Αν δεν διαθέτετε βέργες για το τύλιγμα του φύλλου μπορείτε να ενώσετε πολλά καλαμάκια για σουβλάκια ή να χρησιμοποιήσετε τον λεπτό πλάστη που ανοίγετε το φύλλο, αρκεί να τον χωράει ο φούρνος σας.
Η Babka είναι είδος αφράτου τσουρεκιού που έχει ελάχιστη ζάχαρη. Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια ζύμη και να την γεμίσετε με άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή και πραλίνα φουντουκιού, ταχίνι ή ακόμη και κάποιο μαλακό γλυκό τυρί (ανθότυρο, ρικότα).
Οι χιονούλες είναι το τέλειο γλυκάκι για τις γιορτές. Μικρό και αφράτο με πεντανόστιμη κρέμα και εξωτικό ινδοκάρυδο. Αν δεν έχετε χρόνο για την κρέμα, μπορείτε να τα γεμίσετε με μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
Γιορτινό cheesecake κάστανο που μπορείτε να φτιάξετε και με φρέσκα κάστανα. Αρκεί να έχετε χρόνο για το βράσιμο, το καθάρισμα και την πολτοποίησή τους.
Αφήνουμε πίσω τα παλιά και υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με χαρά, αισιοδοξία και μια παραδοσιακή βασιλόπιτα τσουρέκι με εξαιρετική γέμιση σοκολάτας. Τα κράνμπερις είναι προσωπική επιλογή… εσείς μπορείτε να βάλετε δαμάσκηνα, βερίκοκα, μπλούμπερις…
Η απόλυτη, χριστουγεννιάτικη τούρτα gingerbread, που μπορείτε να την σερβίρετε και σαν βασιλόπιτα. Για τα διακοσμητικά μπισκοτάκια, αναζητήστε τη συνταγή «Μπισκότα χριστουγεννιάτικα με τζίντζερ και μπαχαρικά».
Ανάλαφρα σφολιατίνια με «τρυφερή» κρέμα κάστανο. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε ακόμη περισσότερο, μπορείτε να ψήσετε περισσότερα σφολιατίνια και να τα γεμίσετε με κρέμα πατισερί, κρέμα μπουγάτσας, lemon curd ή ότι άλλο θέλετε.
Τα κλασσικά, αγαπημένα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ αλλά με αλεύρι ολικής άλεσης. Σας προτείνω να κάνετε την διπλή δόση, γιατί η πρώτη είναι σίγουρο ότι θα «φύγει» αμέσως μόλις ψηθεί.
Γιορτινό κέικ που μπορείτε να σερβίρετε το πρωινό των Χριστουγέννων ή και σε κυριακάτικο brunch. Επιλέξτε αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς ανάλογα με τα γούστα σας.
Αν θέλετε να φτιάξετε τα τέλεια σοκολατένια μαφινάκια για παιδιά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το λικέρ καφέ, με κάποιο σιρόπι καραμέλας που θα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο για να το παρουσιάσετε στο γιορτινό, χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε τα μακαρόν λίγες μέρες νωρίτερα, να τα διατηρήσετε σε μεταλλικό κουτί, μακριά από υγρασία και να τα συναρμολογήσετε λίγες ώρες πριν το τραπέζι.
Τα τρουφάκια είναι από τα πιο γιορτινά γλυκίσματα που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Τα τρουφάκια με κάστανο και κακάο είναι πεντανόστιμα και τέλεια για όσους ακολουθούν vegan διατροφή. Τη ζάχαρη καρύδας θα τη βρείτε στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.
Είναι αδύνατον να λείπει τα Χριστούγεννα από το σπίτι μια μεγάλη πιατέλα με λαχταριστά, σιροπιαστά μελομακάρονα, πασπαλισμένα γενναιόδωρα με καρυδόψιχα. Από τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα γλυκίσματα της γαστρονομίας μας, απαιτούν ελάχιστο κόπο και γεμίζουν το σπιτικό με ευωδιά γιορτής.
Διαφορετικοί, λαχταριστοί, με το καβουρδισμένο φουντούκι να κλέβει κυριολεκτικά την παράσταση στη γεύση! Η επιτυχία του κουραμπιέ, όμως, βασίζεται στο αληθινό βούτυρο που του δίνει άρωμα, γεύση και τριφτή υφή.
Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.
Ανάλαφρο επιδόρπιο που είναι πολύ εντυπωσιακό σε ένα γιορτινό τραπέζι. Οι πάβλοβες μπορούν να διατηρούν 2-3 μέρες πριν τις σερβίρουμε αρκεί να έχουν ψηθεί σωστά και αφού κρυώσουν να τις κρατήσουμε μακριά από υγρασία.
Γιορτινή τούρτα που μπορείτε να την φτιάξετε για γιορτή, γενέθλια ή και ρεβεγιόν Χριστουγέννων. Η απαλή βουτυρόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να στολίσετε μικρά muffins ή cupcakes.
Αφράτα μπριοσάκια με ελάχιστη ζάχαρη. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ινδοκάρυδο με κάποιο ξηρό καρπό ή άλλο αποξηραμένο φρούτο. Σταφίδες, κράνμπερις, αποξηραμένα μύρτιλα…
Μια ονειρεμένη τούρτα, με αφράτη βουτυρόκρεμα. Πειραματιστείτε με τις γεύσεις και τα αρώματα. Ταιριάζουν όλα τα εσπεριδοειδή… πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, λεμόνι, κίτρο, μανταρίνι…
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ένα υπέροχο γλυκό για να ξεκινήσει εξίσου γλυκά και η εβδομάδα μας! Το γευστικό αυτό γλύκισμα είναι ταυτόχρονα πολύ πλούσιο σε θρεπτική αξία! Περιλαμβάνει κάλιο, βιταμίνη Α, βιταμίνες της οικογένειας Β, βιταμίνη Ε και «αντιοξειδωτικές» πολυφαινόλες.
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μια γλυκιά πρόταση της αγαπημένης Ντίνας Νικολάου. Τα φλαβονοειδή της κουβερτούρας προφυλάσσουν από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, χάρη στην ικανότητα τους να ανακόπτουν την οξείδωση...
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Τέλεια απόλαυση σε ελαφριά εκδοχή, η οποία ενισχύεται και από τις διατροφικές ιδιότητες της σοκολάτας! Γλυκιά πρόταση πλήρης σε υδατάνθρακες, και σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες. Επιπλέον, η παρουσία αυγών φορτίζει του μυς!
Τούρτα-τσουρέκι υπερπαραγωγή είναι το τέλειο επιδόρπιο για να κλείσουμε ένα γιορτινό γεύμα. Μπορείτε το τσουρέκι να το προετοιμάσετε 1-2 ημέρες νωρίτερα και να το στολίσετε την ημέρα του σερβιρίσματος.
Μοναδικός σοκολατένιος κορμός με τραγανά μπεζεδάκια. Όταν έχω χρόνο φτιάχνω και τους μπεζέδες. Τη συνταγή θα την βρείτε στην κατηγορία: Γλυκό-Βασικές Παρασκευές.
Πλούσιο, κρεμώδες και πεντανόστιμο γλυκό που αγαπάμε πολύ. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη μαρμελάδα, μπορείτε να το σερβίρετε με λίγη χτυπημένη κρέμα και φρέσκα φρούτα, ανάλογα με την εποχή.
Αυτά τα μελωμένα αχλάδια σερβίρονται θαυμάσια σαν επιδόρπιο, σκέτα ή με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια. Σε κάθε περίπτωση τα περιχύνουμε με άφθονο από το αρωματικό σιρόπι τους.
Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν στις γιορτές (αν και διατηρούνται για καιρό και δεν χαλάνε εύκολα), να μια συνταγή που θα τα αξιοποιήσει άψογα!
Εντυπωσιακή βασιλόπιτα που θα την λατρέψουν όλοι. Πλούσια κρέμα κάστανο, κράνμπερι και σταφίδες είναι ότι χρειάζεται για να μπει ο νέος χρόνος γλυκά. Βάλτε όλη σας την τέχνη για την πρωταγωνίστρια της βραδιάς.
Φοβάστε να φτιάξετε βασιλόπιτα, με τα πολύπλοκα μείγματα, τις μαγιές και τα απανωτά φουσκώματα που, συχνά, δεν πετυχαίνουν; Ηρθε η ώρα να φτιάξετε την πιο πετυχημένη, μυρωδάτη και λαχταριστή βασιλόπιτα, με τα χέρια σας...
Μια διαφορετική βασιλόπιτα απ’ ότι γνωρίζετε μέχρι τώρα. Το πετιμέζι, το τζίντζερ και τα άλλα αρώματα θα σας εντυπωσιάσουν. Η δροσερή επικάλυψη είναι ότι χρειάζεται για να δώσει την σωστή «κόντρα» στα έντονα αρώματα.
Η πολίτικη βασιλόπιτα είναι από τις αγαπημένες μου. Σας δίνω μια καταπληκτική και μοσχοβολιστή συνταγή με την έντονη γεύση της μαστίχας και την λαστιχωτή υφή του τσουρεκιού.
Aπό τις πιο αφράτες και νόστιμες συνταγές που γίνεται πολύ γρήγορα με υλικά που έχετε στο σπίτι. Αν δεν έχετε πούδρα αμυγδάλου, μπορείτε να τρίψετε λίγα αμύγδαλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Παραδοσιακό, μεξικάνικο κέικ που οφείλει τη νοστιμιά του στα «3 γάλατα». Γάλα, Κρέμα, ζαχαρούχο ανακατεύοντας καλά και δίνουν γαλατένια γεύση στο ουδέτερο κέικ. Η σαντιγί επιβάλλεται για να ολοκληρωθεί η «γαλατένια» πανδαισία!
Διάσημο γλύκισμα εξαιρετικά αφράτο και νόστιμο. Χρειάζεται λίγη προσοχή στην διαδικασία και το ψήσιμο και το αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα σας αποζημειώσει!
Πυκνά και βελούδινα στην υφή, με τη γλύκα της λευκής σοκολάτας και την εξωτική επικάλυψη τριμμένης καρύδας, αυτά τα τρουφάκια που θα φτιάξετε με τα χέρια σας είναι κλάσεις ανώτερα από τα έτοιμα συσκευασμένα. Πιστέψτε με!
Διάσημο, γαλλικό επιδόρπιο με πορτοκαλένια γεύση και εντυπωσιακό σερβίρισμα. Αν δεν διαθέτετε γκάζι το οποίο είναι απαραίτητο για το φλαμπάρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα ασφαλείας ώστε να «πυροδοτήσετε» το αλκοόλ.
Οι Φλωρεντίνες έχουν φανατικούς φίλους, καθώς συνδυάζουν λαχταριστούς ξηρούς καρπούς (κυρίως αμύγδαλα) με καραμέλα. Εδώ βάζω τα εξίσου αγαπημένα γλυκά του κουταλιού, για ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά ενώ τη… χαριστική βολή δίνει η σοκολάτα!
Δώστε στα παιδιά αυτά τα μικρά κέικ για κολατσιό στο σχολείο ή σαν απογευματινό σνακ ή ακόμα και στο πρόγευμά τους. Θα τους δώσει την ενέργεια που χρειάζονται αλλά και η νοστιμιά που επιθυμούν!
Στην ουσία είναι ένα στρούντελ με γέμιση από μήλα, μπανάνες, σταφίδες και αμύγδαλα. Αν δεν μας αρέσουν οι μπανάνες τις παραλείπουμε και αυξάνουμε τα μήλα.
Ελαφρώς «πειραγμένη» γαλατόπιτα, αφού η παραδοσιακή -συνήθως- δεν έχει ζύμη. Τα καρύδια στη γέμιση δίνουν «σώμα» και φυσικά νοστιμιά. Ιδανικά, τρώγεται χλιαρή αλλά είναι εξίσου γευστική και κρύα.
Πανεύκολο επιδόρπιο που δεν μας κλείνει ώρες στην κουζίνα. Ιδανικό επιδόρπιο, ιδιαίτερα μετά από ένα πληθωρικό γεύμα, καθώς δροσίζει απολαυστικά τον ουρανίσκο.
Δροσερό και γιορτινό γλύκισμα με απαλή κρέμα και μοναδικά, τραγανά φύλλα σφολιάτας. Αν δεν βρείτε φρέσκα σμέουρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα.
Μεγαλειώδες γλύκισμα με ελάχιστα υλικά που αγαπώ πολύ. Δεν χρειάζεται πολλά μπαχαρικά… Αφήνω το βούτυρο, τα φυστίκια και το τραγανό φύλλο να «μιλήσουν»…
Για να χοντροτρίψουμε τις μάντολες, τις χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Επειδή η ζάχαρη που έχουν στην επικάλυψη, κολλάει στα μαχαίρια, ρίχνουμε μαζί και ελάχιστο από το αλεύρι της συνταγής.
Μοσχοβολιστό κέικ με ιδιαίτερο μείγμα αφού το τυρί κρέμα μπαίνει στη ζύμη και το κάνει υδαρό χωρίς να χρειάζεται σιρόπι. Το το ρόδι και τα καρύδια είναι ο τέλειος χριστουγεννιάτικος συνδυασμός.
Το πράσινο και το κόκκινο είναι τα απόλυτα χριστουγεννιάτικα χρώματα που πρέπει να κυριαρχούν στο γιορτινό τραπέζι. Με μια πάβλοβα ονειρεμένη που «παίζει» με το χρώμα αλλά και τις γεύσεις της σοκολάτας και της βανίλιας είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσετε!
Εντυπωσιακά ταρτάκια, τέλεια για ένα επίσημο ή γιορτινό τραπέζι. Μπορείτε να τα προετοιμάσετε φτιάχνοντας τις βάσεις 2-3 μέρες πριν τις σερβίρετε και να τις αποτελειώσετε την ημέρα της γιορτής.
Εκτός από τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων, φτιάχνω πάντα και έναν γιορτινό κορμό. Είναι ελαφρύς και τέλειος για κέρασμα μετά από ένα πλούσιο γεύμα.
Τρουφάκια με λίγα υλικά αλλά με μοναδική γεύση γίνονται το τέλειο κέρασμα για τις γιορτινές μέρες. Αν θέλετε, μπορείτε να τα καλύψετε και με λευκή τρούφα αντί για ινδοκάρυδο.
Μπελαλίδικη παρασκευή, αλλά τα παιδιά θα ξετρελαθούν. Οργανώστε όλα τα υλικά στον πάγκο της κουζίνας και μετρήστε τα! Αφήστε τα παιδιά να σας βοηθήσουν και να ζήσετε όλοι μαζί τη μαγεία των Χριστουγέννων.
Μελομακάρονα παραδοσιακά μεν, αλλά με τη γλύκα της σοκολάτας και του καρυδιού. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ξερά φρούτα (κράνμπερις, σταφίδες κ.λπ.) αφαιρώντας μέρος της ποσότητας από τη σοκολάτα.
Οι πουτίγκες ψωμιού είναι εύκολα, πεντανόστιμα και χορταστικά γλυκίσματα όπου οι φέτες ψωμιού, κατά προτίμηση μπαγιάτικου, ποτίζονται με πυκνά, κρεμώδη μίγματα...
Αν δεν θέλετε τα μπεζεδάκια σας σκέτα, μπορείτε να φτιάξετε μια ωραία κρέμα με 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε, 2-3 κουτ. σούπας άχνη και λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας.
Χριστούγεννα χωρίς κάστανα και σοκολάτα δεν γίνεται! Εδώ τα συνδυάζω σε μια απλή τούρτα που, όταν την κόψετε, θα εμφανιστούν λαχταριστές στρώσεις με πλούσια κρέμα κάστανου και αφράτο παντεσπάνι.
Τα άγλυκα ψωμιά με σπόρους, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά είναι διαδεδομένα σε κάθε γωνιά τις Ελλάδας, ιδιαίτερα τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, παίζοντας ιδιαίτερο συμβολικό ρόλο. Η προσθήκη του Metaxa με τα μπαχαρικά θα δώσει ξεχωριστή, γιορτινή γεύση στο ψωμί σας.
Αντί για τα κλασικά μελομακάρονα, πειραματιστείτε φέτος με μια θαυμάσια παραλλαγή, τα φοινίκια, που, στην ουσία, πρόκειται για αφράτα μελομακάρονα με πλούσια, καρυδάτη γέμιση.
Μια ακόμη εκδοχή της τερίνας γιαουρτιού με τις κατακόκκινες φράουλες να πρωταγωνιστούν. Στη Γαλλία βρίσκω και τις μικρές αγριοφράουλες με το απίστευτο άρωμα. Όταν τις χρησιμοποιώ για αυτή τη τερίνα επιλέγω τις ώριμες και τις μελωμένες για να αποφύγω όσο γίνεται την όξινη επίγευση.
Ένας νόστιμος τρόπος να εκμεταλλευτούμε τα περισσεύματα από μπαγιάτικο (ξερό) τσουρέκι ή μπριός, ακόμη και ψωμί του τοστ. Μάλιστα, οι ξερές φέτες είναι προτιμότερες γιατί απορροφούν περισσότερη υγρασία από τις φρέσκες κι έτσι γίνονται αφράτες χωρίς να λιώνουν.
Ξεχάστε τα πολύπλοκα επιδόρπια με τις χρονοβόρες ετοιμασίες! Φτιάξτε αυτές τις πανεύκολες ατομικές πάβλοβες-αστραπή και εντυπωσιάστε με το πρωτότυπο σερβίρισμα σε ποτηράκια.
Ολο το μυστικό για αφράτους αλλά τραγανούς κουραμπιέδες που δεν λασπώνουν στο στόμα είναι να χτυπηθεί πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη. Γι αυτό είναι καλύτερο να τα χτυπήσετε σε ένα καλό μίξερ πάγκου.
Οπως και τα μελομακάρονα, οι χιονάτοι και βουτυράτοι κουραμπιέδες δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι τις ημέρες των Χριστουγέννων. Μυστικό: επιμείνετε στο καλό χτύπημα βουτύρου-άχνης για τέλεια αφράτο αλλά τραγανό αποτέλεσμα!
Το πιο γιορτινό γλύκισμα είναι οι κορμοί: Σιροπιαστό μαλακό παντεσπάνι, αφράτη πλούσια γέμιση με σαντιγί και στη μέση φρούτα, όπως κεράσια ή κάστανα. Αυτός είναι από τους πιο εύκολους κορμούς, με απίστευτη γεύση και τέλεια εμφάνιση.
Αφράτος, απλός στην παρασκευή και γευστικός, αυτός ο κορμός είναι το ιδανικό γλύκισμα-κέρασμα για ένα κάπως επίσημο κάλεσμα. Υπολογίστε απλώς ότι χρειάζεται 8 – 12 ώρες...
Πλούσιο, κρεμώδες και με τον ακαταμάχητο συνδυασμό σοκολάτας-κάστανου, αυτό το κέικ ικανοποιεί τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, ιδιαίτερα τους παιδικούς.
Εκπληκτικά εύκολες, απίθανα σιροπιαστές και τραγανές, φτιάχνονται στη στιγμή και θα εξαφανιστούν το ίδιο γρήγορα! Αντί για καρύδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιστίκια Αιγίνης.
Αυτή η καρυδόπιτα γίνεται αφράτη και φουσκωτή γιατί στο μείγμα της περιέχει μαρέγκα που της δίνει όγκο. Για να μην λασπώσει όταν τη σιροπιάσουμε, φροντίζουμε ώστε τόσο η καρυδόπιτα όσο και τα σιρόπι να είναι ζεστά αλλά όχι καυτά.
Είναι η τέλεια ζύμη για να διακοσμήσουμε τούρτες, cup cakes και μπισκότα. Μπορούμε να την χρωματίσουμε με διάφορα χρώματα και να την διατηρήσουμε για αρκετό καιρό τυλιγμένη σε μεμβράνη.
Απίστευτα εύκολες, όχι βέβαια με την πυκνή νοστιμιά της κλασικής δίπλας, αλλά με μια φίνα γεύση και ντελικάτη υφή. Αυτές οι δίπλες φτιάχνονται ακόμα και από ένα παιδί και θα ξαφνιάσουν τους πάντες!
Μην μείνετε στα μελομακάρονα! Το γλυκάκι αυτό το ετοιμάζω και με διάφορα μπισκότα που έχουν περισσέψει, καθώς και με… πρώην αφράτα κουλουράκια που μπαγιάτεψαν και ξεράθηκαν.
Παραδοσιακά, το Πάσχα φτιάχνουμε γαλατόπιτες. Απολαυστική και νόστιμη γαλατόπιτα σε μια μοντέρνα εκδοχή με σοκολατένια βάση. Η κρέμα, βελούδινη και γαλατένια ταιριάζει εκπληκτικά με τη σοκολάτα της ζύμης.
Σας αρέσουν οι πειραματισμοί; Τότε αυτά τα γαλακτομπουρεκάκια είναι ό,τι πρέπει, αφού διατηρούν στο ακέραιο την εκπληκτική του γεύση αλλά κερδίζουν και σε εμφάνιση.
Μπορούμε να φτιάξουμε την ίδια συνταγή με ροδάκινα (ή με μείγμα από βερίκοκα και ροδάκινα), με μπανάνες και, το χειμώνα, με μήλο ή αχλάδι ή συνδυασμό τους.
Βασιλόπιτα με… τυρί; Κι όμως! Η ποντιακή βασιλόπιτα περιέχει μια γενναία ποσότητα ανάλατου τυριού, ανακατεμένου με άχνη και κανέλα και θυμίζει λιγάκι τη γέμιση από τα κρητικά καλιτσούνια ή λυχναράκια. Γίνεται τόσο αφράτη και μεστή που αξίζει να την δοκιμάσετε, όχι μόνο για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς...
Το επιδόρπιο αυτό ετοιμάζεται με διάφορα είδη αχλαδιού, κυρίως με τα μεγάλα κίτρινα και γλυκά αχλάδια. Ωστόσο ιδιαίτερα νόστιμα είναι και τα βουτυράτα και οι κοντούλες...
Πρωτότυπα cupcakes τσουρεκάκια που θα ξετρελάνει τα μικρά παιδιά. Είναι ιδανικά για το πρωινό αλλά και για παιδικά πάρτι και το σχολείο τους. Για την διακόσμησή τους, σας δίνω, δύο διαφορετικά μίγματα για να φτιάξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2-3 μπισκότα χοντροσπασμένα μέσα στη ζύμη. Προτιμήστε να είναι σοκολατένια για να υπάρχει μια ωραία χρωματική αντίθεση.
Το τέλειο κουλουράκι των Χριστουγέννων. Κάντε τα στολίδια για το δέντρο σας, γεμίστε τα με διάφορες κρέμες για να ευχαριστήσετε τα παιδιά σας, χαρίστε τα μαζί με τα δώρα σας σε φίλους.
Mη βάλετε να ψήσετε μόνο ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα. Μπορείτε να γεμίσετε το ταψί με κουτιά και να τα κρατήσετε στο ντουλάπι σας για να έχετε έτοιμη καραμέλα για τα γλυκά σας.