destination taste!

ΑΡΝΑΚΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΑΡΝΑΚΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΑΡΝΑΚΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

: 6 - 8
: 20 min
: 2 hr

Γιορτινή συνταγή με αρνάκι για όσους δεν προτιμούν την κλασική γαλοπούλα. Το θυμάρι, η ρίγανη και το δεντρολίβανο κάνουν το κρέας μοσχοβολιστό και απίθανα γευστικό.

Matériaux
  • 1 αρνίσιο μπούτι 2 – 2½ κιλά, ξεκοκκαλισμένο
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 4 καρότα μέτρια, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρια, καβουρντισμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι, ολόκληρο
  • 3 - 4 κλαράκια θυμάρι, φρέσκο
  • 1 - 2 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 2 - 3 κλαράκια δεντρολίβανο, φρέσκο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 -1½ κιλό πατατούλες, καθαρισμένες
Instructions
  • Étape 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Étape 2 Πλένω και σκουπίζω καλά το κρέας.
  • Étape 3 Καβουρντίζω τα κουκουνάρια σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσω λιπαρή ουσία.
  • Étape 4 Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα καρότα, το κεφαλοτύρι και τα κουκουνάρια. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με ρίγανη.
  • Étape 5 Απλώνω στον πάγκο μια λαδόκολλα και βάζω πάνω το μπουτάκι. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τη ρίγανη. Κάνω βαθιές τομές σε διάφορα σημεία στο κρέας και βάζω από ένα κομμάτι σκόρδου και λίγη από τη γέμιση. Απλώνω και την υπόλοιπη γέμιση πάνω στο μπουτάκι και προσθέτω το ροζ πιπέρι. Αλείφω με το βούτυρο και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Τυλίγω το κρέας σε σφιχτό ρολό και δένω με σπάγκο για να μην ανοίξει.
  • Étape 6 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τις πατατούλες, τις αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με ρίγανη. Βάζω το αρνίσιο ρολό στο κέντρο της λαδόκολλας και γύρω του τις πατατούλες. Προσθέτο τα κλαδάκια από το φρέσκο θυμάρι και το δεντρολίβανο και κλείνω τη λαδόκολλα σε σφιχτό πακέτο. Αν χρειαστεί, βάζω και δεύτερο φύλλο λαδόκολλας. Δένω το πακέτο με σπάγγο.
  • Étape 7 Βρέχω λίγο τη λαδόκολλα, βάζω το πακέτο σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνω για 2 ώρες.


Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

Οι Έλληνες αγαπάμε πολύ το κρέας και τα μαγειρέματά μας είναι πολύ δημιουργικά. Ξέρουμε να μαγειρεύουμε ακόμα και τα πιο δύσκολα μέρη του ζώου, που σε πολλές χώρες θεωρούνται απαγορευτικά. Κεφάλια, εντόσθια, ουρές, μάγουλα… όλα στην διάθεσή μας. Καλό όμως, είναι, να γνωρίζουμε ποιο μέρος […]

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

Μεγάλη εφεύρεση ο φούρνος. Μετά τις εστίες, είναι ίσως η συσκευή με την μεγαλύτερη χρήση στην κουζίνα. Φυσικά υπάρχουν κι εδώ κανόνες για τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε αλλά υπάρχουν και κάποια λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε ποτέ. Δείτε πια είναι αυτά… 1-Την […]



Subscribe