destination taste!

ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΓΥΜΝΗ ΜΕ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ

ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΓΥΜΝΗ ΜΕ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ

ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΓΥΜΝΗ ΜΕ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ

: 6-8
: 20 min
: 45 min

Τα βλίτα είναι ένα πολύ φτηνό υλικό που τα βρίσκουμε παντού το καλοκαίρι. Ευκαιρία να τα δοκιμάσετε σε μια διαφορετική συνταγή που ξεφεύγει από τα κλασσικά. Το Καλαθάκι είναι διάσημο τυράκι της Λήμνου που οφείλει το όνομά του στα καλαθάκια από λυγαριά στα οποία τοποθετείτε για να στραγγίξει.

Matériaux
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κιλό βλίτα καθαρισμένα, κομμένα και ζεματισμένα, καλά στραγγισμένα
  • 250 γρ. καλαθάκι Λήμνου, τριμμένο
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ, σκόνη
  • σουσάμι, για το πασπάλισμα
  • κολοκυθόσπορο, για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Instructions
  • Étape 1 Σε ένα μπολ ενώνω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Προσθέτω τα τυριά, τα βλίτα και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το τζίντερ.
  • Étape 2 Μεταφέρω το μίγμα σε λαδωμένο ταψάκι, πασπαλίζω με σουσάμι και κολοκυθόσπορο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.

Related Posts

ΓΛΥΚΑΚΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΓΛΥΚΑΚΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Μην μείνετε στα μελομακάρονα! Το γλυκάκι αυτό το ετοιμάζω και με διάφορα μπισκότα που έχουν περισσέψει, καθώς και με… πρώην αφράτα κουλουράκια που μπαγιάτεψαν και ξεράθηκαν.

ΜΙΛΦΕΪΓ ΑΠΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΑΠΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Το ιδανικό κέικ για το γλύκισμα αυτό είναι το κέικ σοκολάτας ή κέικ με σταφίδες και σοκολάτα ή κέικ με ξηρούς καρπούς. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τσουρέκι.



Subscribe