωπαϊκές χώρες μετέφεραν την εικόνα στον κόσμο Με «γιορτές των λιμανιών», μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, «γιορτές της φύσης» και...
Περισσότερα →
Η πρωτοβουλία «Ζαχαροπλάθουμε», το «γλυκό κίνημα» της εταιρείας ΓΙΩΤΗΣ που αγαπήθηκε τόσο πολύ από τους καταναλωτές, συνεχίζει και φέτος δυναμικά με νέες πρωτότυπες ιδέες...
Περισσότερα →
Ένα απολαυστικό σεμινάριο με μανιταρολιχουδιές από την αγαπημένη μου Terra Fyllida, απόλαυσαν οι συμμετέχοντες την Δευτέρα 24 Απριλίου. Η Terra Fyllida, λάτρεις της μεσογειακής...
Περισσότερα →
Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα δύο συνεχόμενα σεμινάρια στα οποία παρευρέθηκα στους χώρους του Cooking Workshop Consulting στην αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη. Στις 22 Μαρτίου, ημέρα...
Περισσότερα →
Τρεις συνεχόμενες βραδιές αφιερωμένες στα πασχαλινά-γιορτινά εδέσματα και γλυκά. Πολλοί οι συμμετέχοντες που έδωσαν το παρόν και μαγείρεψαν, δοκίμασαν και έδωσαν γιορτινή ατμόσφαιρα στα...
Περισσότερα →
Μεγάλη μέρα για τις γυναίκες που γιορτάστηκε με πολύ κέφι και όρεξη στο Yolenis Cooking Classes by Dina Nikolaou. Πολλές φίλες έδωσαν το παρόν...
Περισσότερα →
Ένα σεμινάριο αφιερωμένο στο έρωτα ήταν αυτό που ζήσαμε στις 14 Φεβρουαρίου στο Yolenis Cooking Classes by Dina Nikolaou. Ο Ζαφείρης Τρικαλινός με το...
Περισσότερα →
Παρόλο που ξεκίνησε ως σεμινάριο, τελικά, κατέληξε να γίνει ένα κρητικό γλέντι που τα είχε όλα. Ο φίλος μου Μανώλης Κασσάκης, έφερε από την...
Περισσότερα →
Πραγματικό γλέντι γεύσης το σεμινάριο της Τετάρτης (7/2) με θέμα τα αρνίσια και τα μοσχαρίσια κότσια. Δύο συνταγές υπερπαραγωγή που έκλεψαν τα αρώματα από...
Περισσότερα →
Το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου ήταν γεμάτο γλύκα. Συνταγές για τάρτες -με σοκολατένια βάση και κρέμα αρωματισμένη με λικέρ Μαστίχας, τάρτα...
Περισσότερα →
Μοναδικό σεμινάριο, αυτό που απολαύσαμε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου. Θέμα: Το πρωτόλαδο. Κανείς δεν μπορούσε να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες από αυτές που μας...
Περισσότερα →
Ένα απολαυστικό σεμινάριο χάρηκαν όλοι όσοι είχαν την τύχη να κλείσουν θέση στο σεμινάριο της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου. Με καλεσμένο τον μοναδικό pastry chef...
Περισσότερα →
Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ένα σεμινάριο αφιερωμένο στις αλμυρές τάρτες και τα μανιτάρια. Ο Λευτέρης Λαχουβάρης της εταιρείας ΔΙΡΦΥΣ ήταν εκεί για να μας...
Περισσότερα →
Στις 22 Δεκεμβρίου σε ένα λαμπερό opening event εγκαινίασε το νέο κατάστημα MieleBoutique στα Χανιά, Περίδου 14! Σε ένα χώρο 100 τ.μ. όλοι οι...
Περισσότερα →
Δευτέρα 9 Ιανουαρίου Απίστευτη επιτυχία είχε το σεμινάριο με θέμα τα burger. Πολλοί νέοι φίλοι, που αγαπούν το συγκεκριμένο είδος, ήταν εκεί και έμαθαν...
Περισσότερα →
Ένα από μεγαλύτερα ονόματα της Γαστρονομικής Σχολής FORMAEMPLEAN της Μαδρίτης πλαισιώνει τη Ντίνα Νικολάου και τους Θεσσαλονικείς chef του KOUZINA 2017 Μαζί τους διακεκριμένοι chef...
Περισσότερα →
Ένα μοναδικό σεμινάριο με θέμα «Τα γεμιστά κέικ των Χριστουγέννων» απόλαυσαν όλοι, όσοι παρευρέθηκαν στις 21 Δεκεμβρίου στο Yoleni’s Cooking Classes by Dina Nikolaou....
Περισσότερα →
To αγαπημένο μας Chapeau έκλεισε 1 χρόνο λειτουργίας. Αυτό ήταν η αφορμή για να οργανωθεί από την Βούλα Ρακοπούλου και την Ντίνα Νικολάου ένα...
Περισσότερα →
Σε ένα γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 17/12/16 μια ξεχωριστή εκδήλωση, στο Σούπερ Μάρκετ Θανόπουλος από την «Ζύμη Ψαχνών» και την...
Περισσότερα →
Brunch… μια τάση αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι στο μάθημα που πραγματοποιήθηκε στις...
Περισσότερα →
Ένα μοναδικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου παρέα με την Αυγή Χρυσανθίδη. Ένα σεμινάριο πασπαλισμένο με μπόλικη ζάχαρη άχνη και πολύ αγάπη. Η αγαπημένη...
Περισσότερα →
Βράβευση των 10 πιο «γλυκών» συνταγών σε μια ιδιαίτερα γευστική εκδήλωση! «Βραβείο Ζαχαροπλάθουμε»! Σε γιορτινό κλίμα ολοκληρώθηκε ο πιο γλυκός διαγωνισμός από τη ΓΙΩΤΗΣ,...
Περισσότερα →
Το πρώτο μάθημα στο νέο μας χώρο, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ένα μάθημα που πραγματοποιήθηκε για την οικογένεια Yoleni’s και μετατράπηκε σε πάρτι. Το...
Περισσότερα →
Από τις αρχές Δεκεμβρίου, ξεκινάω μια νέα σελίδα στην επαγγελματική μου πορεία με τα Yoleni’s. Στον 3ο όροφο του Yoleni’s, του πρώτου πολυχώρου με...
Περισσότερα →
Η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) οργανώνοντας την εθνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL Paris 2016, επέλεξε...
Περισσότερα →
Η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) διοργάνωσε την εθνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL Paris 2016, που...
Περισσότερα →
Η Αθηνά Ματίς στο τελευταίο planB Trends μάς παρουσίασε την τάση που έρχεται: Επιστροφή στην Παράδοση. Το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας η Βαρβάκειος –...
Περισσότερα →
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός “The Burger Challenge” που διοργάνωσε η Délifrance Hellas την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο εστιατόριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης,...
Περισσότερα →
Το αδιαχώρητο επικράτησε στο πεζόδρομο της οδού Δελφών στο Κολωνάκι όπου πλήθος επωνύμων προσήλθε στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2016. Η Επιστημονική...
Περισσότερα →
Μια εξαιρετική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρεβρέθηκαν την Τρίτη 11 Οκτωβρίου στο Εστιατόριο Evi Evane. Η Τήνος για δεύτερη, συνεχόμενη φορά...
Περισσότερα →
Πιστή στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού, η Επιστημονική Ομάδα «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» εορτάζει και φέτος, για 10η συνεχή χρονιά με λαμπρότητα την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2016....
Περισσότερα →
To Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο καθιερωμένο, πλέον, brunch στο Chapeau πολλές φίλες και φίλοι συναντήθηκαν για να απολαύσουν τις μοναδικές προτάσεις της Ντίνας Νικολάου....
Περισσότερα →
Το 1ο φεστιβάλ γαστρονομικού πολιτισμού της Σύρου «Syros GrEATings» ολοκληρώθηκε με επιτυχία, βάζοντας και επίσημα τη Σύρο στο γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας και ανοίγοντας...
Περισσότερα →
Ήταν το 2011 όταν για τις ανάγκες μιας τηλεοπτικής εκπομπής επισκέφθηκα το «τρίτο» πόδι της Χαλκιδικής, προσκεκλημένη του τοπικού τουριστικού φορέα, δηλ. του Προαθωνικού...
Περισσότερα →
Με πολύ μεγάλη χαρά βρέθηκα πρόσφατα στην Κρήτη, καλεσμένη από τη ΓΙΩΤΗΣ –την εταιρεία που εδώ και περισσότερα από 85 χρόνια είναι πολύτιμο «δεξί...
Περισσότερα →
Στο ασφυκτικά γεμάτο καφέ του Public Συντάγματος απολαύσαμε το νέο βιβλίο της δημοφιλούς σεφ...
Περισσότερα →