destination taste!

ΓΑΡΙΔΟΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΓΑΡΙΔΟΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΓΑΡΙΔΟΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

: 4
: 20 min
: 15 min

Μεζεδάκι τέλειο για ούζο… Γίνεται απίστευτα γρήγορα και είναι πεντανόστιμο.

Matériaux
  • 4 φύλλα παραδοσιακό για πίτες κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια 10 x 10 εκατοστά
  • Για τη γέμιση
  • 500 γρ. μικρές γαριδούλες κατεψυγμένες καθαρισμένες και ζεματισμένες
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Σε ένα μπολ αναμειγνύω τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύω καλά. Αν δω ότι η γέμιση είναι υγρή μπορώ να προσθέσω λίγη φρυγανιά τριμμένη ή λίγη αμυγδαλόπουδρα .
  • Étape 2 Απλώνω σε κάθε κομμάτι ζύμης κατά μήκος , μία κουταλιά της σούπας μείγμα. Γυρίζω τις άκρες να ασφαλίσω τη γέμιση και τυλίγω τα πιτάκια σε σχήμα φλογέρας .
  • Étape 3 Τα τοποθετώ σε λαμαρίνα τα σκεπάζω με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνω στο ψυγείο να σφίξει η γέμιση.
  • Étape 4 Τα τηγανίζω σε φριτέζα και τα σερβίρω αμέσως ζεστά.

Related Posts

ΓΛΥΚΑΚΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΓΛΥΚΑΚΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Μην μείνετε στα μελομακάρονα! Το γλυκάκι αυτό το ετοιμάζω και με διάφορα μπισκότα που έχουν περισσέψει, καθώς και με… πρώην αφράτα κουλουράκια που μπαγιάτεψαν και ξεράθηκαν.

ΜΙΛΦΕΪΓ ΑΠΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΑΠΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Το ιδανικό κέικ για το γλύκισμα αυτό είναι το κέικ σοκολάτας ή κέικ με σταφίδες και σοκολάτα ή κέικ με ξηρούς καρπούς. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τσουρέκι.



Subscribe