Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΓΡΗΓΟΡΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε σοκολατένια γλυκά από όλα τα εσπεριδοειδή. Λεμόνια, κίτρα, περγαμόντο, μανταρίνι… ακόμα και λάιμ. Τα λεμόνια και τα κίτρα θα χρειαστεί να τα βράσετε 2-3 φορές γιατί είναι πιο πικρά.
Περισσότερα →
CANNOLI SICILIANI
CANNOLI SICILIANI
Τα cannoli είναι ένα παραδοσιακό γλύκισμα της Σικελίας και οφείλουν το όνομά τους στο σχήμα τους αφού μοιάζουν με μικρούς σωλήνες. Για να τα φτιάξετε, χρειάζεται να έχετε ειδικούς μεγαλλικούς σωλήνες που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.
Περισσότερα →
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΚΡΑΚΕΛΕ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΚΡΑΚΕΛΕ
Μοσχομυριστά μπισκότα, με υπέροχες νότες μανταρίνι! Η αέρινη εσωτερική υφή τους, έρχεται σε αντίθεση με την τραγανή τους επιφάνεια, που τους χαρίζουν οι δύο ζάχαρες που είναι πασπαλισμένα.
Περισσότερα →
ΦΡΙΤΟΥΡΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΦΡΙΤΟΥΡΕΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Η Ζάκυνθος χαρακτηρίζεται από τις απλές αλλά πεντανόστιμες συνταγές της με λίγα υλικά που κυρίως παράγει. Οι μικρές φριτούρες είναι παραδοσιακό γλυκάκι που προσφέρεται στα τοπικά πανηγύρια και κυρίως στη γιορτή του Αγίου Διονυσίου.
Περισσότερα →
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ SUPER FOOD
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ SUPER FOOD
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Πρωτεΐνες, βιταμίνες της ομάδας Β και μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών καθιστούν την επιλογή των μπαρών ρυζιού με νιφάδες βρώμης και super fruits ως ένα τέλειο πρωινό ή και ενδιάμεσο γεύμα.
Περισσότερα →
ΚΡΕΜΑ ΛΑΪΜ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ & ΑΒΟΚΑΝΤΟ
ΚΡΕΜΑ ΛΑΪΜ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ & ΑΒΟΚΑΝΤΟ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Φανταστική πρόταση για γλυκό, πλούσιο σε θρεπτική αξία! Οι μπανάνες μπορούν να συμβάλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς τους σε κάλιο.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία ιδανική πρόταση για πρωινό, σνακ ή ενδιάμεσο μικρογεύμα (δεκατιανό ή απογευματινό). Το ταχίνι έχει μεγάλη θρεπτική αξία και ως εκ τούτου αποτελεί μία πολύ υγιή προσθήκη στη διατροφή.
Περισσότερα →
MUFFINS ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ
MUFFINS ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ένα υπέροχο γλυκό γεμάτο από την έντονη γεύση των δαμάσκηνων και της καρύδας! Τα δαμάσκηνα θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε διάφορες ασθένειες.
Περισσότερα →
ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
Τραγανά και νόστιμα μπισκοτάκια που φτιάχνονται πολύ εύκολα και γρήγορα. Αν θέλετε μπορείτε να τα φτιάξετε σε διάφορα σχήματα (στρογγυλά, τετράγωνα, τριγωνάκια) ή να ακολουθήσετε το σχέδιο που σας προτείνω. Φυσικά, μαρμελάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια σας αρέσει.
Περισσότερα →
ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ
ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ
Οι χιονούλες είναι το τέλειο γλυκάκι για τις γιορτές. Μικρό και αφράτο με πεντανόστιμη κρέμα και εξωτικό ινδοκάρυδο. Αν δεν έχετε χρόνο για την κρέμα, μπορείτε να τα γεμίσετε με μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
Περισσότερα →
ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ
ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ
Ανάλαφρα σφολιατίνια με «τρυφερή» κρέμα κάστανο. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε ακόμη περισσότερο, μπορείτε να ψήσετε περισσότερα σφολιατίνια και να τα γεμίσετε με κρέμα πατισερί, κρέμα μπουγάτσας, lemon curd ή ότι άλλο θέλετε.
Περισσότερα →
ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ VEGAN ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ, ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ VEGAN ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ, ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Τα τρουφάκια είναι από τα πιο γιορτινά γλυκίσματα που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Τα τρουφάκια με κάστανο και κακάο είναι πεντανόστιμα και τέλεια για όσους ακολουθούν vegan διατροφή. Τη ζάχαρη καρύδας θα τη βρείτε στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Περισσότερα →
ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΣΕ PELEANO
ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΣΕ PELEANO
Ένα επιδόρπιο ελαφρύ και απίστευτα αρωματικό. Αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε τα μπαχαρικά με αυτά τις αρεσκείας σας, κρατώντας μόνο τα ξύλα κανέλας. Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό βανίλια.
Περισσότερα →
ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ
Ελάχιστα υλικά αλλά από τα πιο εύκολα και νόστιμα μπισκότα που θα δοκιμάσετε. Δεν περιέχουν γλουτένη, λακτόζη και ζάχαρη. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή έχουν κάποια δυσανεξία.
Περισσότερα →
ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ
ΣΦΟΛΙΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΟΔΙ
Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που μπορείτε να τα κάνετε χρησιμοποιώντας 2 διαφορετικούς χυμούς φρούτων. Χωρίστε την κρέμα σε δύο ίσες ποσότητες και προσαρμόστε χυμό από πορτοκάλι, μανταρίνι, λάιμ ή ροζ γκρέιπφρουτ.
Περισσότερα →
ΚΡΥΑ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
ΚΡΥΑ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Φανταστική πρόταση για γλυκό, πλούσιο σε θρεπτική αξία! Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά και έχει αποδειχθεί πως αυξάνει την καλή χοληστερόλη, βοηθά στην ρύθμιση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων και την πρόληψη του διαβήτη.
Περισσότερα →
MINI CHEESECAKES ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ
MINI CHEESECAKES ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια γλυκιά και θρεπτική πρόταση της αγαπημένης μας Ντίνας Νικολάου. Το γνωρίζατε πως η μέτρια κατανάλωση μαύρης σοκολάτας είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό; Και όμως… Δίνει ενέργεια, χαρίζει ευεξία...
Περισσότερα →
ΒΑΦΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΟ ΡΟΦΗΜΑ
ΒΑΦΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΟ ΡΟΦΗΜΑ
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια φανταστική πρόταση της Ντίνας για βάφλες χωρίς ζάχαρη! Στη συγκεκριμένη παραλλαγή χρησιμοποιείται αλεύρι ολικής άλεσης, το οποίο περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία...
Περισσότερα →
ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΣΕΜΙΦΡΕΝΤΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Γρήγορο σεμιφρέντο που μπορείτε να προσθέσετε διαφορετικά φρούτα ανάλογα με την εποχή, αν και τα κόκκινα είναι πιο εντυπωσιακά και έντονα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού για πιο όξινη και δροσερή γεύση.
Περισσότερα →
SMOOTHIE ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ
SMOOTHIE ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ
Η γρεναδίνη είναι ένα έντονο σιρόπι χωρίς αλκοόλ με ζάχαρη και χυμό ροδιού. Δίνει πολύ έντονο, κόκκινο χρώμα όπου το χρησιμοποιούμε και πολύ ωραία πυκνότητα στους χυμούς και τα smoothies.
Περισσότερα →
ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ
ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ
Η αφράτη φοκάτσια σε μια γλυκιά εκδοχή, χωρίς πολύ ζάχαρη αλλά με πολύ χρώμα και άρωμα. Επιλέξτε όμορφα φρούτα της εποχής αλλά μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας σας. Π.χ. δυόσμο, βασιλικό, λεμονοθύμαρο…
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΤΑΡΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ
Οι βανίλιες μοιάζουν με τα δαμάσκηνα αν και είναι λίγο μεγαλύτερες σε μέγεθος. Έχουν όμως εξαιρετικό άρωμα, περισσότερη γλύκα και έντονη γεύση. Θα τις βρείτε στις λαϊκές αγορές σε διαφορετικές ποικιλίες και μεγέθη. Διαλέξτε όποια σας αρέσει περισσότερο.
Περισσότερα →
ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Καλοκαιρινή απόλαυση γεμάτη από τη γεύση της σοκολάτας! Μία υπέροχη δροσιστική συνταγή, με πλούσια διατροφική αξία. Όπως κατ΄ επανάληψη έχουμε αναφέρει η σοκολάτα κατέχει κορυφαία θέση στην κατάταξη των τροφίμων με υψηλή αντιοξειδωτική αξία.
Περισσότερα →
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Αγαπημένη απόλαυση, ελαφριά, εύκολη και σκέτη γλύκα! Η «μεταβολική» συνταγή της γεύσης που περιλαμβάνει πλουσιοπάροχα βιταμίνες της ομάδας Β, οι οποίες βελτιώνουν τις βιολογικές καύσεις του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα σε συνδυασμό με τη βιταμίνη D, τονώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα.
Περισσότερα →
ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΑ ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ
ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΑ ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία φανταστική «γλυκιά» συνταγή, με πλούσια θρεπτική και αντιοξειδωτική αξία. Τα μύρτιλλα και τα βύσσινα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά: σε ανθοκυανίνες, που ενισχύουν τις αντιοξειδωτικές άμυνες του οργανισμού και σε κερκετίνη που πιθανόν βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Περισσότερα →
BANANA BREAD ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
BANANA BREAD ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Διάσημο το banana bread που έχει αγαπηθεί πολύ και στην Ελλάδα. Εγώ προσθέτω και λίγη σοκολάτα γιατί νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα με την μπανάνα.
Περισσότερα →
ΚΟΡΜΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
ΚΟΡΜΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία μοναδική συνταγή με σημαντική περιεκτικότητα βιταμινών του συμπλέγματος Β και πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας που προσφέρουν ενέργεια και ενδυναμώνουν το μυϊκό σύστημα. Εκτός των άλλων, περιλαμβάνεται άφθονη βιταμίνη Β12 που συμμετέχει ενεργά στην προστασία από διάφορες μορφές αναιμίας.
Περισσότερα →
MUFFINS ΜΠΑΝΑΝΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ ΓΛΑΣΟ
MUFFINS ΜΠΑΝΑΝΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ ΓΛΑΣΟ
Υδαρά και νόστιμα muffins μπανάνας και γλάσο που μοσχομυρίζει βούτυρο. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε δύο διαφορετικά γλάσα αν κάνετε την ίδια συνταγή αντικαθιστώντας το βούτυρο με φρέσκο τυρί κρέμα. Θα είναι πιο υπόξινο και θα «κοντράρει» με τη γλύκα της μπανάνας.
Περισσότερα →
MUFFINS ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
MUFFINS ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
Αφράτα και υδαρά muffins με 2 κόκκινα φρούτα και σοκολάτα. Φυσικά τα φρούτα μπορείτε να τα αντικαταστήσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Συνδυάστε φράουλες με βατόμουρα, κεράσια με μύρτιλα ή και ρόδι με μήλο.
Περισσότερα →
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία επίκαιρη ανοιξιάτικη συνταγή για γλυκό, η οποία προσφέρει πλούσια θρεπτικά συστατικά. Οι φράουλες είναι πολύ σημαντικές πηγές θαυμάσιων αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως είναι η βιταμίνη C και το λυκοπένιο.
Περισσότερα →
ANGEL CAKE ΜΕ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ ΚΑΙ ΡΟΔΟΝΕΡΟ
ANGEL CAKE ΜΕ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ ΚΑΙ ΡΟΔΟΝΕΡΟ
Κέικ των «αγγέλων» που μοσχομυρίζει φρεσκάδα! Αέρινο και πολύ ελαφρύ με άρωμα τριαντάφυλλο. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φραμπουάζ με κεράσια, φράουλες, μύρτιλλα... αλλά κρατήστε το ροδόνερο.
Περισσότερα →
FULL CHOCOLATE MOUSSE
FULL CHOCOLATE MOUSSE
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ποιος δεν λατρεύει τη σοκολάτα… Μία υπέροχη «γλυκιά» συνταγή, με πλούσια θρεπτική και αντιοξειδωτική αξία. Το κακάο έχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά με αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμούν τις ελεύθερες...
Περισσότερα →
ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΓΡΑΝΙΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Πανεύκολη νοστιμιά που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και μπορείτε να την φτιάξετε με όποιο φρούτο αγαπούν περισσότερο τα μικρά σας. Δοκιμάστε, γρανίτα ροδάκινο, καρπούζι, βερίκοκο κ.λπ.
Περισσότερα →
ΣΟΥΣΑΜΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
ΣΟΥΣΑΜΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
Από τα πιο αρωματικά κουλουράκια με το πορτοκάλι και το σουσάμι να κυριαρχούν στη γεύση τους. Αν δεν σας αρέσει το τσίπουρο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τσικουδιά, ρακί ή κονιάκ.
Περισσότερα →
ΚΑΡΥΔΕΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
ΚΑΡΥΔΕΣ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Νοσταλγικό γλυκάκι των παιδικών μας χρόνων που το φτιάχνω αρκετά συχνά. Γίνεται πανεύκολα και με ελάχιστα υλικά. Διατηρούνται αρκετό καιρό αρκεί να είναι συσκευασμένα. Αγοράστε μικρά σακουλάκια και βάλτε 1-2 κομμάτια στο καθένα.
Περισσότερα →
ΓΡΗΓΟΡΕΣ GALETTE ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΓΡΗΓΟΡΕΣ GALETTE ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ & ΒΑΝΙΛΙΕΣ
Με μια καλή σφολιάτα και φρέσκα φρούτα, μπορείτε να έχετε το πιο εντυπωσιακό και νόστιμο γλύκισμα για να κλείσετε ένα ωραίο δείπνο. Φρούτα μπορείτε να βάλετε ανάλογα με την εποχή και τα γούστα σας!
Περισσότερα →
LAMINGTONS
LAMINGTONS
Τα lamingtons είναι διάσημα γλυκάκια που τα δοκίμασα σε ένα ταξίδι μου στη μακρινή Αυστραλία. Γίνονται πολύ γρήγορα και είναι πολύ νόστιμα.
Περισσότερα →
TRIFFLE ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ
TRIFFLE ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ
Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν στις γιορτές (αν και διατηρούνται για καιρό και δεν χαλάνε εύκολα), να μια συνταγή που θα τα αξιοποιήσει άψογα!
Περισσότερα →
ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΡΑΦΑΕΛΛΟ
ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΡΑΦΑΕΛΛΟ
Πυκνά και βελούδινα στην υφή, με τη γλύκα της λευκής σοκολάτας και την εξωτική επικάλυψη τριμμένης καρύδας, αυτά τα τρουφάκια που θα φτιάξετε με τα χέρια σας είναι κλάσεις ανώτερα από τα έτοιμα συσκευασμένα. Πιστέψτε με!
Περισσότερα →
CRÊPES SUZETTE… Η ΔΙΑΣΗΜΗ ΓΑΛΛΙΔΑ
CRÊPES SUZETTE… Η ΔΙΑΣΗΜΗ ΓΑΛΛΙΔΑ
Διάσημο, γαλλικό επιδόρπιο με πορτοκαλένια γεύση και εντυπωσιακό σερβίρισμα. Αν δεν διαθέτετε γκάζι το οποίο είναι απαραίτητο για το φλαμπάρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα ασφαλείας ώστε να «πυροδοτήσετε» το αλκοόλ.
Περισσότερα →
ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
Ο χαλβάς είναι από τα αγαπημένα μου, παραδοσιακά γλυκά. Συνδυάζοντάς τον με μια σάλτσα ταχίνι αλλά και με κόκκινα φρούτα, φτιάχνω ένα γλύκισμα μοντέρνο και πεντανόστιμο που θα αγαπήσετε πολύ.
Περισσότερα →
ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ
ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ
Η κλασική συνταγή για απολαυστική σπιτική μουσταλευριά! Μούστο μπορείτε να αγοράσετε από ορισμένες κάβες, αλλά ασφαλώς μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας...
Περισσότερα →
PANCAKES ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
PANCAKES ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
Το αγαπημένο πρωινό μικρών και μεγάλων. Με το σιρόπι κόκκινων φρούτων γίνεται υπερπαραγωγή. Φυσικά μπορείτε να σερβίρετε τα pancakes σας με μέλι ή με ζάχαρη και κανέλα ακόμα και με μαρμελάδα.
Περισσότερα →
ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Αν δεν έχουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής, μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε ένα μόνοι μας: παίρνουμε ένα μέτριου μεγέθους νάιλον σακουλάκι τροφίμων και με ένα ψαλίδι κόβουμε τη μία γωνία της βάσης του.
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
CHEESECAKE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
Τέλεια, μικρά cheesecake αρωματισμένα με τριαντάφυλλο. Σερβίρετέ τα μετά από ένα βαρύ γεύμα με κρεατικά για να «καθαρίσετε» τη γεύση σας. Αν έχετε γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο μπορείτε...
Περισσότερα →
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΜΠΡΙΟΣ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Μια πολύ γρήγορη πουτίγκα που αξιοποιεί το μπαγιάτικο ψωμί μπριος ή τσουρέκι. Αν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο είδη φρούτων, π.χ. φράουλες και κεράσια, πολτοποιώντας το ένα και αφήνοντας το άλλο σε κομμάτια.
Περισσότερα →
CHURROS ΜΕ ΚΑΥΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
CHURROS ΜΕ ΚΑΥΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Τα churros είναι ισπανική συνταγή που αγαπώ πολύ. Φουσκωτά, τραγανά, τυλιγμένα σε ζάχαρη και κανέλα. Απολαύστε τα μαζί με ένα φλυτζάνι καυτή σοκολάτα, δίπλα στο τζάκι και παρέα με τα παιδιά και τους φίλους.
Περισσότερα →
ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ
ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ
Για να φιλετάρουμε τις φέτες εσπεριδοειδών χρειαζόμαστε αρκετή πείρα, υπομονή και ένα μικρό και κοφτερό μαχαιράκι χωρίς δόντια, ώστε να αφαιρέσουμε τη λεπτή μεμβράνη κάθε φέτας δεξιά και αριστερά της.
Περισσότερα →
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ
Αυτές οι μικρές τηγανίτες-μπουκιές σερβίρονται πασπαλισμένες με μπόλικη ζάχαρη αλλά, αν θέλουμε, μπορούμε να τις περιχύσουμε με μυρωδάτο θυμαρίσιο μέλι και να τις πασπαλίσουμε με σκόνη κανέλας, σαν λουκουμάδες.
Περισσότερα →
ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΚΑ
ΡΟΛΟ ΜΕ ΣΥΚΑ
Στην πραγματικότητα δεν είναι πίτα, αφού δεν περιέχει φύλλο, αλλά μια πυκνή πάστα, μοσχομυριστή και γλυκιά.
Περισσότερα →
ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΑ
ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΑ
Ξεχάστε τα πολύπλοκα επιδόρπια με τις χρονοβόρες ετοιμασίες! Φτιάξτε αυτές τις πανεύκολες ατομικές πάβλοβες-αστραπή και εντυπωσιάστε με το πρωτότυπο σερβίρισμα σε ποτηράκια.
Περισσότερα →
ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
Αντικαθιστώντας το αλεύρι με σιμιγδάλι πετυχαίνουμε μια υφή που θυμίζει ελαφρώς το χαλβά. Αυτή μουσταλευριά εμπλουτίζεται με ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή καρύδια, αλλά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης.
Περισσότερα →
MONT BLANC ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ
MONT BLANC ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ
Mont Blanc (Λευκό Ορος) είναι το όνομα της ψηλότερης κορυφής των Αλπεων, προς τιμήν της οποίας ονομάστηκε και το περίφημο γλύκισμα.
Περισσότερα →
ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Το μυστικό για τέλειο αποτέλεσμα είναι να ρίξουμε την τριμμένη κουβερτούρα πάνω στις τηγανισμένες αυγοφέτες, όσο είναι ακόμα καυτές, για να λιώσει.
Περισσότερα →

Subscribe