destination taste!

ΒΛΙΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΒΛΙΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΒΛΙΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ

: 25 κεφτέδες
: 40 min
: 20 min

Δεν είναι λαδερό πιάτο, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τα βλίτα… αλλιώς, πέρα από τις συνηθισμένη του λαδερή εκδοχή. Συνοδέψτε με αυτούς τους κεφτέδες κάθε είδος ψητού ψαριού, ιδιαίτερα τσιπούρα και λαβράκι με λαδολέμονο.

Matériaux
  • 3 μεγάλες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
  • 1 κιλό βλίτα (μετά το καθάρισμα θα μας μείνουν περίπου 750 γρ.)
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 2 αυγά μεγάλου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φέτα, κατά προτίμηση σκληρή, θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι, τριμμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι, για το αλεύρωμα
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Instructions
  • Étape 1 Πλένω καλά τις πατάτες και τις βράζω με τη φλούδα τους, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζω και τις αφήνω να κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τις πιάσω χωρίς να καίγομαι. Τις ξεφλουδίζω και τις αφήνω σε ένα πιάτο.
  • Étape 2 Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, βάζω τα βλίτα και τα πιέζω με μια πιρούνα ή με μια τρυπητή κουτάλα για να βυθιστούν στο νερό. Τα βράζω για 8 – 10 λεπτά, μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό, μέχρι να μαλακώσουν κάπως.
  • Étape 3 Τα στραγγίζω καλά και, μόλις κρυώσουν λίγο τα «στύβω» όσο μπορώ με τα χέρια και τα κόβω σε μικρότερα κομμάτια.
  • Étape 4 Λιώνω τις πατάτες με ένα πιρούνι (ή με το πρες πουρέ) μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω τα κομματιασμένα βλίτα και ανακατεύω καλά. Στη συνέχεια ρίχνω την ντομάτα, τα αυγά, τα τυριά, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να φτιάξω ένα πυκνό και πηχτό μείγμα που να πλάθεται.
  • Étape 5 Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνω ποσότητες από το μείγμα και τις πλάθω με λαδωμένα τα χέρια σε μικρές κροκέτες, τις οποίες αλευρώνω ελαφρώς και τις τινάζω για να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Étape 6 Σε ένα μεγάλο και βαρύ αντικολλητικό τηγάνι βάζω 2 εκ. από τον πυθμένα ελαιόλαδο και το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Βάζω τις κροκέτες σε δόσεις και τις τηγανίζω για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  • Étape 7 Τις βγάζω από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνω να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρω ζεστές.

Related Posts

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Μια εύκολη και δροσερή μπουκίτσα με καρπούζι και φέτα που μπορείτε να σερβίρετε με κοκτέιλ. Η κάπαρη μαζί με την φέτα δίνουν την αλμύρα που πρέπει και δεν χρειάζεται να αλατίσετε.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΧΑΛΟΥΜΙ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΧΑΛΟΥΜΙ

Ένα εκπληκτικό φαγητό με μελιτζάνες, ντομάτα και τυριά που δύσκολα του αντιστέκεσαι. Μπορείτε να το σερβίρετε σαν μεζεδάκι αλλά και ως πρώτο πιάτο σε ένα καλοκαιρινό γεύμα. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το χαλούμι με κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας αλλά κρατήστε την μοτσαρέλα που λιώνει τέλεια.



Subscribe