destination taste!

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΟΤΕ ΜΕ ΟΥΖΟ, ΤΡΙΜΜΑ ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΟΤΕ ΜΕ ΟΥΖΟ, ΤΡΙΜΜΑ ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΟΤΕ ΜΕ ΟΥΖΟ, ΤΡΙΜΜΑ ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ

: 4
: 15 min
: 15 min

Μια συνταγή που μοσχοβολάει Ελλάδα… Ούζο, μαραθόσπορος και φινόκιο θα σας ταξιδέψουν σε καλοκαιρινές παραλίες.

Matériaux
  • 16 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες από τα κελύφη, κρατάμε μόνο το κεφάλι
  • 300 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. σούπας ούζο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσποροι κοπανισμένοι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη καστανή
  • 2 φινόκιο κομμένα σε λεπτές φετούλες (με το μαντολίνο)
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 2 ντομάτες ώριμες αποφλοιωμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο ή μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο και βάζω τα κρεμμύδια με το φινόκιο, αλατοπιπερώνω και τα αφήνω να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά. Μετά από 5-6 λεπτά προσθέτω και τις ντομάτες. Τα σοτάρω όλα μαζί για 5-6 λεπτά ακόμη και τα πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη. Μετά από 3 λεπτά αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύω μαλακά. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα μπολ και καθαρίζω το τηγάνι.
  • Étape 2 Χαράζω με μαχαιράκι τη ράχη στις γαρίδες και αφαιρώ το εντεράκι. Αλατοπιπερώνω. Ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και ρίχνω τις καθαρισμένες γαρίδες. Ροδίζω τις γαρίδες 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Πασπαλίζω με τους μαραθόσπορους και σβήνω με το ούζο. Προσθέτω το μίγμα με το φινόκιο, τα κυβάκια φέτας και τον άνηθο. Ανακινώ το τηγάνι για 2 λεπτά πάνω στη φωτιά και αποσύρω. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΤΟ ΟΥΖΟ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

ΤΟ ΟΥΖΟ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

Το Ούζο αποτελεί βιομηχανικό μίγμα καθαρής αλκοόλης, νερού και αρωματικών ουσιών με κύριο το γλυκάνισο. Σύμφωνα με το νόμο για να ονομαστεί ένα προϊόν ούζο πρέπει: α) να παράγεται στην Ελλάδα (ονομασία προέλευσης) β) Να έχει αρωματιστεί δια της διαβροχής ή δια τής απόσταξης με […]

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ «ΠΛΩΜΑΡΙΤΙΚΕΣ»

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ «ΠΛΩΜΑΡΙΤΙΚΕΣ»

Ποιο «μεθυστικές» γαρίδες δεν θα έχετε ξαναδοκιμάσει. Τα αρώματα από το ούζο, το μαραθόσπορο και τη φρέσκια ρίγανη είναι μοναδικά. Το πετιμέζι θα δώσει γλύκα στις ξινούτσικες ντομάτες και θα δέσει τη σάλτσα.



Subscribe