destination taste!

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

: 4
: 10 min
: 2 hr

Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε το αγελαδινό γιαούρτι με πρόβειο, για αυθεντικά ινδικό αποτέλεσμα. Η γεύση του είναι εντονότερη, πιο όξινη, πλούσια και βουτυράτη.

Matériaux
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κιλό αρνίσιο μπούτι, με το κόκαλο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ολόκληρη, ξεφλουδισμένη
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο (ή κόλιανδρο), σε σκόνη
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού
  • 500 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
  • 2 ποτήρια του νερού (600 ml) φρέσκο γάλα
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • αλάτι και πιπέρι
Instructions
  • Étape 1 Αρνάκι: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα κομμάτια του αρνιού για περίπου 4 λεπτά, από τη μία πλευρά χωρίς να τα γυρίσω, μέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά, να σχηματίσουν τραγανή κρούστα και να ξεκολλάνε εύκολα από το σκεύος. Τα γυρίζω και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει με τον ίδιο τρόπο και η άλλη πλευρά τους. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και το κύμινο (ή το κόλιανδρο), ανακατεύω για 1 λεπτό, μέχρι το μπαχαρικό να σκορπίσει το άρωμά του και σβήνω με το χυμό λεμονιού.
  • Étape 2 Προσθέτω 500 ml νερό, το αφήνω να πάρει βράση και χαμηλώνω τη φωτιά. Σιγομαγειρεύω για 35 – 40 λεπτά και αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Étape 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190ºC.
  • Étape 4 Μεταφέρω το κρέας με τα υγρά του σε μία γάστρα και το ψήνω για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Δοκιμάζω και αν χρειάζεται ψήνω μερικά λεπτά ακόμα.
  • Étape 5 Σάλτσα γιαουρτιού: Περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος ψησίματος του αρνιού, ανακατεύω καλά σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά και το κορν φλάουρ.
  • Étape 6 Βγάζω τη γάστρα από το φούρνο και με ένα κουτάλι απλώνω τη σάλτσα επάνω και γύρω από κάθε κομμάτι αρνιού. Ξαναβάζω τη γάστρα στο φούρνο και ψήνω για άλλα 15 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να σφίξει και να ροδίσει. Σερβίρω το φαγητό αμέσως.


Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

Οι Έλληνες αγαπάμε πολύ το κρέας και τα μαγειρέματά μας είναι πολύ δημιουργικά. Ξέρουμε να μαγειρεύουμε ακόμα και τα πιο δύσκολα μέρη του ζώου, που σε πολλές χώρες θεωρούνται απαγορευτικά. Κεφάλια, εντόσθια, ουρές, μάγουλα… όλα στην διάθεσή μας. Καλό όμως, είναι, να γνωρίζουμε ποιο μέρος […]

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

Μεγάλη εφεύρεση ο φούρνος. Μετά τις εστίες, είναι ίσως η συσκευή με την μεγαλύτερη χρήση στην κουζίνα. Φυσικά υπάρχουν κι εδώ κανόνες για τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε αλλά υπάρχουν και κάποια λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε ποτέ. Δείτε πια είναι αυτά… 1-Την […]



Subscribe