destination taste!

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

: 4
: 10 min
: 2 hr

Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε το αγελαδινό γιαούρτι με πρόβειο, για αυθεντικά ινδικό αποτέλεσμα. Η γεύση του είναι εντονότερη, πιο όξινη, πλούσια και βουτυράτη.

Matériaux
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κιλό αρνίσιο μπούτι, με το κόκαλο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ολόκληρη, ξεφλουδισμένη
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο (ή κόλιανδρο), σε σκόνη
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού
  • 500 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
  • 2 ποτήρια του νερού (600 ml) φρέσκο γάλα
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • αλάτι και πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Αρνάκι: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κομμάτια του αρνιού για περίπου 4 λεπτά, από τη μία πλευρά χωρίς να τα γυρίσω, μέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά, να σχηματίσουν τραγανή κρούστα και να ξεκολλάνε εύκολα από το σκεύος. Τα γυρίζω και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει με τον ίδιο τρόπο και η άλλη πλευρά τους. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και το κύμινο (ή το κόλιανδρο), ανακατεύω για 1 λεπτό, μέχρι το μπαχαρικό να σκορπίσει το άρωμά του και σβήνω με το χυμό λεμονιού.
  • Étape 2 Προσθέτω 500 ml νερό, το αφήνω να πάρει βράση και χαμηλώνω τη φωτιά. Σιγομαγειρεύω για 35 – 40 λεπτά και αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Étape 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190ºC.
  • Étape 4 Μεταφέρω το κρέας με τα υγρά του σε μία γάστρα και το ψήνω για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Δοκιμάζω και αν χρειάζεται ψήνω μερικά λεπτά ακόμα.
  • Étape 5 Σάλτσα γιαουρτιού: Περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος ψησίματος του αρνιού, ανακατεύω καλά σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά και το κορν φλάουρ.
  • Étape 6 Βγάζω τη γάστρα από το φούρνο και με ένα κουτάλι απλώνω τη σάλτσα επάνω και γύρω από κάθε κομμάτι αρνιού. Ξαναβάζω τη γάστρα στο φούρνο και ψήνω για άλλα 15 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να σφίξει και να ροδίσει. Σερβίρω το φαγητό αμέσως.


Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό που φτιάχνω συχνά αφού έχω φροντίσει από την Άνοιξη να αγοράσω αγκινάρες και αφού τις καθαρίσω να τις διατηρήσω σε άλμη. Φυσικά, στην εποχή τους τις χρησιμοποιώ φρέσκες.

ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΣΥΚΑ;

ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΣΥΚΑ;

Ξέρατε ότι τα σύκα ήταν γνωστά κι αγαπητά από την αρχαιότητα; Πέρα από την γλυκιά γεύση τους , τα σύκα έχουν από τη φύση τους πολλά θρεπτικά συστατικά και ωφέλιμα φυτοχημικά, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Τα αποξηραμένα σύκα θα μπορούσαν να θεωρηθούν και συμπυκνωμένη πηγή βιταμινών […]