Απόλυτα δροσερή και εύκολη κρέμα με εντυπωσιακή εμφάνιση και γεύση. Μπορείτε φυσικά να βάλετε ότι χυμό σας αρέσει αρκεί να είναι έντονος σε χρώμα για να υπάρχει η διχρωμία στην εμφάνιση.
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Φανταστική πρόταση για γλυκό, πλούσιο σε θρεπτική αξία! Οι μπανάνες μπορούν να συμβάλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς τους σε κάλιο.
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ιδιαίτερη συνταγή με πλούσια θρεπτικά συστατικά! Οι φράουλες αποτελούν πολύ σημαντικές πηγές θαυμάσιων αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως είναι η βιταμίνη C και το λυκοπένιο.
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία υπέροχη συνταγή, η οποία προσφέρει ένα πλούσιο κοκτέιλ βιταμινών και μετάλλων που σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και την υψηλή θωράκιση του ανοσοποιητικού.
Γιορτινό cheesecake κάστανο που μπορείτε να φτιάξετε και με φρέσκα κάστανα. Αρκεί να έχετε χρόνο για το βράσιμο, το καθάρισμα και την πολτοποίησή τους.
Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τη σαρλότ σε μεγάλη φόρμα με κανονικού μεγέθους σαβαγιάρ. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αυξήσετε τις δοσολογίες για την μους στο διπλάσιο.
Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.
Το Peleano Sparkling Tale, παρασκευάζεται από ξηρό μοσχάτο με φυσικά αρώματα λουλουδιών και lime και στα μήλα δίνει ιδιαίτερη ένταση και γεύση. Σας προτείνω να το σερβίρετε δροσερό μαζί με το cheesecake.
Ανάλαφρο αλλά και «εθιστικό» αφού η σοκολάτα είναι η απόλυτη αγαπημένη όλων μας. Φυσικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο λευκή ή μόνο μαύρη αλλά ο συνδυασμός και των δύο είναι που κάνει τη διαφορά.
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Ωραίο και ελαφρύ γλύκισμα για όλες τις ώρες τις ημέρες! Μια γλυκιά πρόταση με περιορισμένη απόδοση ενέργειας, η οποία περιλαμβάνει άφθονη ποσότητα ασβεστίου και βιταμίνης D.
Γρήγορο σεμιφρέντο που μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικά φρούτα ανάλογα με την εποχή, αν και τα κόκκινα είναι πιο εντυπωσιακά και έντονα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού για πιο όξινη και δροσερή γεύση.
Δροσερό και πανεύκολο είναι το τέλειο επιδόρπιο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αν έχετε μεγάλη φόρμα μπορείτε να φτιάξετε μια δόση κρέμας και 2 δόσεις ζελέ διαφορετικού χρώματος και γεύσης, π.χ. φράουλα-ανανά.
Η κρέμα μπαβαρουάζ με φρέσκες φράουλες είναι από τα πιο «ανάλαφρα» γλυκίσματα που μπορείτε να σερβίρετε στους αγαπημένους σας. Έχει ελάχιστη ζάχαρη και η κρέμα έχει την πιο βελούδινη υφή. Μπορείτε να τα φτιάξετε και με άλλα φρούτα της εποχής αρκεί να διαλέξετε ώριμα και ζουμερά.
Αυτό που θα λατρέψετε είναι το παντεσπάνι. Μπορείτε να το φτιάξετε και για άλλες τούρτες ή πάστες αντικαθιστώντας τα φρούτα ανάλογα με τα γούστα σας. Προτιμήστε φρούτα που δεν έχουν πολύ υγρασία όπως τα μήλα, τις σκληρές μπανάνες, τα ξινόμηλα που αντέχουν στο καραμέλωμα.
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μια γλυκιά πρόταση της αγαπημένης Ντίνας Νικολάου. Τα φλαβονοειδή της κουβερτούρας προφυλάσσουν από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, χάρη στην ικανότητα τους να ανακόπτουν την οξείδωση...
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Καλοκαιρινή απόλαυση γεμάτη από τη γεύση της σοκολάτας! Μία υπέροχη δροσιστική συνταγή, με πλούσια διατροφική αξία. Όπως κατ΄ επανάληψη έχουμε αναφέρει η σοκολάτα κατέχει κορυφαία θέση στην κατάταξη των τροφίμων με υψηλή αντιοξειδωτική αξία.
Ακούγεται περίεργο το καβουρδισμένο αλεύρι αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά του. Δίνει αρώματα καψαλισμένου φουντουκιού και κάνει την κρέμα πεντανόστιμη!
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Αναμφίβολα, η σοκολάτα είναι ίσως το πλέον δημοφιλές προϊόν διατροφής, που εκατομμύρια ανθρώπων απολαμβάνουν κάθε μέρα, χάρη στην πλούσια και γλυκιά γεύση της.
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία φανταστική «γλυκιά» συνταγή, με πλούσια θρεπτική και αντιοξειδωτική αξία. Τα μύρτιλλα και τα βύσσινα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά: σε ανθοκυανίνες, που ενισχύουν τις αντιοξειδωτικές άμυνες του οργανισμού και σε κερκετίνη που πιθανόν βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία μοναδική συνταγή με σημαντική περιεκτικότητα βιταμινών του συμπλέγματος Β και πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας που προσφέρουν ενέργεια και ενδυναμώνουν το μυϊκό σύστημα. Εκτός των άλλων, περιλαμβάνεται άφθονη βιταμίνη Β12 που συμμετέχει ενεργά στην προστασία από διάφορες μορφές αναιμίας.
Τα μούσμουλα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά είναι πεντανόστιμα και την Άνοιξη τα βρίσκουμε σε όλους τους πάγκους της λαϊκής. Είναι οικονομικά και σας διαβεβαιώνω ότι θα τα αγαπήσετε όταν τα δοκιμάσετε!
Ανοιξιάτικο και εντυπωσιακό cheesecake για να καταπλήξετε με την γεύση αλλά και την εμφάνιση. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας το χρώμα με το σιρόπι μύρτιλων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα ζαχαροπλαστικής.
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία ελαφριά πρόταση για γλυκό, η οποία φέρει τη γευστική σφραγίδα της Ντίνας… Μία υπέροχη συνταγή, με πλούσια θρεπτική και αντιοξειδωτική αξία.
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία επίκαιρη ανοιξιάτικη συνταγή για γλυκό, η οποία προσφέρει πλούσια θρεπτικά συστατικά. Οι φράουλες είναι πολύ σημαντικές πηγές θαυμάσιων αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως είναι η βιταμίνη C και το λυκοπένιο.
Πανάλαφρο γλύκισμα με τραγανά δημητριακά. Είναι πολύ σημαντικό η κρέμα να είναι εντελώς κρύα. Αν θέλετε για να γλυτώσετε χρόνο, μπορείτε να την ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και να την αφήσετε να κρυώσει καλά.
Μοναδικός σοκολατένιος κορμός με τραγανά μπεζεδάκια. Όταν έχω χρόνο φτιάχνω και τους μπεζέδες. Τη συνταγή θα την βρείτε στην κατηγορία: Γλυκό-Βασικές Παρασκευές.
Αν δεν έχουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής, μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε ένα μόνοι μας: παίρνουμε ένα μέτριου μεγέθους νάιλον σακουλάκι τροφίμων και με ένα ψαλίδι κόβουμε τη μία γωνία της βάσης του.
Το γλυκό αυτό διατηρείται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο. Βγάζουμε και κόβουμε όσες φέτες θέλουμε και φυλάμε το υπόλοιπο ξανά στο ψυγείο, καλά τυλιγμένο με διάφανη μεμβράνη.
Ένα πανεύκολο γλύκισμα όσον αφορά τον τρόπο παρασκευής του που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.Τέλεια ιδέα για παιδικό πάρτι και μια γλυκιά ευκαιρία για να μπούμε με τα παιδάκια μας στη κουζίνα να δημιουργήσουμε!
Υπολογίστε μερικές ώρες πριν για την ετοιμασία αυτού του γλυκού, κάνοντας κάτι απλό: βάλτε τον ψιλοκομμένο ανανά στην κατάψυξη, σε νάιλον σακουλάκια, για να παγώσει καλά και να κοκαλώσει.
Ανάλαφρο και βελούδινο τιραμισού που «κρύβει» την γλύκα των φρέσκων κερασιών. Διαλέξτε κεράσια ώριμα αλλά σκληρά γιατί με το βράσιμο υπάρχει κίνδυνος να λιώσουν.
Αντί για βερίκοκο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο φρούτο θέλετε, όπως κεράσι, μπανάνα, πεπόνι, φράουλα, ροδάκινο επιλέγοντας βέβαια και το αντίστοιχο φρουί ζελέ.
Αν δεν έχετε μπισκότα σαβαγιάρ ή δεν σας αρέσουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας κούκις ή μπισκότα πρι-μπερ ή άλλα μπισκότα που σας αρέσουν τα οποία και αυτά θα μουσκέψετε στο χυμό πορτοκαλιού.
Ένα πολύ εύκολο και δροσερό γλυκάκι που θα αρέσει πολύ στα παιδιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χυμό του εμπορίου, ή ακόμα και ζελέ σε σκόνη που θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ.
Τέλεια, μικρά cheesecake αρωματισμένα με τριαντάφυλλο. Σερβίρετέ τα μετά από ένα βαρύ γεύμα με κρεατικά για να «καθαρίσετε» τη γεύση σας. Αν έχετε γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο μπορείτε...
Αυτό το μικροσκοπικό φρουτάκι με την τόσο εκρηκτική γεύση και το υπέροχο άρωμα είναι το σύμβολο της Κέρκυρας. Αναζητήστε το και θα το βρείτε σε πολλές μορφές…
Δροσερή και απαλή κρέμα που συνδυάζεται τέλεια με τα γλυκά κουταλιού. Εγώ αγαπώ το βύσσινο, αλλά εσείς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο γλυκό σας αρέσει.
Φουντούκια και σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα είναι ένας ονειρεμένος συνδυασμός. Αν δεν θέλετε την μπανάνα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με άλλο αγαπημένο σας φρούτο ή ακόμα και σπασμένο παστέλι.
Τούρτα παγωτού υπερπαραγωγή… Όσο αγαπούν τη σοκολάτα, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη τους. Τρεις γεύσεις θεϊκό παγωτό σοκολάτα με μπράουνις. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Απλούστατη πρόταση, αλλά, άκρως εντυπωσιακή. Δίχρωμη και δροσερή τερίνα με την υπόξινη γεύση του γιαουρτιού και τη γλύκα των φρούτων. Φυσικά μπορείτε να βάλετε ότι φρούτα είναι της εποχής ή αγαπάτε περισσότερο.
Εντυπωσιακά, δροσερά και φραουλένια σουδάκια. Μπορείτε να φτιάξετε τα σουδάκια αρκετές μέρες πριν και να τα διατηρήσετε σε κλειστό κουτί μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.
Μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακή αλλά είναι η πιο εύκολη τούρτα που έχετε φτιάξει ποτέ. Τα σορμπέ δίνουν εξωτική γεύση και σε συνδυασμό με το πλούσιο παρφέ φράουλα, δεν θα την χορταίνετε…
Γίνεται απίστευτα γρήγορα και είναι τόσο εθιστική που δύσκολα αντιστέκεσαι... Κρεμώδες με πλούσια υφή θα το λατρέψετε. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αποξηραμένα κράνμπερις, σταφίδες ή να αλλάξετε τα καρύδια με άλλους ξηρούς καρπούς.
Δροσερό και πανάλαφρο επιδόρπιο, ότι πρέπει για τις ζέστες του καλοκαιριού. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε γεύση ζελέ σας αρέσει αν και το ζελέ φράουλα δείχνει πολύ εντυπωσιακό λόγω του χρώματός του.
Αν δεν σερβίρετε όλη την τούρτα, μην την ξεφορμάρετε: Κόψτε με ένα μαχαίρι όσα κομμάτια θέλετε, μοιράστε τα σε πιάτα φρούτου και περιχύστε τα με τη σάλτσα καραμέλας.
Το μασκαρπόνε είναι από τα πιο πλούσια κρεμώδη τυριά, με ήπια γεύση. Δίνει στα γλυκίσματα ιδιαίτερα συμπαγές και απολαυστικό «σώμα», χωρίς να καλύπτει τη γεύση άλλων ντελικάτων υλικών της συνταγής.
Αν θέλουμε ξεχωριστή εμφάνιση στο μιλφέιγ, ρίχνουμε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και στη μύτη του προσαρμόζουμε οδοντωτό ρύγχος, ώστε η κρέμα να βγεί σαν ροζέτα.
Δεν είναι απλώς εύκολη αλλά και εντυπωσιακή! Αυτή η τούρτα με έτοιμο, καλής ποιότητας παντεσπάνι, κλείνει μέσα της μια βελούδινη και μυρωδάτη κρέμα και σερβίρεται κρύα.
Μια ξεχωριστή τούρτα που η βάση της κάνει την διαφορά. Ο μπακλαβάς που περίσσεψε, ανακυκλώνεται και γίνεται ιδιαίτερη βάση σε μια τούρτα σκέτη «κόλαση».
Μια ακόμη εκδοχή της τερίνας γιαουρτιού με τις κατακόκκινες φράουλες να πρωταγωνιστούν. Στη Γαλλία βρίσκω και τις μικρές αγριοφράουλες με το απίστευτο άρωμα. Όταν τις χρησιμοποιώ για αυτή τη τερίνα επιλέγω τις ώριμες και τις μελωμένες για να αποφύγω όσο γίνεται την όξινη επίγευση.
Συνταγή μου από το βιβλίο συνταγών με βιολογικά προϊόντα που εκδόθηκε για την εκδήλωση Biogala στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια από το δίκτυο βιολογικών προϊόντων.
Πρωτότυπο γλυκό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους των γιορτών. Η δυνατή γεύση του μαύρου τσαγιού και η δροσερή, τυράτη κρέμα είναι ότι χρειάζεται για να τελειώσετε ένα μεγάλο γιορτινό δείπνο.
Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.
Ίσως και να είναι το απόλυτο επιδόρπιο του καλοκαιριού. Τις ζεστές μέρες που θέλω να δροσίσω και να ευχαριστήσω τους φίλους μου τους ετοιμάζω αυτή την έκπληξη… Χρώμα, γεύση και δροσιά όλα στον υπερθετικό.
Παραδοσιακό βιεννέζικο γλυκό με στρώσεις φύλλων και κρέμα ζαχαροπλαστικής. Αυτή είναι μια πιο μοντέρνα και δροσερή εκδοχή με γιαούρτι, δίσκους καραμέλας αντί για φύλλο και ροδάκινα.
Το κλασικό και αγαπημένο «μωσαϊκό» με πτι-μπερ εμπλουτίζεται με χαλβά του μπακάλη για περισσότερο σώμα και «δροσίζει» με ολόφρεσκες φράουλες για ευχάριστη αντίθεση στον ουρανίσκο.
Γρήγορο γλυκάκι με μπισκότα και δύο σοκολάτες που θα ξετρελάνει τα πιτσιρίκια σας. Αφήστε το να παγώσει καλά για να σφίξουν οι κρέμες του πριν το σερβίρετε.
Ένα αγγλικό, παραδοσιακό γλυκό που έκανε σχετικά πρόσφατα την εμφάνισή του και έχει ενθουσιάσει με τον συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων. Φτιάχνεται εύκολα και είναι εξαιρετικά απολαυστικό και δροσερό.
Η ομορφιά αυτού του κορμού είναι η όψη που έχει κάθε φέτα, όταν τον κόψετε: Στο κέντρο του θα υπάρχουν δύο ζωηρόχρωμες στρογγυλές φέτες μπανάνας που δίνουν εντυπωσιακή όψη.
Ένα υπέροχο κέρασμα που μπορεί να αξιοποιήσει τα περισσεύματα από το μπαγιάτικο τσουρέκι που μας περίσσεψε. Άρωμα αμυγδάλου σε βελούδινη κρέμα με καραμελωμένα αμύγδαλα… Σίγουρα θα τρελάνει και τους πιο «δύσκολους».
Αφράτος, απλός στην παρασκευή και γευστικός, αυτός ο κορμός είναι το ιδανικό γλύκισμα-κέρασμα για ένα κάπως επίσημο κάλεσμα. Υπολογίστε απλώς ότι χρειάζεται 8 – 12 ώρες...
Το τέλειο επιδόρπιο για το καλοκαίρι… Με λίγες θερμίδες και απόλυτα απολαυστικό. Δοκιμάστε το σε όποιες γεύσεις σας αρέσουν. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που υπάρχει μεγάλη ποικιλία.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον ανανά με διάφορα άλλα φρούτα κομπόστα, όπως ροδάκινα ή αχλάδια ή ακόμα και φρέσκα φρούτα, ανάλογα με την εποχή του χρόνου.
Συνταγή μου από το βιβλίο συνταγών με βιολογικά προϊόντα που εκδόθηκε για την εκδήλωση Biogala στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια από το δίκτυο βιολογικών προϊόντων.
Mη βάλετε να ψήσετε μόνο ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα. Μπορείτε να γεμίσετε το ταψί με κουτιά και να τα κρατήσετε στο ντουλάπι σας για να έχετε έτοιμη καραμέλα για τα γλυκά σας.